Ha különböző érzékenységekkel éled a napjaid segíts Nekem! Amikor bemész egy étterembe minek örülnél az étlapon? (beszélgetős fórum)
Nekünk egy salátánk azért nem vegán, mert a lime-on wax van.
És minden kaján rajta van, amit helyben készítünk, hogy egy asztalon készül minden. Vagy egy sütőben (erre az a standard, hogy vega felül húsos alul, szeparaltan cimkezunk; de
attol még hiba, mulasztás történik, és a gravitációt nem kapcsoljuk ki, mert a szar a nyakunkba folyna).
Reggeli 4 órás beosztasra 5-5.30 órás kivitelezendoket szoktam kapni, plusz a szállítás felhordasa vagy a zoldseg szeleteles, előkészítés, ami úgy 45 perc.
És a vengadlatas mindenhol ilyen pörgős, ahol működik.
Ki a frász garantálná, hogy minden molekulára tiszta?
Így így, vagy feltüntetve, hogy gluténmentes/vegetáriánus/laktózmentes változat is kérhető stb.
De sok helyen van h ott van zárójelben h gluténmentes tészta is kérhető stb ...
Na, hahahaha..... Az angoolb lábunkat tavaly vette meg egy amerikai.
Várunk a javításra vagy egy újra.
Egy időre a ker autóból egyet elvitték, mert máshol használták. Jóban megtörve vissyazoztak.
Talán mert ezek pár ezer fontos/euros cuccok. Csinálj belőle kettőt.
Vajon mennyi egy ipari mosogatógép? Mennyi a szereltese?
Kettőt rogton.
És.meg nincs hűtő, fagyasztó.
Képtelenség.
Köszönöm szépen a válaszokat. Mindig tanul az ember. S így könnyebb elindulni. Bármi ami eszetekbe jut írjátok. Légyszi.
Ez az étterem vidéken egy kis községben van.
Tudom külön kell venni mindent de nekem megéri a munkát hisz aki érzékeny is ugyanúgy jár neki is a figyelem. Szerintem.
Itt szokott az következni, hogy annyira azért mégsem lételem.
És az egész társaságnak a mentes, ízre nem ugyanolyan, közben drágább kaját kellene enni, másként vállalhatatlan a jelző.
Kérdés, hogy ezekért mennyivel többet lennél hajlandó kifizetni.
Mert ugyanannyiért nem adhatja, mint a hagyományos ételeket, mivel neki is többe kerül.
Egyetértek! Szerintem is keményen el kell különíteni a mentes-kaják készítését az általánostól, mert igen komoly gondok adódhatnak, ha véletlenül edényeken, vagy mert belecsöppent és nem vették észre, stb. stb.
Ha nagyobb város, település, talán megéri, hogy kifejezetten csak ilyen-olyan mentes kajákat, sütiket készítel. Kisebb település esetén erősen meggondolandó.
Szerintem nem csak rizikós, de talan nem is szabad akármi menteskent eladni egy ételt, ha a konyha nem teljesen mentes tőle.
Szerintem elég szűk a keresztmetszete annak a célcsoportnak, akik a hagyományos ételeket szeretik, és a reform vonalat preferálják, biztos nem lesz egyszerű, de remélem sikerül a terved :)
Ha fel lenne tüntetve: Ételallergiád van? Jelezd a pincérünknek!
Ennél több azt hiszem nem kellene, a tiszta éttermen, az udvarias kiszolgáláson, a finom ételeken és a nem eltúlzott árakon kívül.
Hát nem tudom...
A fiam rendezvényszervező és igen felkészült ezekből. Sokszor meg is lep a tudásával.
Pont nem rég volt az, hogy laktózérzékeny volt a csapatban, ezért nem kértek a lángoshoz tejfölt és sajtot. A fiam megkérdezte, hogy az nem lesz e probléma, hogy a lángoshoz az élesztő tejben lesz felfuttatva?
A laktóz érzékeny nem tudta, hogy a lángos, hogy készül...
Tehát, szerintem tudják legtöbben, hogy miről van szó, vagy én nem ismerek buta pincért...
Sziasztok!
Segítsetek nekem!
Egy éttermet szeretnénk kicsit felfuttatni. Új csapat s új ÉTLAP.Magyaros ételek ötvözve reform élelmiszerekkel, és gondolni szeretnék a különbőző allergén ételekre. Ti akik ezekkel éltek együtt minek örülnétek ha kikapcsolódás gyanánt étterembe mentek.? Előre is köszönöm a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok a különbözö vallási gyülekezetekhez?
- A Wizz Air-nál, mennyire veszik komolyan az ellenőrzésnél a különböző dolgokat?
- Laktóz érzékenység?
- Laktóz intolarencia avagy tejcukor érzékenység-allergia.
- Mit jelentenek a vérvételi eredményen a különböző jelölések?
- Tampon tapasztalatok ( különböző tipusok)