Ez miért van? Kinek van most igaza? (rizs főzés) (beszélgetés)
Szerintem meg igenis bosszantó. Vagy csinálják meg, ahogy kérte, vagy egyszerűen mondják, h nem és kész. Nem kellene játszmázgatni. Ha mondjuk szénhidrát mennyiséget kellene betartania betegség miatt, akkor is mindegy lenne?
Ha nem akarok valamit úgy megcsinálni, ahogy a másik kéri, akkor nemet kell mondani és kész. Nem trükközni meg direkt kijátszani, h de majd én jobban tudom.
FI, a legegyszerűbb és legbiztosabb, ha magadnak csinálod és kész.
Tudod ki főzne rád, főzzél magadnak.
Még ilyen hisztis,,,,,, ,át.
....??? Kérdőjellem lemarattt, , hopp!
??????
Ezlett vón! ????""
B,olond, vagyol hé!
Holtartasz!
Aszta!🤣🤣🤣
A főtt rizs súlya függ a rizs fajtától, a felszívott víz mennyiségétől. Értelemszerűen, hogy egyben, vagy adagokban főzöd nem lesz más a súlya, de gondolom ezt te sem írtad komolyan.
Nálan a normál fehér rizs esetén 100 g nyersből kb 360-380 g lesz főzve...
Főzz magadra, vagy minimum azt a fáradságot vedd, hogy mielőtt bármit is belapátolsz, előtte leméred magadnak az adagot.
És 1000x köszönd meg nekik, hogy legalább a főzéssel nem kell bajlódnod! Ennyi!
Ha ők helyében lennék, már kivágtalak volna és nem főznék neked semmit.
Ha ilyen hisztis vagy és önállótlan, akkor miért kell versenyezned?
Ezt a galádságot! Direkt átvernek, hazudnak, szándékosan többet főznek neked, képtelenek felfogni, hogy neked ez nem jó. Ráadásul nem először teszik.
Nem lenne egyszerűbb magadnak elkészíteni az ételt? Nem lenne kire mutogatnod, és megnyugodhatnál, hogy pont annyit eszel, amennyit szeretnél.
Mondjuk nem értem, miért akarnának neked egyszerre többen is „ártani”, és kik azok az „elvetemültek, akikről többesszámban írsz.
Ha neked fontos a felkészülés a versenyre, akkor csináld magad, és kész.
Ugyanaz a fajta rizs volt.
Kifőzés alatt azt értem, hogy felbontom a rizst, mérek belőle 100g-ot, és megfőzöm.
Kik azok az "ők"? 🙂
Igen, simán lehet, hogy más fajta rizs eltérő mennyiségű vizet vesz fel. Főzési módszertől is függ. Mit értesz kifőzésen? Mi a tasakosat főzzük ki.
Számolom a kalóriát, és nem szeretem másra bízni ezt itthon, mert előfordult olyan, hogy hazudtak. Például megkértem őket, hogy 100g tésztát főzzenek ki, mire hazaérek, aztán kiderült, hogy direkt nem 100got főztek, hanem 150et, mert, hogy egyek többet. Képtelenek felfogni, hogy 50g rengeteget jelent.
Ma ugyanez történt, és gyanús lett valami:
Kifőztek egyben 400g szárazon mért rizst.
Elosztottam 4 felé, és 1-1 tálba ~400g lett főve.
Nekem ez gyanús lett, mert sosem volt még ennyire tele a tál.
Kifőztem 100g-ot külön 2x, és 1-1 tálba a főtt rizs 300g lett.
Térfogatra is kisebb, mint az, amit ők főztek. Így feljött az a kérdés bennem, hogy megint szándékosan többet csináltak.
Állagra ugyanaz a két módszer, legalábbis nem kemény egyik sem.
Ők állítják, hogy 400g volt. Viszont annyiszor átvertek már, hogy nem tudok hinni nekik.
Létezik, hogy hiába nem kemény egyik sem, de az, amit ők főztek az több ideig volt főve, emiatt nehezebb és több térfogatra?
Vagy esetleg az lehet a háttérben, hogy mivel több lett egyszerre kifőzve, azért ez sokkal több vizet vett fel? Ők egyben 400g-at főztek ki, én külön külön.
További ajánlott fórumok:
- Mit rontok el a rizs főzésénél?
- Miben/hogyan mossátok meg a rizst főzés előtt?
- Először nem értettem, és rájöttem most sem igazán:-)
- Sárgabarack lekvár befőzés - most készítenék először, segítsetek
- Melyik az a rizsfajta, amelyik a főzés során nem fő szét?
- Hogyan tudnám igazán finomra, különlegesre csinálni a rizskókot?