Extra gyors almatorta recept


7,5 dkg vaj
2 db alma-nagyobbacska
14 dkg cukor
2 tojás
15 dkg liszt
Az Extra gyors almatorta elkészítési módja:
Egy közepes tortaformát kivajazunk, a maradékot megolvasztjuk és lehűtjük. Az almákat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A tojássárgát a cukorral felverjûk, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgákhoz keverjük a liszt 1/3-át, a vajat és a tojasfehérjérje 1/3-át. Majd óvatosa belekeverjük a maradék lisztet és habot (széles mozdulatokkal) A masszát a formába simítjuk és a tetejére nyomkodjuk az almaszeleteket, majd megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. dec. 9. 23:43
Az extra gyors almatorta elkészítési módja és hozzávalói.