Melyik az a rizsfajta, amelyik a főzés során nem fő szét? (tudásbázis)
Hosszú szeműek nem főnek szét. Az a titka, hogy nem szabad kevergetni, ha már puhulási szakaszban van.
Kerek szemű rizottónak, tejberizsnek való, ragacsosabb.
Az indiai Basmati rizs is pergős, de elég drága, 900-1000 Ft/kg.
De lehet tényleg a főzési technikától függ, én mikor majdnem kész leveszem a lángot és a gőzben párolom tovább.
Mindegyik rizst meg lehet úgy főzni, hogy ne főjön szét.
Én fehéredésig pirítom a rizst egy kis olajon. Amikor kifehéredett mind, 2-szer annyi vizet öntök rá, sózom (ha akarok bele még valami zöldséget, ilyenkor teszem bele), újraforrásig a lángon tartom, lefedem és előmelegített, de kis lángon működő sütőbe teszem. Ott tul. képpen nem igen nézegetem, de az ebédfőzés vége felé megnézem, óvatosan villával megkevergetem, addigra általában puha, pergős és nem főtt szét.
a legtöbb rizs jó szerintem ha jól van elkészítve!nem fog szétfőni ha így csinálod:
előtte jól átmosod szűrőn a rizst
ahány csésze rizs annyi csésze víz
ha felforrt a rizs a vízzel zárd el és tegyél rá fedőt!ezt takard be konyharuhával és fél óra múlva keverd meg egy evőkanál olajjal!ha kell mégegyszer mosd át langyosvízben a kész rizst!
ezt egy szakács ismerősömtől tanultam!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Igaz hogy amelyik férfinak nagy az orra annak nagyobb a ...-ja is?
- Tudtok ajánlani olyan öblitőt, amelyik tényleg hosszan tartja az illatát?
- Ti mit szoktatok csinálni a sütés-főzés során már nem használt étolajjal?
- Használ e valamelyik topshopos vagy tvshopos termék(fogyúkúra során gondolom)?
- Melyik az a folyékony édesítő, amelyik főzésálló és nincs fura mellékíze(aszpartam mentes)?
- A lila édesburgonya főzés során befogja az edény belsejét?