Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit rontok el? Nem kell meg a pogácsa, sem a lángos - Segítsetek. fórum

Mit rontok el? Nem kell meg a pogácsa, sem a lángos - Segítsetek. (beszélgetés)


1 2 3
2010. márc. 15. 17:02

A lángosnál ha elkészitetted a tésztát jól meg kell keleszteni, ahogy itt a fórumon megadták és főleg meleg helyen, vagyis szobahőmérsékleten és utána bő zsirban, v. olajban kisütheted. A férjem a piaci lángost nézte ki az internetről és remekült sikerült ez is egy segitségnyujtás számodra. Reméljük legközelebb remekelsz belőle.

További szép napot üdv.Ágnes

2010. márc. 15. 15:47

hogyan kell párolni?Azt tudom, hogy nem kell a párolandó zöldség alá víz,De rácsra kell tenni és alatta van víz, vagy hogyan??


köszi a segítséget....

74. Vámpír (válaszként erre: 73. - Gy.Ibi)
2010. márc. 15. 10:34

Húúú de sok recepted van. Köszi köszi.


Remélem ma délután lesz időm a pogit újra kipróbálni.

Köszi csajok a segítséget :-)

73. Gy.Ibi
2010. márc. 11. 11:38

Be akartam írni a naplómba,de már ott van.:-)

Pár tanáccsal még kiegészítem.

72. Vámpír (válaszként erre: 69. - Gy.Ibi)
2010. márc. 11. 07:28
Igen, küldd el légyszi
71. d0b7178f40 (válaszként erre: 69. - Gy.Ibi)
2010. márc. 11. 07:18

elküldenéd nekem is?Mert a miénk csak a formája miatt perec.Egyébként kelttészta maradék.


Azt sodorgatom össze.

köszi

70. bobe2 (válaszként erre: 69. - Gy.Ibi)
2010. márc. 11. 05:48
Szia természetesen hogy kell a te recepted is, én nagyon szeretek sütni és mindent kiprobálni.
69. Gy.Ibi (válaszként erre: 59. - Vámpír)
2010. márc. 11. 01:44
Nekem van egy perec receptem,hetente kell sütnöm.Szóljatok,ha kell.Sós mázzal a tetején.A gyerekek azt tépkedik le először.
2010. márc. 10. 11:13
Köszi a recepteket mindenkinek :-)
67. d0b7178f40 (válaszként erre: 63. - Bobe2)
2010. márc. 9. 21:28
igazán nincsen mit.Legyen finom.
66. d0b7178f40 (válaszként erre: 35. - Pné Veronika)
2010. márc. 9. 21:28

Ez 100%-ban igaz.Sokat ki lehet próbállni, de csak 1 van ami szerintem tutira bejön.Legalább is én így voltam a linzerrel a kelttésztával.És még több más étellel is.

Mert hiába tanította meg anyu, én még is másképpen csinálom.Meg már le is fölöztem sok mindenben Őt.

65. Maryenngirl (válaszként erre: 34. - Vámpír)
2010. márc. 9. 19:46
Küldtem üzenetben a pogi receptet!
2010. márc. 9. 18:23

akkor én most mindenki utólagos engedelmével körbejárok a naplókba és elcsippentek egy-két recipét saját használatra.

köszi.

63. bobe2 (válaszként erre: 62. - D0b7178f40)
2010. márc. 9. 14:26
köszike.
62. d0b7178f40 (válaszként erre: 57. - Bobe2)
2010. márc. 9. 14:23
a naplómba kelttészta néven felteszem.Nem olyan ropogós mint a bolti.És csak a formája miatt perec.Egyébként egy egyszerű kelttészta.De a kedvetekért persze.
61. bobe2 (válaszként erre: 60. - Vámpír)
2010. márc. 9. 11:04
köszönöm szépen.
60. Vámpír (válaszként erre: 57. - Bobe2)
2010. márc. 9. 10:34
Nagyon szépek a gyermekeid :-)
59. Vámpír (válaszként erre: 57. - Bobe2)
2010. márc. 9. 10:33
Perec recept? Azt én is kérném.
58. Vámpír (válaszként erre: 53. - Pipőci)
2010. márc. 9. 10:32

Sziasztok.


