Ti mit szoktatok csinálni a sütés-főzés során már nem használt étolajjal? (tudásbázis kérdés)
Nekem ilyen nincs :) Nem sütök bő olajban semmit.
De én is úgy tudom, hogy le lehet adni egyes benzinkutakon.
Én elhasználom az állatkajába, de nálunk nagyon kevés étolaj használódik el!
Hőfokszabályozós lapon főzök, kicsi sütőben sütök. Tudjátok, hogy a rántott húst is lehet sütőben sütni, sokkal kevesebb zsiradékon?
Igen, le lehet adni kutaknál, hirdetik is.
Használt háztartási sütőolajból üzemanyagot gyártanak Komáromban.
Én is elviszem valamelyik gyűjtőhelyre. Minél kevesebbet szennyezzem a környezetemet.
az elemet az oviba adjuk le, a kupakokat szintén, most már a flakonokat is, az üveget stb a szelektív gyűjtőbe visszük a gyerekekkel, szerintem ez nagyon fontos, hogy már őket is erre nevelem és szerencsére az oviban is nagyon figyelnek erre, sőt már lassan ők "nevelnek" minket etéren, már a nagyszülők is és a munkatársak is kupakot, elemet gyűjtenek, tavaly a kisfiam vitte a legtöbbet:)
kár, hogy sokan csak legyintenek és nem tesznek semmit.
Én sem úgy születtem, hogy erre tanítottak volna, én is a lefolyóba öntöttem, és egyszer csak elég lett, láttam a városban, hogy összeszedi egy autó a fáradt olajat(rá volt írva), megkérdeztem, és mondták, hogy a MOL-nál is le lehet adni. Ami csak a suli miatt esik útba, de havonta 1x vagy kéthavonta megéri egy kis kitérőt tenni, hogy tegyünk valamit a környezetünk védelméért, nem?
Ezt jól mondod,van benne igazság!
Ha nem akar dugúlást akkor keres megoldást,hogy mit kezdjen vele!:)
múltkor hallottam valami műsorban, hogy 1 csepp olaj kb 10 liter vizet szennyez be :(
azért ez elgondolkodtató...
Mindenki azt csinál vele, amit akar :)
Nem vagyok térítő :)
Az én gyerekeim is szeretik bedobálni :)
Nálunk az oviban (!!) is van kint egy elem gyűjtő konténer :)
de aki sokat használ el például..
én is gondban lennék,ha nem ennék meg a disznók.)
nekem nincs szivem beleönteni a lefolyóba.
Na,nekem 5 liter elég lenne akár egy évig,addig meg hadd ne gyűjtsem :)
De tiszteletre méltó,ha valóban van,aki nem csak úgy kiönti :))
csomagtartóban utaztatom :)
egyébként 1 literrel nem szoktam szaladgálni, csak ha összegyűlik 5-10 liter. Szóval nekem nem nagy dolog egy évben 2-3szor elvinni :)
bemész megkérded ,hogy hová lehet elhelyezni..,nincs abból semmi..
bár kell lennie.
Tudom,de én nem használok sokat(3 havonta 1 liter!),azt én nem sétáltatom sehova.
És még embert nem láttam,aki ide-oda cipelgette volna.
tudod ám,hogy környezetszennyező..meg lerakódik a szennyvízcső falán a zsiradék.
de a legtöbben így csinálják.
Anyósom is lazán beleönti a lefolyóba, Amivel szerintem nem csak ő van így:(((((((((((
Nagyon elszomorít!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről!
- Karácsonyi sütés-főzés, tervezés, ti már készültök rá?
- Ételekkel, élelmiszerekkel, sütés-főzési alapanyagokkal kapcsolatos kérdések, megjegyzések
- Mit csinálsz a használt étolajjal?
- Használt CD -ből mit lehet csinálni?