A lila édesburgonya főzés során befogja az edény belsejét? (tudásbázis kérdés)
Mindenkinek köszönöm a választ, a kérdés megoldódott, egészen egyszerűen betettem a sütőbe héjastól, amikor megsült, lehúztam a héjat és úgy ment a rizs mellé a vegyesköretbe. Az eszközöknek semmi baja...
Egészen megnyugodtam, nem vagyok ugyanis konyhatündér, még csak ismerkedek a "kaja-varázslással"
Egészen sötét a vágott felület, a konyhai papírtörlőn sötét foltot hagyott, ezért a kérdésem...
Nem jó úgy a meglepi egy kezdőtől ha nem tudom rendbe tenni az eszközöket utána
Szerintem csak egy kis CIF súroló és máris rendben lesz az edény :)
De, ha rozsdamentesben készíted, annak biztosan nem változtatja meg a színét.
miért kéne, hogy elszínezze az edényt?
pl a lilakáposzta se teszi
sőt a paradicsom, vagy a cékla se:)
Sziasztok, kaptam ismerősömtől lila édesburgonyát. Szép a színe, de nem tudom hogy nem fogja e be az edényt amiben elkészítem :(
A sárga húsú biztosan nem színezi el az edényt, azt már tudom :)
Mit tanácsoltok miben készítsem el úgy, hogy ne változtassa meg az edény színét?
Az ismerősöm nem tudja...
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálsz, ha egy étel elszínezi a zománcos edényed belsejét?
- Te hogyan tisztítod a kenyérpirítód belsejét?
- Ilyen hőségben hogy lehet "hűvösen" tartani egy sátor belsejét?
- Ki mivel takarítja a sütő belsejét? Valami olyan tisztítót keresek, ami fertőtlenít is, de nem túl erős vegyszer!
- Hol lehet édesburgonya palántát venni vagy rendelni?
- Kipróbált, bevált édesburgonyás recepteket keresek.