Minden receptet szívesen fogadok :-)


Küldjétek:-)

57. bobe2 (válaszként erre: 26. - D0b7178f40)
2010. márc. 9. 08:25
SZia ,megtennéd hogy leirod azt a kelttésztás perec receptet meg hogyan készited ? Elöre is köszi.
56. Pipőci (válaszként erre: 54. - Hirtelencsiga)
2010. márc. 9. 07:49

Csak egy picit hadd kontárkodjak bele! :))) De csupa jóindulattal. Nekem van egy szuper-szuper receptem, kelt lepény, a hűtőben kell megkeleszteni...

De egyébként egyetértek, meleg kell a tésztának és a hirtelen hideg, mint a huzat, szépen tönkreteheti.

55. tiata
2010. márc. 9. 07:49
Nem lehet,hogy túl meleg volt a tej amibe beleraktad az élesztőt?Túl meleg tejben nem lesz jó.
2010. márc. 9. 07:37

Szia!

Ahhoz, hogy megkeljen a tészta állandó melegre van szükség. Nem szabad ilyenkor az ajtót, vagy az ablakot nyitogatni.

Én azt szoktam csinálni, hogy beteszem a mikróba a tálat. Nem indítom el, de ott tuti, hogy zárt helyen van, és semmi nem zavarja.

Ja, és mindig friss élesztöt használok, nem a port.

Jó sütögetést!

53. Pipőci (válaszként erre: 1. - Vámpír)
2010. márc. 9. 07:25

Szia!


Van egy elronthatatlan, nagyon finom, igazi falusi lángos receptem, megosztom veled szívesen... :))) Tavaly megadtam egy nagymamának itt a Hoxán, később több levélben örömmel írta, hogy milyen jól sikerült, imádták az unokák is.


Krumplis lángos


1 kg liszt,

1/2 kg krumpli,

5 dkg élesztő,

1 ek só

-az élesztő felfuttatásához 2 dl tej, 1 kk cukor

- a kisütéshez étolaj.


Azért könnyű megcsinálni ezt a lángost, mert a kidagasztása nem igényel hosszadalmas munkát. Felfuttatod az élesztőt (langyos tej, cukor és bele az élesztő, ezt meleg helyre teszed), megfőzöd a krumplit és áttöröd. A lisztet a sóval, a krumplival és a kovásszal egynemű tésztává gyúrod, meleg helyen kelteted. Igazából az a lényeg, hogy beinduljon a folyamat, nem kell megvárnod konkrétan, hogy mondjuk duplájára dagadjon, csak lásd, hogy valóban kel. Olajos kézzel olajjal megkent tálcára cipókat tépkedsz a tésztából. Amikor az étolajad megmelegedett a serpenyőben, akkor elnyújtogatod a cipót és kisütöd. Látni fogod, mikor lesz jó.

Hidd el, elronthatatlan és nagyon finom, az a jó benne, hogy lehet mikrózni.


Egyébként az is lényeges, hogy amikor kelt tésztát csinálsz, a só soha ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert "megöli".

Ne félj próbálkozni, én évekig nem dagasztottam, mert azt hittem, nem tudok, de amikor nekiálltam.... Van még egy szuper egyszerű receptem, ami isteni, ha kéred, majd leírom Neked azt is.

Sikerülni fog, nyugi!

52. Pné Veronika (válaszként erre: 50. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:43
Nincs mit. Jó éjt és sok sikert. :-)
51. Pné Veronika (válaszként erre: 49. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:42
Ugyanolyan elven működik mindegyik, a lényeg, hogy jól zárjon. Nekem a tupperos volt egy szülinapi ajándék, viszont amit anyukám a 100-as boltban anno vett, ugyanolyan jól működik.
2010. márc. 8. 21:42

Köszönöm csajok, Most elköszönöm alukálni, amint a héten időm lesz megcsinálom és jelentem az eseményeket hogy sikerült.


Köszi mindenkinek a segítséget.

49. Vámpír (válaszként erre: 48. - D0b7178f40)
2010. márc. 8. 21:41
Ezt nem ismerem, de megnéztem a neten.
48. d0b7178f40 (válaszként erre: 43. - Vámpír)
2010. márc. 8. 21:40
igen.És nem csak a tupperos.
47. Vámpír (válaszként erre: 45. - Pné Veronika)
2010. márc. 8. 21:38
Rendben, köszönöm. Csak hétvégén van időm sütni. De igyekszem a segítségetek alapján újra nekiállni.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook