Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Falun élők szoktatok libát, kacsát tömni? fórum

Falun élők szoktatok libát, kacsát tömni? (tudásbázis)


2010. márc. 21. 18:37
AZÉRT EZT NE HIRDESSÉTEK,MERT MIÓTA BELÉPTÜNK AZ ÚNIÓBA,MÁR EZ IS ÁLLATKINZÁSNAK SZÁMÍT ÉS TILOS
10. a14deb9047 (válaszként erre: 9. - Murva)
2010. márc. 21. 17:21

Állítólag igen. Én még így láttam a falumban kisgyerekként a '60-as évek végéig. A csalánnak rendkívül magas a vastartalma, így a máj, ill. a liba vére egészségesebb, meg persze a húsa is.


Bizonyos leukémiás betegségcsoportra is alkalmazzák a csalánteát, ill. a csalánfőzeléket, ugyanúgy, mint a reumathologiás megbetegedésekre. Csalánlevéllel - a felső 5-6 cm - kibélelik a fürdőkádat, engednek rá forró vizet és jó fél óra után azzal a vízzel csinálnak pakolást; csalánnal "megcsapkodják" az izületes testrészt és utána vastagon bekenik krémmel, hogy ne száradjon ki, ill. a csípési fájdalmat így enyhítik.

9. murva (válaszként erre: 8. - A14deb9047)
2010. márc. 21. 09:19
Megfőzik a csalánt és hozzákeverik a kukoricához és ezzel tömik?Nem hallottam még ilyet és ez jobb mint a csak kukorica?
2010. márc. 20. 16:37
És megfőzték hozzá a csalánt a zsíros vízben áztatott kukoricához. Az idősebbek, középkorúak még csinálják itt az Alföld déli részén. De egyre kevesebben.
2009. szept. 5. 22:09

Na én valamikor így csináltam:

este beáztattam jó sok vízbe a kukoricát. Reggel leöntöttem a hideg vizet, és öntöttem rá kicsi meleget. Ezután tettem rá egy kis rossz zsírt, (pl. ami a rántott hús után kimaradt, vagy egy darab régi szalonnát, ami mondjuk avas...) ez azért kellett, hogy csússzon a gégéjén. Rossz zsákot tekertem a testére, hogy ne csapkodjon a szárnyával.

Naponta kétszer csináltam. Reggel, és este.

Mindíg legyen előtte jó sok víz, hogy tudjon inni. Ja és pici helyen kell tartani, hogy ne járja le, hanem emésszen és hízzon!!!! De ez azért nem garancia a hatalmas májra, ne vedd készpénznek!!!!

Lehet valakinek ez brutális kínzásnak tünik, de akkor is így volt. Volt olyan kacsa, amelyiknek akkora volt a mája, mint egy levesentányér. Imádtam a kacsamájat.....

6. murva (válaszként erre: 2. - Zsuzsi56)
2009. szept. 5. 21:20
Azt szeretném tudni hányszor kell naponta megtömni és mitől lesz nagy a mája.
5. Pné Veronika (válaszként erre: 3. - 1fb0dcbfc6)
2009. szept. 5. 21:06
Nekem is a nagymamám csinálta, de még gyerekkoromban... Most már nincs aki csinálja... :-(
2009. szept. 5. 21:04
Persze. Nagybátyám is csinálja.
2009. szept. 5. 21:01
Még régen,gyerekkoromban a nagymamám,de mi már nem!!!
2009. szept. 5. 21:01
Én valamikor tömtem, mire lennél kíváncsi?
2009. szept. 5. 21:00
Falun élők szoktatok libát, kacsát tömni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook