Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Extrasystoléval együttélők klubja fórum

Extrasystoléval együttélők klubja (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
tegnapelőtt 22:09
Ma egész nap extra, szerintem itt is kettős front már éjjel is éreztem, ma is egesz nap, több kolléga is mondta hogy nincs jol. Otthon mi a helyzet?
4233. Bluemoon55 (válaszként erre: 4229. - Jaguár25)
márc. 27. 16:50
De neked az autoimun betegséged is idegrendszeri eredetű?
4232. Bluemoon55 (válaszként erre: 4229. - Jaguár25)
márc. 27. 16:49
Én is szedem a vasat de ha nem szívódik fel majd akkor valószínűleg nekem is bél dolog irányába kell menni
4231. Bluemoon55 (válaszként erre: 4229. - Jaguár25)
márc. 27. 16:48

Megyek még egy Mr re koponya de az idegsebesz azt mondta a nyaki Mr is latszana a szklerozis. Illetve már így lassan 42evesen nem nagyon lehet. Az otthoni szemészem is ezt mondta felhivtam. Viszont azert én is szedtem ezt azt és most lealltam sok mindennel amit szintén arra a számlára írok hogy ezektől is fajt faj a fejem... Kezdve a barátcserje el, régóta szedtem, utobbi x hónapban progeszteront kaptam, azt is abbahagyom a p. Ba.... Nem érdekel már hogy össze vissza jön meg vagy perimenopausa vagy akármi, hormonok felejtősek.ket év után a melatonint abbahagytam. Majd most építem le a frontint valahogy csak segítség kell. Na az még jó lesz. Már most sokkal szarabbul alszok a melatonin nélkül de nem fogom szedni. A fejem igazából minden nap faj de ha már nem kéne bevennem gyógyszert már jó lenne. Voltam fájdalom ambulancian oda küldtek.orvos szerint fájdalomcsillapító okozta fejfájásom van, hozzászokas. Egy hónapig kéne szünet legalább hogy kitudjak ezt zárni. A vörös fül is jön csak úgy sokáig nem volt de most újra. Egy két óra vörös ég aztán elmulik..

Az idegsebeszem azt mondta nem fájhat a nyakamtol a fejem... Hiába ott a serv. Nincs nagy szűkület. Hát érdekes.

Ja még inzulinresztenciara tippelek már megkezdtem a változást, barátnőm segít, persze most még nemtudok 100% 160 gramm ch szegényen enni de ez a cél. Ha az van, ha nem.

Extra az folyamat van.ja és a vernyomas szokásos ingadozó. 130/95 ilyesmi. Hiába szedem az omega 3a diasztoles magas pedig szedek egy 40 mg vernyomas csökkentőt is reggel tehát ez magasabb lenne. Nem tetszik nekem sem. 80-85 volt nyáron. Na erre mondta két kardiológus hogy próbáljam meg a kis adag béta blokkolót... Hogy hasson a második értékre. Valamit kell tenni mert nekem ez a tartósan 90-95 nem jó régen nem volt ez.

Ja és a szédüles két hete mint valami agykod lenne. Ma talán egy fokkal jobb de csodálom hogy még dolgozni be tudok járni.

4230. Jaguár25 (válaszként erre: 4227. - Atlass)
márc. 26. 20:48
Az akvamarin szorongásra, vegetatív idegrendszeri dolgokra is jó állítólag, lehet emiatt működik.
4229. Jaguár25 (válaszként erre: 4226. - Bluemoon55)
márc. 26. 20:47

Igen, a tübeteid alapján nekem is az SM jön. Elvileg MR-en kéne ilyenkor ezt azt látni. Ha nem SM, akkor is ez vmi autoimmun betegség, én csak tudom mert nekem van már egy és ugy néz ki, már egy másik is, majd Júniusban kiderül. Engem is vizsgálnak tovább.

Nekem a beleim is iszonyú állapotba vannak, az autoimmun nyavajámra szedett gyógyszer dózisát is duplájára emelték most, és a vasam az 2-es lett, szóval most nagyon durva 2-3 hónapos kúra vár, hajszál választott el az infúziós kezeléstől.

4228. atlass (válaszként erre: 4227. - Atlass)
márc. 24. 18:09
Helyesen: geomágneses vihar, napszél.
4227. atlass (válaszként erre: 4216. - Sassgabi)
márc. 24. 18:08
Ez mind igaz. Csak kiegészíteni tudom. Pl. tejtermékek, főleg zsíros sajtok. Aztán a nagyon gyakori napkitörés által létrejövő geimágneses viharok, a schumann rezonancia extrém magassága. Ez is nagyon gyakori. A napkitörések után van általában. Volt olyan, hogy 3 napig 100 Hz körüli volt a schumannrezonancia. Normál esetben ugye 7-8 között normális. Én ezeket figyeltem még meg. Az utóbbi hónapokban elhagytam a tejtermékeket. Ami még segít: van egy bazinagy akvamarin nyakláncom 1 cm átmérőjű eredeti akvamarin golyós szemekből. Egy vagyonba került, de ha rámjön az aritmiás roham felveszem és pillanatok alatt 80%kal csökkenti az extrákat.Eddig ez az egyetlen biztos módszerem. Két éve bevált.
4226. Bluemoon55 (válaszként erre: 4225. - Jaguár25)
márc. 22. 17:06
Voltam de van és már szedem két hónapja most mást érzek. Nemsokára telefonos konzulatacio lesz az otthoni dokimmal, nyaki serv ha jol láttam a felvételen már nem egy hanem ketto van... Szerintem sulyosbodott. A szemem is két éve doki mondta lát valamit a papillan akkor küldött el koponya Mr re. De most a szédüles folyamatos és már koncentrálni se tudok. Iszonyatos fáradtság. Én azt olvastam Selma Blair színésznőnek is évekig nemtudtak mi a baja aztán kiderult SM. De az elvileg látszana koponya Mr en. Meg a napi szintu fejfajas iszonyatos. De ez is mi már sorra törik le a körmöm már az összes letört a héten és szedek vitamint... Semmit nem ér.
4225. Jaguár25 (válaszként erre: 4224. - Bluemoon55)
márc. 21. 23:53
Voltál általános laboron? Vashiány nincs?
márc. 21. 21:09
Én most szív ügyileg elvagyok, van extra de nem nagyon érdekel annál rosszabb ami most egy hete tart iszonyatos szedules, kedden megyek egy fájdalom ambulanciara, neurológus semmit nem csinált pedig valami nem oké. Állandó fejfajas, szedules de most nagyon, én nekem lenne tippem remélem nem az... Látás zavar, anno két éve a doki mondott valamit hogy lát, akkor küldött el koponya Mr re.. Ott a papillanal. A foltokat azóta is látom de nem jöttek rá mitől és marha rossz érzés... Zsibbadás. Autoimmun irányba kéne menni most ez az iszonyatos szedules nagyon elojott...
4223. Jaguár25 (válaszként erre: 4219. - Sassgabi)
márc. 16. 01:04

Mindig ezt mondom én is, h egyáltalán nem látnak a sorok között, nem tudják összerakni a képet, az összefüggéseket. Az oké, h egy adott kardiológusnak lehet életében egy darab extrája sem volt, de azért betegek jócskán megfordultak nála, nehogy már nem tűnt fel nekik, hogy ha már a 10. beteg hozza összefüggésbe mondjuk az étkezéssel. Jó, van amelyik tudja ezeket a "fun fact"-eket az extrákról, de úgy a felének még ez is új.

Sajnos nem csak ezen a vonalon vannak ennyire vakon, ott van pl a gasztroenterológia protonpumpagátló business-e, azt is mindenre is felírják.

4222. Jaguár25 (válaszként erre: 4218. - Sassgabi)
márc. 16. 00:59

Nekem van egy kis billentyű elégtelenségem, meg itt többünknek, nálam teljesen ismeretlen eredetű EKG eltérések, amiknek az okát konkrétan a kardiológus sem tudja, mert amúgy egészséges a szívem.

Terhelés alatt nekem sem jellemző, hogy jönne, lehet 1-2x megesett, de csak egy ütemesebb gyaloglásnál, cardiózás közben sosem. Nálam 98%-ban étkezés körül jön, puffadás, gyomorégés, reflux hozza elő és gyakran éhségnél is jön. Az előbb megittam egy pohár kólát, amit sosem iszom, csak vendégek miatt volt itthon és kiöntötték nekem a maradekot, eléggé felcsapta a savat, na egyből jött egy ilyen darabos lánc extra, vagy ez már ilyen pár másodperces pf, nem tudom, zagyván dübörgött, görnyedten ültem.

Persze a stressz is hozza magával rendesen.

Az orvosi rutin ezzel kapcsolatosan meg hát jah, egy nagy nulla.

4221. Jaguár25 (válaszként erre: 4217. - Sassgabi)
márc. 16. 00:50
És ez is mennyire igaz, mindig annyit filozom azon, h vmikor miért nem jön egy sem, pedig ugyanazok a triggerek hatnak.
4220. Jaguár25 (válaszként erre: 4216. - Sassgabi)
márc. 16. 00:49
Régen olvastam ennyire szuper kommentet, mind a 7 pontoddal maximálisan egyetértek, én is pontosan ezeket az okokat, összefüggéseket véltem felfedezni eddig 🙌🏻😊
4219. sassgabi
márc. 15. 11:40

De még az ember fizikai szintű működése és hallatlanul összetett és mivel szakbarbarizmus van főleg a nyugati típusú medicinában, még a millió összefüggést sem képesek átlátni.

Egyébként pont ebben a mesterséges intelligencia nagy segítségükre lehet, már most is, meg ahova fejlődik rohamosan.

4218. sassgabi
márc. 15. 11:34

Ja és persze a szervi elváltozásokat nem is írtam (billentyű problémák, korábbi szívizomelhalás), stb.

De ezek itt gondolom senkinek sincsenek 🙂

Szerintem van egy durva fizikai testünk, ahol megjelennek a problémák mint tünet, de a valódi okok nem onnan erednek, hanem az embernek orvosi műszer (és elme) számára láthatatlan lényéből.

Ezért vonogatják a vállukat, mert arra nincs rálátásuk, így fogalmuk sem.

4217. sassgabi
márc. 15. 11:24

Az alváshiányt, azon belül is a mély alvás kevés mennyiségét kihagytam.

Alkohol, koffein, ilyesmik.

De szerintem a felsoroltak közül az aktuális pszichés állapot a legfontosabb, ha az szilárd és stabil, jöhet 2 óra alvás után chilis bab és 10 sör meg 2 doboz cigi, holdtölte és farkasvonyítás, viharos idő és fejenállás, stb., akkor sincs 1 árva darab extra sem.

4216. sassgabi (válaszként erre: 4187. - Napsugár07)
márc. 15. 11:15

A guggolás azért segíthet, mert a fizikai terhelésre átveszi a szinuszcsomó a vezérlést és ledominálja az egyéb helyekről (pitvar más területeiről vagy a kamra területéről) tüzelő impulzust (ez ugyanis az extra). Nekem kardio edzés alatt (magas intenzitásút is beleértve, 160-as pulzussal sem) még sosem volt extrám eddig. Előtte-utána lehet, de közben nem.

Az extrák (vagy ahogy újabban nevezik PAC ha pitvari eredetű vagy PVC ha kamrai) többféle okból provokálódnak, én is még kutatom szenvedő alanyként.

Amire eddig rájöttem:

1. Roemheld gastro-kardiális szindróma (puffadt gyomor nyomja fel a rekeszizmon fekvő szívet)

2. Az előbbivel erősen összefügghet a pozitura váltás (lehajolás, stb.). Terhesség esetén kézenfekvő a helyzet.

3. A vagus ideg (bolygóideg) irritáció - a fentiek plusz reflux, stb. ami "arrafelé" van.

4. A. kálium és magnézium akár kis mértékű, bőven normál tartományon belüli csökkenése a vérben, amit nyolcmillió dolog eredményezhet. Például bizonyos fajta stressz, hormonális ingadozás (inzulin a kajálástól, kortizol, adrenalin, stb.)

5. Én ezt vettem észre, hogy ha bármilyen érzelmi vagy kognitív (gondolati) bizonytalanság, ellentmondás, sarokba szorított helyzet, bármilyen lelki instabilitás suhan át rajtam, azt nálam extrával jelzi a testem mint műszer.

Ha ideges vagyok, mérges, idegbeteg valamitől, az NEM! Ott nincs ugyanis semmi instabil belül bennem. Nincs önmagammal ellentmondás.

6. Időjárás - gondolom ez légköri elektromos ingadozás, instabilitás.

7. idegrendszerre ható gyógyszerek, pl. altató, xanax UTÓHATÁSa.

Azt hiszem, a kulcsszó az EGYENSÚLY elvesztése. A lónak 4 lába van, annál jobban megbotlik. Minél érzékenyebb lelkű egy ember, annál esélyesebb, hogy megbotlik. Ezért a szíve is megbotlik.

És ami még fontos, hogy sokszor külön külön nem elegek a fentiek.

Sokszor több tényező együttállása hozza ki.

4215. Bluemoon55 (válaszként erre: 4214. - Jaguár25)
márc. 11. 09:18

Itt is, 16fokrol most pénteken 1-4 fok lesz hurrá.

Újabb dolog miert is ne, mindig hajhullasos voltam egész életemben de nem ennyire, most mintha egy foltot észrevettem volna a fejemen... Marha jo ez is...

4214. Jaguár25 (válaszként erre: 4213. - Bluemoon55)
márc. 10. 23:02

Itt ma volt egy kis front, most majd hűl le a levegő a napokban, ma is egyszer esett, aztan kisütött a nap, de na ahhoz elég volt, h összehozzon pár extrát, mondjuk kb 5-6-ról beszélünk, de tegnap is volt már ennyi, és vhogy bevallom ennyitől is ki vagyok..

persze a gyomrom is sz.. volt, lehet amiatt, és egyszer kb 10 percig nyomott a mellkasom is meg a torkom fele, najó mondom ez vmi szív dolog v reflux, vagy pánik? nemtom ilyenkor nekem is elmegy a kedvem, ezektől sosem lehet megszabadulni

4213. Bluemoon55 (válaszként erre: 4211. - Jaguár25)
márc. 2. 20:55
Nekem nem volt enyhe a pár év évvel ezelőttibe azt hittem ott halok meg, két hét láz stb exbarátom vereset köhögött stb. A mostani se volt enyhe egy hónapig tartott bármi is legyen.most a napokba egész jol voltam, jó idő erre megint a hideg mínuszok, most délután barátnőmnél voltam hirtelen megint fül vorosodes, vernyomas felmegy, éreztem, két napja megint fejfajas, extra is elkezdodott gyors ritmus. Igaz két napja megint jó szarul aludtam. Jó lenne tudni végre mitől van ez.
4212. Jaguár25 (válaszként erre: 4209. - Bluemoon55)
febr. 28. 00:26

Na látod, neked is a Covid hozta ki, esküszöm, h nem az influenza, mindig a Covid.

És igen, még mindig van Covid, ugyanúgy együtt terjeng az influenzával meg még pár másik "haverral".

4211. Jaguár25 (válaszként erre: 4208. - Valcsi28)
febr. 28. 00:24
Szia, nos én Nov végén kaptam el vmilyen Covid félét megint, tuti nem influenza volt, mert a tipikus Covidos tüneteim voltak (mindig felismerem) és ez azt jelenti, h nagyon kis enyhe tünetek, főként enyhe felsőlégúti dolgok, leginkább orrdugulás, viszont a betegség második napján átmenetileg elmúlt minden és cserébe egész nap extráim voltak, de úgy, h életemben nem voltam így, ennyi sosem volt, konkrétan percenként több, akárhogy mozdultam vagy bármi, fuhh rémes volt, aztán másnap enyhült csak pár darab jött és így fokozatosan lement napi 1-2 darabra, de közben folytatódott az enyhe kis felsőlégúti story, 1000 millió %, h a betegség hozta ki.
4210. Bluemoon55 (válaszként erre: 4205. - Jaguár25)
febr. 23. 15:42

Mondtad te is hogy szedsz magnéziumot, én évek óta már azt szedem a magnézium biszglicinatot, mostitt kint vettem megneztem mennyi van benne 240mg 64,0%

Na most ez van alá írva :

Nettofüllmenge:120 kapseln /116 gramm

Napi kettőt szedek. Ezek szerint ez kevés lehet. Bár ugyanúgy a Q 10 is szedem a 100 mg minoquinont azota is, mégis egész nap extra van... Újabban. Már több hete.

Szóval jó kis kérdés. Orvost én már nem kérdezek, azt fogja mondani, felirta a béta blokkolot...

Nem szedem amúgy. Egy negyedet lehetne de egyenlore nem.

Amugy a haziorvos nekem most más magnéziumot javasolt a magnerotot. Ismered?

4209. Bluemoon55 (válaszként erre: 4208. - Valcsi28)
febr. 23. 07:19
Sajnos igen, nekem pl az 5 évvel ezelőtti covid hozta ki, előtte évekig nem volt. Most én is decemberben beteg voltam de nagyon egy hétig láz stb, de az egész kB egy hónapig tartott, és sokkal durvább az extra, azóta minden nap van éjjel is pedig most munkahelyet váltottam és nemis vagy alig idegeskedek.. Nálam ízületi dolog is van durván, első három hétben mozdulni nem bírtam folyamatosan mint akinek izomlaza van az egész testeben
4208. Valcsi28
febr. 22. 17:34
Sziasztok. Rég jártam itt,most megint gondom van. Influenzából jövök ki ,1hete lettem beteg. Már egész jól vagyok és most vissza jöttek az extráim. De nagyon erősen. Ez megijeszt.Az influenza okozhat ilyet? Sehol nem találok infót róla
4207. Bluemoon55 (válaszként erre: 4204. - Jaguár25)
febr. 22. 06:06

Én nemtudom nekem most x hónapja mitől lett több extra, nekem a sav 20 éve van az nem befolyásolta, mitralis is volt már vagyis van 20 x éve mióta tudom, ideges se vagyok mostanában...

Időjárás oké de szerintem is a covid. 5 éve akkor jött elő amikor elkaptam és azt hittem ott halok meg. Most meg ugye kB egy hónapja voltam nagyon beteg, tuti influenza volt

4206. Bluemoon55 (válaszként erre: 4204. - Jaguár25)
febr. 22. 06:04

Nekem folyamat van extra, ejjel ha egyet mozdulok már akkor is vagy felkelek wcre.

Engem inkább ez a SM érdekelne de nem fogok agyvizet levetetni sajnos a sima Mr nem elég hozzá összetett. De a memóriam is nagyon rossz lett szerintem az a frontin úgyhogy mielőbb előbb abba akarom hagyni de hát a melatoninnal is probalkoztam pár napig óránként fent voltam most újra szedem csak most kevesebb mg ot.

Koleszterin nekem Már gyerekként is magasabb volt ezt anyum családjától örököltem, gyerknek kb 30 kg San is magas volt. Anyumnak is sajnos az írtam Is a nyaki ereben van már lerakódás, ő meg nem szedte a gyógyszert mert nem akarta. Ja és azóta is cigizik mérges is vagyok rá. Hiába pofázok.

Nem sokat de rendszeresen.

Pedig anyum vékony és vegetáriánus, ő aztán tényleg egészségesen eszik. Nem ettol fugg

4205. Jaguár25 (válaszként erre: 4203. - Bluemoon55)
febr. 22. 02:09

Akkor viszont a Hashimoto, tehát a pajzsmirigy story az kizárva. Ugye anti TPO-t csak akkor néznek ezek a marhák ha a TSH, T3, T4 se jó, de elviekben még akkor is lehet szar az anti TPO, hogyha a többi stimmel, viszont ha az UH-n rendben volt a mirigy és nincs gyulladásban, akkor tényleg 98%, h ez a része rendben. Az picit érdekes, h ugye neked is csak a diasztoléd magas és a koleszterin is kicsit több, mert ezek elég gyakran Hashimotonál vannak, de igazából lehet szív/érrendszeri háttere is, úgy értem, h lehet a koleszterinedtől (bár nemtom mennyire volt sok), de az okoz némi magasvérnyomást, mert van némi lerakódás, de passz.. ehhez több kardiológiai vizsgálat kéne és igazából ott se szokták túlvizsgálni a dolgokat, főleg ha csak kisebb eltérések vannak az értékekben.

Hát kérdésedre válaszolva, immunológus foglalkozik autoimmun nyavajákkal, de ha olyan irányú, akkor az adott szakorvos is, pl a mozgásszerviekkel foglalkozik reumatológus, neurológus. Gasztroenterológus az ilyen Crohn, Colitis, Cöliákia. Endokrinológus az 1-es típusú cukorral, Hashimotoval és sorolhatnám. Privátba egy immunológus lehet jó irány lenne de rohadt drága storyk ezek.

Én már kezdem azt hinni, h ez mind a Covid műve, mert azóta ilyen fura a helyzet, h folyamat vmi betegség rontja az életminőséget.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook