Étterembe járás (beszélgetés)
Gyakran emlegetett történet étteremmel kapcsolatban: nászúton voltunk, elhatároztuk a férjemmel, hogy egy nagyon szép, igényes, drága helyen vacsorázunk. Finom bort kortyolgatunk, halat rendelünk tengerpart lévén, és megadjuk a módját a dolgoknak. Meg is rendeltük a méregdrágának bizonyuló vacsorát, egy pohár bor többe került, mint itthon két üveg. Végeredmény: a hal ízetlen volt és kicsi, a paraj fűízű, a szósz túl édes, a krumpli föld szagú. Szerencsére kaptunk az egészhez egy olasz salátát, ami olíva olajjal volt bőven leöntve, így a férjem nem maradt éhen: a kenyérrel bőszen kitörölgette az olajat, azzal lakott jól. Otthagytunk egy csomó pénzt a hely szépségéért, a talpnyaló pincérekért, a hely nevéért, a szép tálalásért, de az étel olyan rossz volt, hogy 12 éves koromban jobbat főztem. Másnap beültünk egy lepukkadtnak kinéző fa vityillóba, és olyan tejfölös pljeskavicát ettünk, hogy a fülünk is kettéállt a gyönyörtől.
Tanulság: nem mindig a drágább a jobb.
Szia!
Én viszonylag elég gyakran járok étterembe gyerekkoromtól fogva. Hetente 1-2 alkalommal szinte mindig. Elsősorban azért, mert anyukámnak nincs ideje főzni, másrészt mert megtehetjük, harmadrészt mert jó kikapcsolódás egy hangulatos étterem. Legtöbbször hétvégén megyünk. Akkor vagyok elégedett, ha a választott étteremben a kiszolgálás nem vontatott, ha a pincérek segítőkészek, ha nem száz decibelen megy a zene, ha finomak az ételek,ha nincsenek az asztalok túl közel egymáshoz és, ha összességében azt érzem, hogy nem én vagyok az étteremért, hanem a pincérek vannak értem. Az étterem hangulata, enteriőrje sem mellékes. Illetve szeretem, ha nem egyedül vagyok az étteremben, ha van nyüzsgés.
Szerintem sokan anyagiak miatt nem járnak.
Mi néha megyünk,valami alkalomkor.Most a Dzsungelt fogjuk kipróbálni,tetszik a díszlet,ez az oka:)
Viszonylag sűrűn jűrunk étterembe. Nem minden esetben kötődik alkalomhoz, van amikor csak úgy, mert kedvünk van hozzá, van amikor a városban járva jön az ötlet, hogy miért ne ebédelhetnénk.
Szinte mindig ebéd vagy ebéd közeli időben, este nagyon ritkán. Kedvenc helyünkön hihetetlenül igényes menüt is kínálnak egyébként hétköznap ebéd időben.
Amikor a kedvenc helyünk megnyitott, még végig lehetett enni egy ételsort, mert az adagok úgy voltak belőve, hogy belefért a leves (vagy előétel), a főétel és a deszert. Számomra az az egyetlen negatív változás, hogy ez ma már nem így van. Ma ha rendelek egy főételt akkor csak könnyű deszert fér bele, vagy féladagos főétel esetén komolyabb deszert.
A kiszolgálás figyelmes és kövezzetek meg érte, de szerencsére csak a pultosok lányok.
Saját cukrászuk is van. Párom osztrák főnöke úgy minősítette, hogy jobb krémest készít mint amit Bécsben lehet kapni.
Tetszik, hogy folyamatosan próbálnak valami újat. Vagy programmal, vagy az ételekkel kacsolatosan.
Az étlap nem teljes részlegességgel írja le az ételeket, de mivel nem igen használnak fantázia, illetve módozat neveket, így elég könnyen érthető bárki számára.
Ami nálam szintén pozitívum, hogy nagyon sok féle teát tartanak. Negatív, hogy rendezvényekre már nem 50-100%-os gyümölcsleveket használnak, hanem csak 12-25%-osat.
Van különterem, a földszint első része kávézónak is elmegy. A belső rész és az emelet igazán éttermi hangulatú.
A belváros szívében van, elzárva az autó forgalomtól, így nyáron ki lehet ülni a teraszra. Nem szeretek olyan teraszon ücsörögni ami közel van az utcához.
Színház előtt szoktunk menni... gyenge vacsi, egy pohár finom bor, aztán irány a színház. Szóval különleges alkalomkor, elegáns étterembe.
Figyelmes kiszolgálás, finom vacsora, kellemes környezet... Ahova járunk, nagyon "megnyerő" a személyzet, kellemes, intelligens emberek... látszik, hogy jól megválogatottak. Finom és dekoratív az étel...
Az utolsó kérdést nem értem.... hogyhogy miről olvasnék szívesen egy étteremmel kapcsolatban?
Mi barátommal szoktunk, családdal nagyon ritkán van időnk :/
Általában egy 4 csillagos szálloda érttermébe megyünk, én nagyon meg vagyok vele elégedve, eddig azt kaptam amit vártam, az étlapon fel van tüntetve részletesen, hogy mi miből van pontosan; néhány dolognál még az elkészítés is, nekem ez fontos.
Az egyetlen dolog, amit nem szeretek az, hogy elég sokszor vannak fiatal gyakorló pincérek vagy nem is tudom talán tanulók, akik elég nagyképűek, és sokszor azt érzem hogy szinte "hülyének néznek" ami nem esik jól, hiszen mégiscsak ők vannak értem, és nem fordítva. De ez még bőven elnézhető, csak ilyen pillanatnyi idegesítő tényező :D
Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kíváncsi étterembe járással kapcsolatban.
Ki miért vagy miért nem jár étterembe?
Milyen alkalmakkor mentek étterembe?
Mitől leszel elégedett az étterem szolgáltatásával?
Miről olvasnál szívesen egy étteremmel kapcsolatban? (bármi… alapanyag, személyzet, étlap összeállítás, ami csak az eszetekbe jut)
köszi
További ajánlott fórumok:
- Dolgozott már közületek valaki kínai étteremben?Igaz, hogy koszosak és köpködnek?
- Örülök, hogy nincs gyerekem. Ma az étteremben fél órát...
- Fürdő...."kultúra"?! - vagy fürdőköpenyben az étterembe....
- Mennyi időt számoljak egy születésnapi ebéd elfogyasztására étteremben?
- Egy kinai hogyan udvarol itt Magyarországon? Étteremben eladó, de mivel a pult mögött volt nem tudott kijönni, de jó hosszasan szemeztünk.
- Ha különböző érzékenységekkel éled a napjaid segíts Nekem! Amikor bemész egy étterembe minek örülnél az étlapon?