Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Extrasystoléval együttélők klubja fórum

Extrasystoléval együttélők klubja (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
3896. retro81 (válaszként erre: 3895. - Rogiiii)
ma 08:28

Szia!

Amit én csinálok azzal inkább hízni lehet,hiszen több

szénhidrátot eszek,pl durum tésztából vagy basmati rizsből aminek alacsony a glycaemiás indexe, ne úgy képzeld el hogy csak nyers salátákon vagyok.Itt az a lényeg hogy egy kis halacskán kívül minden állati eredetű ételt kerülök,nekem bevált ahogy írtam.

Szerintem egy próbát megér neked is hátha segít.

3895. Rogiiii (válaszként erre: 3894. - Retro81)
tegnapelőtt 15:05

Szia!

Biztos, hogy van benne valami amit írsz, mert nekem is reggel éhgyomorra sosincs extrám, általában ebéd után kezdődik és mozgás után mindig jön az extra.

Lehet nekem is ki kellene próbálnom valamilyen diétát, hátha segít, csak az a baj hogy alapból sovány vagyok.

Tovább fogyni meg nem szeretnék.

3894. retro81
tegnapelőtt 10:19

Sziasztok

Röviden leírnám az én esetemet,már több éve voltak nekem is extráim,

ezért elkezdtem figyelgetni hogy mikor,és mennyi ideig tartanak.

Rájöttem hogy nekem az étkezéssel függ össze,pl a sajtok nagymértékben

növelték az extrázást de a füstölt termékek is előhozták.Ugy döntöttem ezeket

az ételeket kerülöm.A változás nagymértékű volt már csak heti egy két extra volt

ezért tovább szelektáltam,egészen odáig hogy egy kis halonon kivűl csak növényi

étrenden voltam 1,5 évig, az extrázás gyakorlatilag eltünt.Ezek után azt gondoltam

a szervezetem kitisztult most már lassanként visszatérhetek a régi étrendhez,a sajtokhoz is

mivel nagyon szeretem őket,de ezzel sajnos az extrák is visszatértek.Elkeztem keresgetni

és találtam egy cikket a szív kálcium túlterheltségére kitérve, ezért kb 1 hónapja ismét a

növényi étrendet vezettem be,egy kis hal társaságába,és ismét lecsökkentek az exták

heti párra .Remélem tudtam másoknak is hasznos tanácsot adni.

Itt a cikk

[link]

nov. 1. 15:45

Sziasztok

Én ezeket az extra ütéseket nem tudom megszökni

Megkeseriti az életemet 😭😭😭

3892. B74 (válaszként erre: 3891. - Rogiiii)
okt. 31. 11:36
Kókuszvíz, Panangin Forte, magnézium, kálium...
3891. Rogiiii
okt. 30. 14:59

Sziasztok!

Sajnos én is csatlakozok az extrások klubjához.

Nagyon el vagyok keseredve és még nem találtam meg a megoldást.40 éves egészésges férfi vagyok, de mégsem.

Nekem mindig mozgás után amikor kicsit felmegy a nyugalmiról a pulzus és mikor megállok és jön lefele a pulzus akkor minden alkalommal van extrám. EGyszerre egymás után több is. Váltózó van hogy csak 2-3, de van amikor 5-10 percig egyfolytában minden második ütés extra. Persze az ultrahang és a vérvétel negatív lett.

Mit tanácsoltok ilyen esetre mivel lehet próbálkozni?

Ez így szörnyű mert sportolni sem tudok igazán.

3890. atlass
okt. 30. 13:29
Sziasztok. Nagyon régen nem jártam itt. Azt szeretném megosztani veletek, hogy legújabb felfedezésem, akinek gasztroentrológiai alapon váltódnak ki az extrák pl. reflux, azoknak ajánlom figyelmébe. Sajt. Félkemény sajtok elfogyasztása után egy két órával indulnak az extrák. Ahogy ürül az emésztőrendszerből, megszűnik. Csak a félkemény zsíros sajtoktól jön. Vicces amúgy, de többszörösen kipróbáltam, merthogy sajtimádó vagyok.
3889. atlass (válaszként erre: 3882. - Szinész)
okt. 30. 13:24
Bolygóideg irritáció. Igen lehet.
3888. Bluemoon55 (válaszként erre: 3884. - Dream21)
okt. 27. 18:55
Jól emlékeztél pedig már régen írtam be ezt
3887. Bluemoon55 (válaszként erre: 3884. - Dream21)
okt. 27. 18:55
Nemtudom, de a kalium nekem egyáltalán nem volt jó, kétszer is akkor jött durva ritmus zavar amikor kalium tartalmú dolgot szedtem, de mivel orvosok ezt cafoljak így el sem hitték.pedig amikor egyszer kihivtuk a mentőket nagyon durva x perces össze vissza ritmustlan ritmus zavar miatt akkor is épp szedtem valami olajfa kivonatos valamit amibe volt elég sok kalium.akooriban még nem szedtem vérnyomsra gyógyszert és ezzel próbálkoztam. De senkit nem akarok lebeszelni erről, ez az én példám, apum is szedte neki semmi baja nem volt
3886. Dream21 (válaszként erre: 3885. - B74)
okt. 26. 09:24
Napi 3X1-et mondtak,de én csak reggel meg este szoktam bevenni. Köszi. Annyira nem foglalkoznak felénk már a "háziorvosok" az emberekkel,hogy nincs is kedvem kérdezni tőlük bármit is. 2 órás rendelés,plusz még 3 helyről szedi fel mellette a pénzt,kapkod,siet.... Pedig ez a megyeszékhely itt az ország közepén van és nem éppen szegény település. A legjobbakat mindenkinek,sziasztok.
3885. B74 (válaszként erre: 3884. - Dream21)
okt. 26. 08:46
Szerintem, ha többet szedsz, mint amennyit lehetne, akkor előfordulhat magnézium és / vagy kálium túladagolás.
3884. Dream21 (válaszként erre: 3883. - Bluemoon55)
okt. 26. 06:10
Valamikor régen írtál egyszer ide a Panangin Forte mellékhatásáról,amiért nem szeded. Mi volt ez? Ha rosszul emlékszem,akkor bocs. Nem látom sehol normálisan leírva a mellékhatásait,vagy azt,hogy mikor és hogyan lehet abbahagyni a szedését.
3883. Bluemoon55 (válaszként erre: 3882. - Szinész)
okt. 20. 16:51
Igen ezt többen mondták már, meg hogy eves után reflux srb, én 20 éve reflux os vagyok de nem vettem észre, viszont most hogy megint bal oldalon vagyok egyből elkezdte. Évek óta már nem alszok se baloldalon se háton akkor jönnek ezerrel. Nekem egyébként mitralis prolapsus is van de a legfurbb az egeszbe az hogy évekig hosszú évekig elő se jott, 15 évig most a covid ota meg folyamat ritmus zavar
3882. szinész
okt. 20. 14:02
Sziasztok, csak elmélkedek hogy a sok extra nem lehet-e a rekeszizom mozgásából, levegővételkor, hogy ott valami ideget megnyom és az egy ingert képez. Sokszor előfurdul velem , hogy pont levegővételnél jön egy extra, egy kis un légszomj, majd minden megy tovább.
okt. 16. 12:13
Itt nálunk napi szinten orkán erejű széllökések vannak kikeszit nagyon, minden nap fejfajas, szivbeutes
3880. B74 (válaszként erre: 3878. - Bluemoon55)
okt. 14. 05:46
A gyors szívverés a tachikardia, az extra meg nem arritmia.
3879. B74 (válaszként erre: 3878. - Bluemoon55)
okt. 14. 05:13
Vagy sinus ritmus van, vagy arritmia. A sinus arritmia pont azt jelenti, hogy nincs sinus ritmus.
3878. Bluemoon55 (válaszként erre: 3877. - B74)
okt. 13. 16:54
De van sinus arritmia is, amikor sinus ritmus van, de gyors a szívverés vagy extra van benne
3877. B74 (válaszként erre: 3876. - Bluemoon55)
okt. 13. 10:29
A pf arritmia, az extra nem.
3876. Bluemoon55 (válaszként erre: 3875. - B74)
okt. 11. 18:23

Tudo hogy nem ugyanaz.

