Mit rontok el a rizs főzésénél? (tudásbázis)
Ma már tényleg nem kell válogatni, ahogyan az anyukám tanította 50 évvel ezelőtt. :) De mosni szerintem a maiakat is kell. (A tasakos rizst felejtsük el, az csak "tűzoltás"ra való.)
Bár már nem nagyon vagyok kompetens, mivel egy éve bőszen paleózok. :)
"A" rizs: köretnek - pergős
"B" rizs: töltelékbe, tejberizsnek - majszos
na igen, az egyetlen hátránya, hogy a mikróban készül. viszont annyira egyszerű, hogy szerintem megéri még ezt is bevállalni :)
gyorsabban megvan, mint az uncle bens zacskós rizs.
(vaterán 4e pénzért lehet(ett) kapni ezt a rizsfőző edényt)
Haaaat, en nem mosom, nem mostam, nem is fogom , de amugy mukodik :)
Nagyikam anno meg ki is valogatta...
En kiprobalnam, de eleg mikro ellenes vok... :)
Kinek mi jon be :)
A baj a fazékkal kezdődik: rizst lábosban kell készíteni, mert abban tud rövid idő alatt egyenletesen puhulni. S főzés előtt alaposan meg kell mosni, lecsepegtetni; én így tanultam anyukámtól, aki sose főzött ragacsos rizst, csak csodálatosan pergőset. És nem volt semmilyen csodaedénye, csak egy egyszerű tűzhely, és jó „békebeli” zománcos lábos.
Egyebekben 26. Dyus33 a mérvadó, konyharuha nélkül. :D (Az totál felesleges; csak balesetforrásnak jó.)
nem vagyok egy tupperware rajongó, de a rizsfőző edényük fantasztikus! csak bele kell önteni a rizst és a vizet, betenni a mikróba (10-15 percre), kivenni, megkeverni, és ennyi. nagyon egyszerű tényleg, amióta megvettem, azóta ezzel főzöm mindig a rizst.
(és mondom, egyébként nem vagyok tupperware rajongó).
én a vaterán vettem jóval olcsóbban, mint amennyiért egyébként a tupperware dílerek terítik :))
Pont így csinálom, csak lestyán nélkül. Ha kicsit barnább pirításkor itt-ott, akkor sincsen baj. A fedőt - ha már elzártam a gázt - nem emelgetem, hogy a gőz ne illanjon el. Mindig tökéletes a rizs és jó pergős.
Amikor felöntöm vízzel, szoktam beletenni bordót-répát vagy kukoricát, vagy esetleg mazsolát.
Köszönöm a tanácsokat, megfogadom őket és
remélem legközelebb már sikerül :)
Ne izgulj,nekem sem..
Még jó,hogy feltalálták a zacsis rizst:)
En majdnem igy, de a labas sem mindegy. A bonyhadi erre nekem a legalkalmasabb, pedig van amc-m is, de rizshez ez! :) az elejen is teszek ra fedot /felig fakanallal, aztan mikor felforrt, akkor veszem minimumra.
Ennek jonak kell lennie, X zoldseggel is szoktam kombinalni :vorso, repa, kukorica, gomba. Mindig nyero :)
További ajánlott fórumok:
- Mit rontok el? Nem kell meg a pogácsa, sem a lángos - Segítsetek.
- Miért esik össze a tészta ha kiveszem a sütőből? Mit rontok el?
- Mit rontok el? Soha nem sikerül rendesen a csokimázam sütikre, a boltiból is mindet kipróbáltam már!
- Mit rontok el?
- Mit rontok el a kenyérsütésnél?
- Mit rontok el? Házilag készített pizzám teteje, a feltét alatt "vizes" lesz!