Melyik az a folyékony édesítő, amelyik főzésálló és nincs fura mellékíze(aszpartam mentes)? (tudásbázis)
Napok óta keresem az ezerédest mindenfelé. Tudom,hogy mikor még nem akartam venni sok helyen láttam.... :)
Ti hol szoktátok venni?
A Neera.hu-n a Xilit 500 gr. 1395 Ft, én is hasonló árért veszem Zuglóban a Gizella úti Bioboltban és nagyon jó! De ami érdekes, mikor kezdtem magam erre szoktatni a kávéba)előtte vagy 20 év Édeske után) pár nap után egyszer elfelejtettem belerakni és csak a vége felé jöttem rá, ittam mégegyet tudatosan e nélkül és azóta leszoktam az édesített kávéról! Én ezt a xilitnek tudom be és iszonyúan örülök. Ennek már kb. 3 hónapja. Egyébként genoderma kávét iszom és így pláne egészséges.
Pudingba pl. keverem a sztíviát és xilitet, néha pici gyümölcscukorral, néha pici Norbi folyékonnyal is. Nincs mellékíze semmi, de a csak Norbinak volt.
Tegnap a király utcai drogériában láttam 1650-forintért azt hiszem 350g körüli mennyiséget.
Sajnos ez is jó drága!
Stevia e neve!Bio-boltban kaphatod meg.Nem olcsó,de kevés kell belőle.Természetes édesítőszer,garantáltan aszpartman mentes.
Én is azon a véleményen vagyok az aszpartmanról,amin Te is!Érzem a torkomban a keserű ízt,ha ilyesmivel édesített dolgot eszek vagy iszok.(Pl. ha megkínálnak valahol,mert én tuti hogy nem veszek!!!).Ja,és hasmenést is kapok tőle... :(
Szóval nekem kidobja a szervezetem...Vajon miért?
Szerinem épp azért aggódik a kérdező, mert elég kritikus" az aszpartámmal kapcsolatban.
"amikor emberek életéről és egészségéről van szó, és inkább aggódjuk túl a dolgokat, mintsem, hogy félvállról vegyük a veszélyeket."
Mivel M.o.-on élünk minden lehetséges....
Én nagyon utálom az aszpartamot és kerülöm is mindenhol.
A szukralóztartalmúak elég jók, a főzést is bírják.
Mi bajod az aszpartámmal?
További ajánlott fórumok:
- A média, a fogyókúra, a light cola és az aszpartam tették tönkre az életem!
- Kinek milyen tapasztalatai vannak a folyékony mosószerekkel kapcsolatosan?
- Még egy kis aszpartam, illetve mit fogyasszunk helyette?
- Sokkoló hír az aszpartamról
- Az aszpartamot tartalmazó mesterséges édesítőszer tényleg rákkeltő hatású?
- Kissé megijedtem, aszpartám