Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Falafel (vegán) recept

Falafel (vegán) recept

A Falafel (vegán) hozzávalói:
-1 és egy negyed pohár (310 ml) csicseriborsó egy éjszakára beáztatva és lecsöpögtetve
- fél teáskanál hing v ugyanennyi fokhagyma lereszelve
-3/4 pohár (kb185 ml)finomra vágott petrezselyem
-1 teáskanál őrölt koriander
-1 teáskanál őrölt római kömény
-negyed teáskanál őrölt feketebors
-másfél teáskanál só
-fél teáskanál sütőpor


A Falafel (vegán) elkészítési módja:
A csicseriborsót turmixgépbe tesszük és finomra daráljuk, majd egy tálba kanalazzuk, beleforgatjuk a zöldfűszereket, a fűszereket, a sót és a sütőport. Jól elkeverjük, összegyúrjuk, és kb 30 percig állni hagyjuk. A masszából 14-16 falafel gombócot formálunk.Ha túl ragacsosak lennének meghempergethetjük egy kis lisztben. Egy serpenyőben, bő forró olajban 5-6 perc alatt megforgatva mindenhol egyenletesen aranybarnára sütjük.

Pitában, salátával nagyon finom, de jó főzelék mellé is v bármilyen köret mellé.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A falafel (vegán) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook