Miben/hogyan mossátok meg a rizst főzés előtt? (beszélgetés)
Tálban, többször váltom a vizet. Állítólag addig kellene mosni/cserélni rajta a vizet, amíg tiszta víz nem marad rajta, tehát a fehér trutyit kellene lemosni/öblögetni. (Ez a rádióban hangzott el még régebben valami konyhatudós hölgyeménytől.)
Én megelégszem a tudattal, hogy alaposan megmostam, leszűrtem - az én lelkiismeretem tiszta :-)))
Ha 90 fokon mosom, már főzni sem kell utána :-)
kész haszon. Csak a vendégek csodálkoztak legutóbb, mikor tálaláskor begurítottam a mosogépet, meg egy kanalat a húshoz.
A rizs hántolásakor a külső rész eltávolítása után visszamaradó rész tulajdonképpen a keményítő. Ezt mossátok le (fehéres lesz tőle a víz).
Érdemes egyébként tényleg átöblíteni főzés előtt, mert bizony sokszor van benne kosz (héjmaradékok és egyebek), amik a feldolgozás során kerülhetnek bele.
egyébként miért kell megmosni? koszos?
én is meg szoktam mosni, szűrőben, folyó vízzel, de én nem hideggel, hanem forróval
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyakran mossátok ki az ágyneműhuzatot?
- Ti milyen hőfokon mossátok a ruhákat? Olajos ruhát, zokni, izzadásos, stb ruhákat?
- Ti az automata mosógépet mivel tisztítjátok a vízkőtől, és milyen gyakran mossátok át?
- Ti hogy mossátok a függönyt?
- Mosás-öblítés után is érzem a turkálós ruha jellegzetes szagát. Ti hogy mossátok?
- Fagyasztott cuccokat a diéta érdekében olaj helyett miben/hogyan süssem meg?