Segítsetek! Mit rontok el a pogácsában? (tudásbázis)
Igen, láttam, hogy te nagyon csíped a szemét.
Az ő bugyuta kérdéseire milyen válaszok kellenek?
(költői kérdés!)
Vele minden oké. Láthatóan nem szereti ha valaki normális kérdésre felesleges válaszokat ad.
(Majd most jön az, hogy engem mi módon lehet tiltani)
Nekem sem sikerül, mindig kiszárad.
Ha 40 dkg. liszthez 20 dkg. zsírt teszek, akkor is. Már próbáltam sajt nélkül is, semmi nem segít. villanysütő, alsó-felső sütés, 180 fokon.
Nekünk is sima sütőnk van, nem ez a légkeveréses. Én mindig szoktam az aljába rakni egy kis vizet, egy kis edényben. Pláne ha kelt tésztát sütök. Nagyon szépen felfújja, nem is szárad ki olyan gyorsan.
A Horváth Ilona féle sajtos pogi nagyon finom, csak én margarin helyett mindig zsírral készítem, mert nem szeretjük a margarin ízét.
Alacsony hőfokon amúgy is csak szárítod! Fedő????
Mi a francnak?
70dkg liszt,,20 dkg zsír,, 3 dkg élesztő,, 1,5 dl tej,, 1kk cukor 1ek só,, 1 tojás 2,5 dl tejföl,, 10 dkg reszelt sajt.
Liszt -zsír összegyúr
megkelt élesztő tejjel együtt hozzáad
tojás só, tejföl,(lágy tészta)
Kiszaggat tepsibe tesz 1,5 órát pihen
Sajt szór ,forró sütőben süt:))
EZ nekem bevállt :)) de biztos van még
Fedőt?!? 😮
Akkor lesz egy pogácsa száraz, ha nincs benne elég zsiradék (vaj, margarin, zsír). Lehet, nem jó a recepted.
További ajánlott fórumok:
- Mit rontok el? Nem kell meg a pogácsa, sem a lángos - Segítsetek.
- Mit rontok el a rizs főzésénél?
- Miért esik össze a tészta ha kiveszem a sütőből? Mit rontok el?
- Mit rontok el? Soha nem sikerül rendesen a csokimázam sütikre, a boltiból is mindet kipróbáltam már!
- Mit rontok el?
- Az alábbi túrós pogácsában szereplő tojást helyettesíthetem tejföllel?