Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi sütés-főzés, tervezés, ti már készültök rá? fórum

Karácsonyi sütés-főzés, tervezés, ti már készültök rá? (beszélgetés)


1 2 3
2014. dec. 12. 21:08

De bepunnyadt mindenki, pedig már csak 12 nap! :)

Ki hogy áll az ajándékok beszerzésével és a menü kigondolásával? :)

2014. dec. 8. 12:05

Igen, elméletben!


(gyakorlatban már a fagyasztóban van a székelykáposztába való oldalas meg a füstölt hús)

A halat majd 23-án veszem meg.

2014. dec. 8. 11:52
Nálunk az elmaradhatatlan halászlé,rántott ponty menü lesz 24-én.A többi napon meg még ki tudja:)
2014. dec. 8. 10:26

Itt is találsz egy egyszerű mézeskalács receptet, amitől finom puha lesz a süti :)

[link]

2014. dec. 4. 19:31
Nekem már szinte minden süti tésztája, és a húsok betöltve, fűszerezve, egy-egy köret sütésre elkészítve a fagyasztóban vár.Nálunk sokat kell főzni karácsonykor, nem győzném ha nem tudnék előre dolgozni.
2014. dec. 1. 19:05

Jól eltűnt mindenki!

Mi a tesómmal már linzereket és islereket sütöttünk tegnap :) Persze karácsonyra nem fog maradni belőle egy darab sem :) de nem is baj, ilyenkor mi minden hétvégén sütünk, készítünk valamit!

Most hétvégén a keksztekercsek és kókuszgólyók következnek! :)

69. 7a3a05277b (válaszként erre: 68. - Grizus)
2014. nov. 22. 12:45
Magatoknak.
68. grizus (válaszként erre: 39. - 7a3a05277b)
2014. nov. 21. 21:16
Hát, lehet, de nekem elengedhetetlen. Nálunk nincs fakszni, mondjuk szenteste hárman vagyunk, amúgy meg ketten, kinek is csinálnánk a nagy menüket.
67. grizus (válaszként erre: 56. - Hoxa)
2014. nov. 21. 21:13
Ez jó, köszönöm, csak sajnos rajtam kívül senki se szereti a mézeskalácsot. Én viszont imádom.
66. grizus
2014. nov. 21. 21:12
Én már elkezdtem iszogatni a tojáslikőrt... kávéba egy kortyot, vagy tejjel egy picit. Vettem szép díszeket a tacskóban, drágábbat, mint amit terveztem, nincs is rá igazán szükség de nagyon tetszett, szép aranycirádás piros gömbök, nem gagyi, meg egy másikat is vettem, ami kisebb.
2014. nov. 21. 20:26
Igeen :).:).
64. access
2014. nov. 21. 19:48
nem
2014. nov. 21. 19:09
Köszönöm szépen!
2014. nov. 20. 10:49
Csokoládélikőr: keress rá Varga Gábor receptjére!
61. 7a3a05277b (válaszként erre: 59. - Barbara12)
2014. nov. 20. 10:49

Forralt bor:

1 liter jó minőségű száraz vörösborra számolj 2 rúd fahéjat, 3 szem csillagánizst, 5 szegfűszeget, 1 rúd vaníliát, 1 friss babérlevelet, 1-1 citromot és narancsot karikázva, 2 mandarint szintén, picit szegfűborsot. Összemelegíted, de nem forralod fel, mert elillan az alkohol!

Ezek után vagy finomítatlan nádcukrot a melaszos aromája miatt, vagy mézet keversz bele és kész is.


Itt is érvényes, mint mindenben, hogy ha jó minőségű az alapanyag, azaz a bor, akkor finom lesz a végeredmény is.

2014. nov. 19. 21:29

Szia Barbara!

Az enyémet le utdom írni...

1 üveg vörös bor, édes...de lehet akár fehér is.

3dl 100%-os almalé, 1 cs forraltbor fűszer, 1 alma, 1citrom, 1 narancs...

Felforralni, 1dd vizzel, bele a füszert és lezárni...

Fini..

Csokilikőrt nem tudok, én bailey'st szoktam készíteni karácsonyra...

2014. nov. 17. 20:52
Valakinek nincs véletlenül jól bevált forralt bor vagy csokilikőr receptje? :)
58. 7a3a05277b (válaszként erre: 54. - Rokakoma2)
2014. nov. 15. 11:41
Mint a gratin douphiois, csak több frissen őrölt feketeborssal, szerecsendióval és valami érettebb sajttal.
57. rokakoma2 (válaszként erre: 56. - Hoxa)
2014. nov. 15. 10:14
Köszönöm szépen Hoxa:-)
56. Hoxa (válaszként erre: 55. - Rokakoma2)
2014. nov. 15. 09:58

Ez nagyon tuti:

Puha marad, csak az a baj, hogy nagyon gyorsan elfogy, mert rájár a család :DDDD

[link]

2014. nov. 15. 09:45

Sziasztok!

Tud valaki mézeskalács receptet ami puha is marad?

54. rokakoma2 (válaszként erre: 47. - 7a3a05277b)
2014. nov. 12. 12:05

Szia Iza!

Az édesburgonya gratin hogyan készül?

53. ina87
2014. nov. 9. 10:15
mégcsak gondolkodom rajta
52. Barbara12 (válaszként erre: 51. - Rokakoma2)
2014. nov. 8. 19:57
Nagyon szépen köszönöm! :)
2014. nov. 7. 23:13

Sziasztok!

Karácsonyi narancstorta receptje:


[link]


Hozzávalók egy 24 cm-es kapcsos tortaformához:

Hozzávalók a tortalaphoz: 10 dkg vaj, 8 dkg cukor (pl. fehér nádcukor), 1 cs vaníliás cukor, 2 tojás, 1 narancs reszelt héja (de a levét is tegyük félre), 15 dkg liszt, 1 púpozott tk sütőpor

Hozzávalók a krémhez: 1 zacskó zselatin (25 gramm), 5 dl kefir, vagy joghurt, 2,5 dl tejszín, 4 narancs, 1 zacskó színtelen tortazselé, 20 dkg cukor (világos nádcukor, de édesítőszer is lehet, pl. stevia)

Díszítéshez: 2,5 dl tejszín, karamell csillagok


A puha margarint (vagy vajat) a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra elkeverjük.

Egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat, a narancs reszelt héját, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet.

Kikenjük margarinnal (vagy vajjal) a kapcsos tortaformát, a masszát belesimítjuk, és előmelegített sütőben kb.170 fokon 20-25 percig sütjük.

Rácson hagyjuk kihűlni.

A zselatint kb.0,5-1 dl vízzel csomómentesre keverjük, majd fölforraljuk.

A tésztánál megmaradt narancslevet, a kefirt vagy joghurtot, és a cukrot összekeverjük. Belevegyítjük a zselatint, és hűtőben megdermesztjük.

Közben 2 narancsot meghámozunk úgy, hogy a héjával együtt a fehér részt is eltávolítjuk. Éles késsel kivágjuk a gyümölcshúst, hogy hártya ne maradjon rajta.

Ha a krém megdermedt, lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.

A tortalapot visszatesszük a kapcsos formába, majd egy kevés krémmel megkenjük.

Erre a krémágyra fektetjük a narancsgerezdeket.

Rásimítjuk a maradék krémet, kissé megütögetjük a forma oldalát, aztán dermedésig hűtőbe rakjuk.

2 narancs levét a színtelen tortazselével csomómentesre keverünk, felforralunk, majd azonnal a torta tetejére öntünk.

A tejszínt a díszítéshez kemény habbá fölverjük, és a sárga zseléréteg tetejére tetszés szerinti formákat nyomunk.

Kevés kristálycukrot karamellizálunk, és sütőpapírra egy kés segítségével csillagokat húzunk. Ha megszáradtak, a torta tetején dekoratívan elrendezzük.

50. 7a3a05277b (válaszként erre: 49. - Rokakoma2)
2014. nov. 5. 09:53
:) Ha jól megnézed, láthatod, hogy ezek -rutinnal, persze-, viszonylag kis időráfordítással és jó szervezéssel hamar elkészíthetők.
2014. nov. 4. 22:40

Örülök h így összejöttünk:-)

Jó látni h ki hogyan készül a karácsonyra...

Már egy két tartós élelmiszert meg is vettem a menühöz...italokat szokott valaki készíteni?

Én minden évben készítek Bailey's t...Valaki tud finom puncs receptet?

Barbara 12...most a munkahelyről írok, de holnap otthon lehek, leírom neked, ha jól emlékszem a linkje is megvan még...holnap mindent átküldök...

Iza! húúúú ti is sokan összegyültök karácsonykor?

sokmindent felsoroltál....

48. reload (válaszként erre: 21. - Rokakoma2)
2014. nov. 4. 11:31

Szia!

Én 2-3 éve készítek, a gyerekek már "követelik" karácsonykor. Nem nagy kunszt, gyakorlatilag egy krumplipüré, csak inkább krokettnek ízesítve. csillagcsöves nyomózsákból kinyomom a sütőlapra és pár percig be a sütőbe. Nagyon mutatós :)

Mindehhez narancsos kacsamellett szoktam készíteni, a leves kérdőjel :)

47. 7a3a05277b (válaszként erre: 44. - Rokakoma2)
2014. nov. 4. 11:22

A mi menünk karácsonyra:

December 24:

-sült libamáj zeller-körte pürével, lilahagyma lekvárral

Mákosguba-felfújt

December 25:

-karácsonyi töltött pulyka, áfonyaszósz, édesburgonya gratin, rozmaringos birsalmapüré, sütőtökös rösti

December 25:

-Vajhal és marlin vajon sütve, tejszínes párolt gesztenyével, fokhagymás zöldbabbal


A desszertszekció:

Karácsonyi torta

Mákos, gesztenyés, diós bejgli

marcipános stollen

házi, nyírfacukros szaloncukor, több féle

valódi flódni

mézes puszedli

vörösáfonyás-pisztáciás-fehér csokoládés biscotti

füstölt sajtos aprókiflik, roquefortos pogácsa, magvas tallér

Megfelelő borok, 24.-én a kedvenc pezsgőnk, valamint bécsi és angol puncsok.


A reggeliket már korábban leírtam.

46. 7a3a05277b (válaszként erre: 43. - Rokakoma2)
2014. nov. 4. 11:11
Vajjal-tejszínnel készül és tojássárgája fogja össze. Igen, pont úgy néz ki, mint a képeken, megfelelően elkészítve. De az íze nem egy nagy szám, hiszen csak krumpli :)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook