Fagylaltozó nyitás, tapasztalatok (beszélgetés)
Vállalkozói igazolvány biztosan kell, ha nem akarsz társaságot csinálni. Ez esetben kell a megfelelő szakmai végzettség, vagy h neked nincs, akkor egy ilyennel rendelkező alkalmazott kötelező. Gondolom, ez esetben cukrász végzettség.
A fagylaltozó helyiség kialakításánál az 5 szakhatóság feltételeinek való megfelelés:
Néhib, Tűzoltóság, Katasztrófa védelem, Önkormányzat (nyitási engedély) ... az 5-ikre már nem emlékszem, de majd mondják ők!!
Igaz, hogy menet közben úgy változott a jogszabály, hogy az üzlet kinyitható az engedélyek előzetes kikérése nélkül is, csak amikor kimennek ellenőrizni, akkor legyen rendben minden!!!
Keress először egy könyvelőt, akivel átbeszélitek, hogy az adott településen, adott környezetben kb. mekkora forgalomra is számíthatsz, egyáltalán mivel időszakos (fagyi!) az üzemelés, hoz-e annyit, hogy a kötelező adót-TB. fedezze. A kötelezően fizetendő adó-TB. függ attól is, hogy neked mellette van-e főállású munkaviszonyod, van-e szakképesítésed, vagy még az alkalmazott is csak viszi a pénzt...
További ajánlott fórumok:
- Turkáló nyitás feltételei
- Büfé nyitása
- Van itthon egy sárgadinnye. Hogyan készíthetek sárgadinnye fagylaltot? Vagy bármilyen más desszertet?
- Itt a fagylaltozás ideje! A minőségi fagylaltozásé…
- Egyszerű és finom fagylaltok házilag
- Bálásruha üzlet nyitásával kapcsolatban szeretnék infót, akinek van tapasztalata