Falafel (vegán) recept
A Falafel (vegán) hozzávalói:-1 és egy negyed pohár (310 ml) csicseriborsó egy éjszakára beáztatva és lecsöpögtetve
- fél teáskanál hing v ugyanennyi fokhagyma lereszelve
-3/4 pohár (kb185 ml)finomra vágott petrezselyem
-1 teáskanál őrölt koriander
-1 teáskanál őrölt római kömény
-negyed teáskanál őrölt feketebors
-másfél teáskanál só
-fél teáskanál sütőpor
A Falafel (vegán) elkészítési módja:
A csicseriborsót turmixgépbe tesszük és finomra daráljuk, majd egy tálba kanalazzuk, beleforgatjuk a zöldfűszereket, a fűszereket, a sót és a sütőport. Jól elkeverjük, összegyúrjuk, és kb 30 percig állni hagyjuk. A masszából 14-16 falafel gombócot formálunk.Ha túl ragacsosak lennének meghempergethetjük egy kis lisztben. Egy serpenyőben, bő forró olajban 5-6 perc alatt megforgatva mindenhol egyenletesen aranybarnára sütjük.
Pitában, salátával nagyon finom, de jó főzelék mellé is v bármilyen köret mellé.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 9e7527505c, 2009. máj. 27. 02:39
A falafel (vegán) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.