Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Van itthon egy sárgadinnye. Hogyan készíthetek sárgadinnye fagylaltot? Vagy bármilyen más desszertet? fórum

Van itthon egy sárgadinnye. Hogyan készíthetek sárgadinnye fagylaltot? Vagy bármilyen más desszertet? (tudásbázis)

12. 57bac4a377 (válaszként erre: 9. - Buzasi1983)
2009. aug. 4. 11:46

Gondolom a gyerekeke nagggyon élvezik:D:p

Viszont biztos isteni lehet:)

Én egyébként porcukrozni szoktam a sárgadinnyét,és úgy kanalazom:p

A család meg néz rám hülyén:D

2009. aug. 4. 10:34
Bolti jégkrémmel, fagyival szoktuk enni, sdinnyét kockára vágva, kis tejszínhab, csokiöntet.
2009. aug. 4. 10:11
Jó ötletek, köszi! :)
2009. aug. 3. 15:32
ez nem igazan fagyi de mi igy is nagyonn szeretjuk a sargadinnyebe beleinekciozunk egy kis vodkat be a hutobe varni egy ket orat ameddig lehul es utana felvagni es isteni husito
2009. aug. 3. 13:57

Akkor csinálj gyümölcssalátát:)

Mindenféle gyümölcs kis kockákra-vagy ahogy akarod-és ahhoz add a sárgadinnyét,persze cukor,édesítő nélkül.1-2 órára hűtőbe teszed,és meglátod,h mennyire finom;)

2009. aug. 3. 13:56
Egyébként megteszi a fagyó is. Gondolom az csak van ált. mindenkinél:)
6. 42606d03e3 (válaszként erre: 5. - Becseiagi)
2009. aug. 3. 13:56
Az vegyen egyet:) (no persze ez vicc volt, nekem sincs) :)
5. becseiagi (válaszként erre: 2. - 42606d03e3)
2009. aug. 3. 13:54
És akinek nincs fagyigépe?
2009. aug. 3. 13:54

Cukorszirupot hűts le és turmixold bele a dinnyét.

A "szörbet" alapot töltsd laposabb műanyag edénybe és tedd a fagyasztóba /vagy fagyigépbe/.

A lényeg, hogy a fagyasztóba ne engedd tömbbé fagyni, hanem időnként verdd fel egy villával, hogy könnyű, habos legyen.

Mennyiségtől függően 1-2 óra alatt megvan!

Jó étvágyat hozzá!

2009. aug. 3. 13:49
szerintem pépesítsd össze és felvert tojásfehérjével, tejszínnel és cukorral keverd el és zsupsz a fagyasztóba vagy a fagyigépbe :)
2009. aug. 3. 13:49

Szia,

Név: Sárgadinnyefagylalt

Kategória: Fagylaltok

Hozzávalók: 1 dl tej

2 dl tejszín

30 dkg kimagozott és meghámozott sárgadinnye

3-4 evõkanál méz (ízlés szerint)

1 citrom leve

1 teáskanál reszelt citromhéj

3 cl rum

1 zacskó vaníliás cukor

csipetnyi só

Elkészítés: A sárgadinnyedarabokat apróra vágjuk, és betesszük a turmixpohárba. Hozzáadjuk a mézet, a citromlevet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a sót, majd a rumot is ráöntjük. Péppé zúzzuk, ezután a tejjel még tovább keverjük 1 percig. A tejszínbõl kemény habot verünk, és lazán összeforgatjuk a dinnyepéppel. A fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk.

Elkészítési idő: 20 perc

2009. aug. 3. 13:38
Van itthon egy sárgadinnye. Hogyan készíthetek sárgadinnye fagylaltot? Vagy bármilyen más desszertet?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook