Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit csinálsz, ha egy étel elszínezi a zománcos edényed belsejét? fórum

Mit csinálsz, ha egy étel elszínezi a zománcos edényed belsejét? (beszélgetés)


2010. okt. 31. 20:06
Én a cif súrolóval gyönyörűen kisikáltam az elszíneződést, nem kellett hozzá hipó.
2010. okt. 31. 19:45
hypot ontok bele,es szep tiszta lesz
2010. okt. 31. 19:21
Áttörlöm vékonyan domestossal vagy ciffel. Aztán még egy jó áztatás, hogy szagtalan legyen és mehet a helyére.
23. syria
2010. júl. 3. 20:05
A tisztára mosott edénybe tömény hypot öntök, s gondoskodok róla, hogy az összes elszíneződést elérje. (Körbelötyögtetem az oldalán.) Addig hagyom benne, míg szép nem lesz. Utána a vegyszert visszaöntöm a flakonba; többször használható.
2010. júl. 3. 19:55
Hypo-s vízbe áztatom éjszakára. Tökéletes és olcsó megoldás.
2010. júl. 3. 19:53
Domestosos-szal kenem át.
2010. júl. 3. 19:37
Zöld flakonos domestost teszek bele!
2009. okt. 24. 05:47
Hyposvízbe áztasd.
18. o.andi
2009. okt. 24. 05:08
Domestost használok
2009. júl. 4. 21:19
Ha zománcos edény ki hipozom, ha fém, ecettel ki áztatom.
16. 9c8432d068 (válaszként erre: 15. - 52d3e0b8a8)
2009. jan. 16. 08:57
Én is abban reménykedtem,hogy másnak van valami titkos,jó megoldása :)))))
15. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 14. - 9c8432d068)
2009. jan. 16. 08:46
:)Azt hittem van valami hiper-szuper titkos infód! Akkor nagyjából másnak is et a tippje. :)
14. 9c8432d068 (válaszként erre: 10. - 52d3e0b8a8)
2009. jan. 15. 14:49

Egyszerűen csak hypoval.

Bele a kérdéses edénybe a megfelelő mennyiséget,körbe mosom vele,ha kell hagyom kicsit állni,utána jó erősen kimosom.

Csak azért tettem fel a kérdést,mert érdekel,kinek milyen trükkjei vannak?

2009. jan. 15. 14:48
sok víz és egy ici pici, kb 3 centnyi domesztosz, vagy flóraszept. A víz az edényben színültig és ez a jó kis kotélt hagyom benn 1-2 napig, gyönyörűen kifehérítí, utánna jól elmosom,esetleg még forralok benne vizet- fertötlenítés végett. (még az ősrégi teás bögrét is rendbeteszi, nem is emlékeztem rá,hogy fehér volt eredetileg)
12. potyek
2009. jan. 15. 14:44
Én kiegészíteném azzal,hogy hypo töményen vagy kevés vízzel,majd fel gázra vagy főzőlapra és szépen forralom,majd a forró löttyel körbejáratom az edény falán is.Gyönyörű fehér lesz és minden ételszag kimegy belőle.Én imádom a hypo szagát,így élvezem is...sokan nem bírják,de megéri!
2009. jan. 15. 14:42
Ecetes vizet forralj benne.
10. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 1. - 9c8432d068)
2009. jan. 15. 14:37
Te hogy csinálod?
2009. jan. 15. 14:37

Öntök bele egy kis hipót,de úgy.hogy az edényalján legyen víz.Szivaccsal körbe kenem és pár perc múlva tiszta és szép megint.

Nagyon gondosan kell öblíteni!!!

2009. jan. 15. 14:36
Áh, a domestos jó máshova, de az edényeket én mostanában és a vízkőoldást is citrompótlóval végzem. Csodásan szépek, főleg ezek a nagyon kényes fém edények is :))
2009. jan. 15. 14:36
Mosógatószeres-domestosos vízben áztatom, majd sikasikasika...
2009. jan. 15. 14:35
Hypo
2009. jan. 15. 14:35
Én ki-hypózom
4. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 2. - D89d9f2f77)
2009. jan. 15. 14:34
:DDDD Egyszerre írtuk!
2009. jan. 15. 14:34
Domestos? Áztasd egy darabig.
2009. jan. 15. 14:34
Domestosb áztatni.Nekem ez vált be!
2009. jan. 15. 14:33
Nekem van rá módszerem,hogy eltüntessem az elszíneződést,de kíváncsi vagyok,más is ezt a módszert alkalmazza e?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook