Kipróbált, bevált édesburgonyás recepteket keresek. (beszélgetés)
Ezt most találtam az egyik kajás oldalon, szerintem ezt fogom elkészíteni a hétvégén:)
Édesburgonyás-hagymás sült csirkecomb
Hozzávalók:
2 személynek:
2 db nagy édesburgonya
2 fej vöröshagyma
1 alma
2-3 csirkecomb
olívaolaj
kakukkfű
só
bors
Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk, majd az almával együtt nagyobb kockákra aprítjuk.
Egy tepsiben elrendezzük a csirkecombokat, körbeszórjuk az édesburgonya-, hagyma- és almakockákkal, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd ízlés szerint fűszerezzük kakukkfűvel, sóval, borssal.
Előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.
Megjegyzés:
Édesburgonya helyett lehet keményebb sütőtököt is használni.
Köszönöm az eddigi tippeket, aranyosak vagytok!:)
Több dolgot is vett a férjem és mivel oda volt írva, hogy: AKCIÓ, így még örült is, hogy akkor biztos jó áron vette a krumplit:D
Jaaaaj, csak vásárolni ne küldje őket az ember:) De azért szeretem:)))
majdnem minden héten veszek, kedvenc:
kockára vágom, kevés olajjal összeforgatom, só, bors, rádobok egy ág rozmaringot, nagyobbra darabolok lilahagymákat, rádobálom, meg jó pár gerezd fokhagymát is, fetát kockákra vágok, azt is rá és betolom a sütőbe
de nagyon finom belőle édesburgonya-krémleves is
Héjában sült krumpli
vagy szuperfinom chips
A férjemet elküldtem a boltba krumpliért, erre hazaállított egy szatyor édesburgonyával. Most agyalok, hogy mit kezdjek vele, még sosem készítettem ebből a zöldségből ételt.
Tippeket várok.
Köszike!:)
További ajánlott fórumok:
- Cigánymeggyet szeretnék eltenni télire, ötleteket és bevált recepteket várok hogyan!
- Zepter edényeket vásároltam, tud valaki jól bevált recepteket?
- Bevált sültkacsa recepteket várnék, ti mivel fűszerezitek?
- Kökény felhasználásához keresek bevált recepteket!
- Bevált fogyókúrás recepteket szeretnék, ami kíméli a gyomrot, de fogyni is lehet tőle.
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?