Készültök már a karácsonyra? (beszélgetés)
Nem igazán. Ahogy felnőtt a gyerekünk ugy veszit fényéből jelenőségéből a karácsony, szinte hihetetlen, hogy cca 20 évvel ezelőtt még éjfélkor is elmentünk az ünnepi istentiszteletre
Persze az "együtt a család" és a "jó kaja" feeleng megmarad, de nem jobban mint egy hosszú hétvégén.
En a paromnak nem csak megvettem, de oda is adtam mar az ajandekot :D Ugyhogy majd kap meg valami mast is. En is megkaptam tegnap az enyemet.
Libamaj terrint szeretnek csinalni, vagy kacsat. Aztan majd meglatom, hogy mit kapok. Es kakaslevest szeretnek, de azt kizart, hogy talalok :P
Az elozo heten volt itt egy mezes forum, megjott a kedvem sutit sutni. A kolleganom a heten megy magyar boltba, ha tud nekem hozni mezes fuszert, biztos csinalok, ha nem, meglatom.
Abban remenykedek, hogy dec. 21. es 25. kozott koltozok, szoval dekoralni nem sok ertelme lenne.
Én nagyon készülök és nagyon várom már. A lakás már fel van díszítve. A menün gondolkozom még. A desszert már megvan: tiramisu meg isler lesz, de a főételt még nem tudom.
Ti nálatok milyen karácsonyi menü lesz?
Igen, készülök, egyelőre még csak gondolatban.
Idén egészen szokatlan körülmények között lesz ünnep a karácsony. (Pl. a mézeskalácsot szétosztogatom majd azok között a barátaim, szomszédaim, ismerőseim között, akik elérhetőek valamilyen módon.)
Tegnap első gyertya= elindult felénk az ÜNNEP:))
Készülődés NANÁ:)))
Nagytakarítás múlt héten indult(uáhhh),az vígasztal hogy utána minden illatos és friss(ott is ahol nem látszik)
Ajándékok:javarésze megvan ,lehet kicsit túlzásokba estem de olyan régen láttam a gyerekeimet .
Menü: nem okoz nagy fejtörést mert masszívan ellenállnak minden újító kísérletemnek:))
Toroskáposzta,hidegtál, hortobágyi palacsinta,valamilyen sült, almáspezsgős pároltkáposztával.
Sütiszekció:bejgli,somlói,gyümikenyér,kekszkrémes,,,,ez még változhat kívánság szerint, de 4-nél több kizárt.Desszertkategória és elmaradhatatlan a tojáslikör .
Lakásdíszítés még szolid,aztán majd apránként kerül ide oda ,gyertya(sok) borostyán ,fagyal,tuja , csipkebogyó ,ezek szárazon is szépek.Karácsonyra berobban a dolog ,de mikor ha nem most:)))Külön sport a zöldekkel behurcibált "lakók" összegyűjtése:)
SZóval ez van ,vagy lesz,REMÉLEM, és más kívánságom nincs is csak végigvihessük ezt egészségben!!!!!
MINDENKINEK, ha készül ,ha nem,ugyanezt kívánom:))))))
Azt írtam, most azokhoz szólnék, akik készülnek már.
Sikerült megértened! Gratulálok!
Ma van advent első vasárnapja.
Kopogtató kint.
Adventi koszorú első gyertyáját ma este meggyújtom.
Aztán majd szép sorjában, ahogy közelítünk karácsony felé...
Mindenki tegye azt, amit szeretne!
Nem kell azzal foglalkozni, hogy mit szól hozzá a szomszéd, Náncsi néni, meg a mittudoménki. :)
Magam részéről a kinti világítással visszafogottabb vagyok, de mindenki maga tudja, mi az elég, mi a sok.
Ha neked tetszik, akkor világíts kedved szerint.