Falun élők szoktatok libát, kacsát tömni? (tudásbázis)
Állítólag igen. Én még így láttam a falumban kisgyerekként a '60-as évek végéig. A csalánnak rendkívül magas a vastartalma, így a máj, ill. a liba vére egészségesebb, meg persze a húsa is.
Bizonyos leukémiás betegségcsoportra is alkalmazzák a csalánteát, ill. a csalánfőzeléket, ugyanúgy, mint a reumathologiás megbetegedésekre. Csalánlevéllel - a felső 5-6 cm - kibélelik a fürdőkádat, engednek rá forró vizet és jó fél óra után azzal a vízzel csinálnak pakolást; csalánnal "megcsapkodják" az izületes testrészt és utána vastagon bekenik krémmel, hogy ne száradjon ki, ill. a csípési fájdalmat így enyhítik.
Na én valamikor így csináltam:
este beáztattam jó sok vízbe a kukoricát. Reggel leöntöttem a hideg vizet, és öntöttem rá kicsi meleget. Ezután tettem rá egy kis rossz zsírt, (pl. ami a rántott hús után kimaradt, vagy egy darab régi szalonnát, ami mondjuk avas...) ez azért kellett, hogy csússzon a gégéjén. Rossz zsákot tekertem a testére, hogy ne csapkodjon a szárnyával.
Naponta kétszer csináltam. Reggel, és este.
Mindíg legyen előtte jó sok víz, hogy tudjon inni. Ja és pici helyen kell tartani, hogy ne járja le, hanem emésszen és hízzon!!!! De ez azért nem garancia a hatalmas májra, ne vedd készpénznek!!!!
Lehet valakinek ez brutális kínzásnak tünik, de akkor is így volt. Volt olyan kacsa, amelyiknek akkora volt a mája, mint egy levesentányér. Imádtam a kacsamájat.....
További ajánlott fórumok:
- Lidl Deluxe kacsatál
- Kinai kaja! Tudja valaki, hogy készitik az egzotikus kacsát a kinai éttermekben?
- Nem vagyok karcsú, de kacsatöpörtyűt eszegetek. Számomra...
- Nagy házi kacsát hogyan süssek?
- Egész kacsát elektromos sütőben légkeveréssel vagy csak simán alsó-felső sütéssel jobb sütni?
- Hogyan süssek egészben kacsát jénaiban?