Mit rontok el? Nem kell meg a pogácsa, sem a lángos - Segítsetek. (beszélgetés)
A lángosnál ha elkészitetted a tésztát jól meg kell keleszteni, ahogy itt a fórumon megadták és főleg meleg helyen, vagyis szobahőmérsékleten és utána bő zsirban, v. olajban kisütheted. A férjem a piaci lángost nézte ki az internetről és remekült sikerült ez is egy segitségnyujtás számodra. Reméljük legközelebb remekelsz belőle.
További szép napot üdv.Ágnes
hogyan kell párolni?Azt tudom, hogy nem kell a párolandó zöldség alá víz,De rácsra kell tenni és alatta van víz, vagy hogyan??
köszi a segítséget....
Húúú de sok recepted van. Köszi köszi.
Remélem ma délután lesz időm a pogit újra kipróbálni.
Köszi csajok a segítséget :-)
Be akartam írni a naplómba,de már ott van.:-)
Pár tanáccsal még kiegészítem.
elküldenéd nekem is?Mert a miénk csak a formája miatt perec.Egyébként kelttészta maradék.
Azt sodorgatom össze.
köszi
Ez 100%-ban igaz.Sokat ki lehet próbállni, de csak 1 van ami szerintem tutira bejön.Legalább is én így voltam a linzerrel a kelttésztával.És még több más étellel is.
Mert hiába tanította meg anyu, én még is másképpen csinálom.Meg már le is fölöztem sok mindenben Őt.
akkor én most mindenki utólagos engedelmével körbejárok a naplókba és elcsippentek egy-két recipét saját használatra.
köszi.
Sziasztok.
Minden receptet szívesen fogadok :-)
Küldjétek:-)
Csak egy picit hadd kontárkodjak bele! :))) De csupa jóindulattal. Nekem van egy szuper-szuper receptem, kelt lepény, a hűtőben kell megkeleszteni...
De egyébként egyetértek, meleg kell a tésztának és a hirtelen hideg, mint a huzat, szépen tönkreteheti.
Szia!
Ahhoz, hogy megkeljen a tészta állandó melegre van szükség. Nem szabad ilyenkor az ajtót, vagy az ablakot nyitogatni.
Én azt szoktam csinálni, hogy beteszem a mikróba a tálat. Nem indítom el, de ott tuti, hogy zárt helyen van, és semmi nem zavarja.
Ja, és mindig friss élesztöt használok, nem a port.
Jó sütögetést!
Szia!
Van egy elronthatatlan, nagyon finom, igazi falusi lángos receptem, megosztom veled szívesen... :))) Tavaly megadtam egy nagymamának itt a Hoxán, később több levélben örömmel írta, hogy milyen jól sikerült, imádták az unokák is.
Krumplis lángos
1 kg liszt,
1/2 kg krumpli,
5 dkg élesztő,
1 ek só
-az élesztő felfuttatásához 2 dl tej, 1 kk cukor
- a kisütéshez étolaj.
Azért könnyű megcsinálni ezt a lángost, mert a kidagasztása nem igényel hosszadalmas munkát. Felfuttatod az élesztőt (langyos tej, cukor és bele az élesztő, ezt meleg helyre teszed), megfőzöd a krumplit és áttöröd. A lisztet a sóval, a krumplival és a kovásszal egynemű tésztává gyúrod, meleg helyen kelteted. Igazából az a lényeg, hogy beinduljon a folyamat, nem kell megvárnod konkrétan, hogy mondjuk duplájára dagadjon, csak lásd, hogy valóban kel. Olajos kézzel olajjal megkent tálcára cipókat tépkedsz a tésztából. Amikor az étolajad megmelegedett a serpenyőben, akkor elnyújtogatod a cipót és kisütöd. Látni fogod, mikor lesz jó.
Hidd el, elronthatatlan és nagyon finom, az a jó benne, hogy lehet mikrózni.
Egyébként az is lényeges, hogy amikor kelt tésztát csinálsz, a só soha ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert "megöli".
Ne félj próbálkozni, én évekig nem dagasztottam, mert azt hittem, nem tudok, de amikor nekiálltam.... Van még egy szuper egyszerű receptem, ami isteni, ha kéred, majd leírom Neked azt is.
Sikerülni fog, nyugi!
Köszönöm csajok, Most elköszönöm alukálni, amint a héten időm lesz megcsinálom és jelentem az eseményeket hogy sikerült.
Köszi mindenkinek a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Segítsetek! Mit rontok el a pogácsában?
- Olyan tepertős pogácsa receptet keresek, amit nem kell hajtogatni. Tud valaki ilyet?
- Valaki le tudná nekem írni annak a pogácsának a receptjét, amihez 25-25-25 dkg hozzávaló kell.
- Hogyan kell fagyasztott leveles tésztából pogácsát készíteni?
- Ballagó tarisznyába kellene valami kemény pogácsa vagy kenyérrecept.