De nekem a legnagyobb félelmem mindig az hogy egyszer az lesz. Egyébként most a 70-80 as pulzusom újra 50-60,mert nagyobb adag vernyomas gyógyszert szedek. És ez nemis béta blokkoló szóval nem értem. Most mi van. De a vernyomast most se tudják beállítani, én most mással is küzdök. Most már tenyleg minden napos a fejfájásom, már megőrülök.... És gyógyszer sem hat.

3875. B74 (válaszként erre: 3873. - Bluemoon55)
okt. 11. 10:09
A pf és az extra nem ugyanaz.
3874. Jhon (válaszként erre: 3873. - Bluemoon55)
okt. 10. 22:15
Hát azt érzed.. mentőt kell hívni, vérnyomás 240 ,pulzus 150 ás össze vissza ver a szived de egyfolyltában.. nagyon durva.. extra a nekem a "rengeteg" az mondjuk esti órákban mikor rendszeresen elkezdte kb percenként 10 ..
3873. Bluemoon55 (válaszként erre: 3871. - Jhon)
okt. 10. 13:47
Honnan tudtad hogy pitvarfibrilláció van? Mit éreztél?
3872. Bluemoon55 (válaszként erre: 3871. - Jhon)
okt. 10. 13:46

Az a rengeteg az mennyi? Most nekem is sok van sajna. Ráadásul már emeltem a vernyomas gyógyszert de ugyanúgy sokszor magas a / 90 feletti volt hogy 93-96 az rengeteg

Aztán utana lemegy 90 de 80 az sose

Lehet másik hatóanyag kell

3871. Jhon (válaszként erre: 3869. - Bluemoon55)
okt. 7. 20:22
Hali ,rég voltam erre mondhatni "szerencsére" nekem most lesz 20.-án egy éve,hogy korházban voltam pitvarfibrillációval és ki ütöttek , elötte rengeteg volt az extra, mint ha már az lett volna a jel ,hogy jön a baj.. na de meg csinálták a kardió reviziót azóta teljesen jól vagy, (nem akarom elkiabálni) az extrák is mondjuk hetente 1-2 van ami szinte csoda.. remélem marad az állapot, bár ugye elöbb utobb nekem lesz katéter mert romlani fog azt mondta a doki..
3870. B74 (válaszként erre: 3869. - Bluemoon55)
okt. 4. 14:59
Szeptember eleje óta jól vagyok, köszi...
okt. 3. 17:04

Ti hogy vagytok? Extra ügyileg jobban bár jön a 0 fok itt aztán a 18...vernyomasom megint ingadozik hiaba a gyógyszer... Szerintem gyógyszert adagot kellene emelni allandon fáj a fejem nem jó.

Egyébként a pulzusom teljesen megváltozott nekem akinek évekig allandoan 60-65 volt vagy 55 most már 85..nem értem

3868. Éva 1981 (válaszként erre: 3863. - Bluemoon55)
szept. 30. 22:45
Persze hogy van ,és sajnos egyre több ,,új,,formáját mutatja ,rettenetes kikeszito
3867. Icuka86 (válaszként erre: 3866. - Bluemoon55)
szept. 30. 20:46
Nekem is volt ma is, de ma ilyen furák vannak, hogy nem követi nagy bedobbanás. Covid van és szamárköhögés, itt ahol én lakom… Az eü. intézményekben kötelező ismét a maszk. Gyors gyógyulást kívánok, vigyázz magadra. Esetleg valami vitamin készítménnyel kicsit turbózd meg az immunrendszered. Én is azt teszem.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook