Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ha különböző érzékenységekkel éled a napjaid segíts Nekem! Amikor bemész egy étterembe minek örülnél az étlapon? fórum

Ha különböző érzékenységekkel éled a napjaid segíts Nekem! Amikor bemész egy étterembe minek örülnél az étlapon? (beszélgetés)


26. df1e1c376c (válaszként erre: 23. - NomNom)
2020. aug. 23. 07:01

Nekünk egy salátánk azért nem vegán, mert a lime-on wax van.


És minden kaján rajta van, amit helyben készítünk, hogy egy asztalon készül minden. Vagy egy sütőben (erre az a standard, hogy vega felül húsos alul, szeparaltan cimkezunk; de

attol még hiba, mulasztás történik, és a gravitációt nem kapcsoljuk ki, mert a szar a nyakunkba folyna).

Reggeli 4 órás beosztasra 5-5.30 órás kivitelezendoket szoktam kapni, plusz a szállítás felhordasa vagy a zoldseg szeleteles, előkészítés, ami úgy 45 perc.

És a vengadlatas mindenhol ilyen pörgős, ahol működik.

Ki a frász garantálná, hogy minden molekulára tiszta?

25. NomNom (válaszként erre: 1. - B5cf9041e9)
2020. aug. 23. 04:48
Mentes desszertek (akar tej-tojas-glutenmentes palacsinta).
24. NomNom (válaszként erre: 21. - Df1e1c376c)
2020. aug. 23. 04:47
Igen ezért rizikós sokszor a gluténmentes ilyen helyeken. Mondjuk meg vagyok róla győződve h a gluténmentes kaját kérők 90%-a divatból csinálja de ott a többi akik ha tényleg allergiások akkor vszeg úgysem mernek kaját kérni ilyen helyen mert tudják h nincs erre külön konyhájuk.
23. NomNom (válaszként erre: 5. - 9b10f3d7ff)
2020. aug. 23. 04:44

Így így, vagy feltüntetve, hogy gluténmentes/vegetáriánus/laktózmentes változat is kérhető stb.

De sok helyen van h ott van zárójelben h gluténmentes tészta is kérhető stb ...

2020. aug. 23. 01:58
Én nem tudom kivel az vagy mit tárgyalász, de a nép e.u. , élelmiszer biztonsági dolgokról még nem beszéltel.
21. df1e1c376c (válaszként erre: 20. - Napsugár8)
2020. aug. 23. 01:53

Na, hahahaha..... Az angoolb lábunkat tavaly vette meg egy amerikai.

Várunk a javításra vagy egy újra.

Egy időre a ker autóból egyet elvitték, mert máshol használták. Jóban megtörve vissyazoztak.


Talán mert ezek pár ezer fontos/euros cuccok. Csinálj belőle kettőt.


Vajon mennyi egy ipari mosogatógép? Mennyi a szereltese?


Kettőt rogton.


És.meg nincs hűtő, fagyasztó.



Képtelenség.

2020. aug. 22. 15:34
Őszintén, én akkor mernék belefogni egy ilyenbe, ha lehetőségem lenne 2 db. teljesen külön konyhát felszerelni, hogy az alapanyagok, eszközök, biztosan ne keveredjenek. De ehhez rengeteg pénz kellene.
2020. aug. 22. 15:26
Mindenképpen. Egyenlőre még a tárgyalások folynak. De mivel komoly előkészületet igényel ez a dolog én már most igyekszem tájékozódni.
18. Napsugár8 (válaszként erre: 17. - B5cf9041e9)
2020. aug. 22. 14:56
Majd azért írjál menet közben, hol tartasz, mit sikerült megvalósítani, milyen a fogadtatás...
2020. aug. 22. 14:52

Köszönöm szépen a válaszokat. Mindig tanul az ember. S így könnyebb elindulni. Bármi ami eszetekbe jut írjátok. Légyszi.

Ez az étterem vidéken egy kis községben van.

Tudom külön kell venni mindent de nekem megéri a munkát hisz aki érzékeny is ugyanúgy jár neki is a figyelem. Szerintem.

2020. aug. 22. 09:54
Ha elég nagy a város, akkor meg lehet próbálni egy kizárólag "mentes" falatozót, büfét, esetleg cukrászdát. És akkor a város ilyen problémákkal élő lakosai körében ismertté válik, akkor talán megérné. Egy egész éttermet még akkor sem vállalnék be rögtön az indulásnál.
15. df1e1c376c (válaszként erre: 14. - Unom)
2020. aug. 22. 09:32

Itt szokott az következni, hogy annyira azért mégsem lételem.


És az egész társaságnak a mentes, ízre nem ugyanolyan, közben drágább kaját kellene enni, másként vállalhatatlan a jelző.

14. unom (válaszként erre: 11. - 0c4eeadbce)
2020. aug. 22. 08:21

Kérdés, hogy ezekért mennyivel többet lennél hajlandó kifizetni.

Mert ugyanannyiért nem adhatja, mint a hagyományos ételeket, mivel neki is többe kerül.

13. Hoxa (válaszként erre: 4. - Channa*)
2020. aug. 22. 08:15
Nem tudom hány pincért ismersz, nem őket akarom szidni. Jártam már nagyon sok étteremben és elég sok gm csoportnak tagja vagyok és folyamatosan tájékozódom helyekről és tapasztalatokról.
12. Napsugár8 (válaszként erre: 11. - 0c4eeadbce)
2020. aug. 21. 20:49
Igen, valahogy így. Csak ha kevés az igény ilyesmire, és az alapanyagok lényegesen drágábbak, mint az általános kaját, sokkal kevesebb a bevétel az üzletben. És az adók, és egyéb költségek, rezsi stb. pedig ugyanúgy fizetendők, nem fogja tudni a vállalkozó megcsinálni. Ha pedig megemeli az árait úgy, hogy még neki is maradjon ruhára, cipőre, a gyereknek iskolaszerekre, stb. az viszont már a vevőket érinti mélyen. Ördögi kör ez. Alaposan körbe kell járni!
2020. aug. 21. 20:45
Nekem a tej-tojás-kakaó hármas okoz leginkább tünetet. Jó lenne ,ha a pizzát lehetne kèrni növènyi sajttal, mert a tejből nemcsak a laktózra vagyok èrzèkeny,hanem a fehèrjère is. A Gundel palacsintát szivesen megennèm ,ha a palacsintatèszta tej- tojásmentesen kèszülne, ès a rajta lèvő csokiöntetben kakaó helyett pl. karobpor lenne. Örülnèk olyan tejszínhabnak ,ami teljesen növènyi (mèg tejsavó se legyen benne) . Tojásmentes tèsztából kèszült tèsztaètelek is jól jönnènek növèny tejföllel, növènyi túróval.
10. Guruljka (válaszként erre: 8. - Df1e1c376c)
2020. aug. 21. 20:38
Nem ismerem az előírásokat, de jó pár élelmiszeren rajta van, ha pl. mogyorós termékeket is gyártó üzemben készült.
9. Napsugár8 (válaszként erre: 8. - Df1e1c376c)
2020. aug. 21. 20:26

Egyetértek! Szerintem is keményen el kell különíteni a mentes-kaják készítését az általánostól, mert igen komoly gondok adódhatnak, ha véletlenül edényeken, vagy mert belecsöppent és nem vették észre, stb. stb.


Ha nagyobb város, település, talán megéri, hogy kifejezetten csak ilyen-olyan mentes kajákat, sütiket készítel. Kisebb település esetén erősen meggondolandó.

8. df1e1c376c (válaszként erre: 1. - B5cf9041e9)
2020. aug. 21. 20:06

Szerintem nem csak rizikós, de talan nem is szabad akármi menteskent eladni egy ételt, ha a konyha nem teljesen mentes tőle.

Szerintem elég szűk a keresztmetszete annak a célcsoportnak, akik a hagyományos ételeket szeretik, és a reform vonalat preferálják, biztos nem lesz egyszerű, de remélem sikerül a terved :)

2020. aug. 21. 19:48
Több élelmiszer érzékenységem van, melyek közül 2 nagyon súlyos panaszokat okoz./Laktóz és szója/. A többit ételallergia teszten találták, enyhébb tüneteket okoznak de célszerű azokat is kihagyni. Erre közétkeztetésben és átlagos étteremben nem lehet készételeket készíteni. De éppen ma voltam egy szülinapi ebéden, ahol a pincérrel meg tudtam beszélni, hogy mi ne legyen az ebédemben és mi lehet,elkészítették és nagyon finom is volt. Tehát az legyen az étlapon, hogy : Ételérzékenységét jelezheti nekünk és megbeszéljük a lehetőségeket.
6. Guruljka (válaszként erre: 4. - Channa*)
2020. aug. 21. 16:52
Esküvőn a mogyoróallergiás személy szójatejjel készült tavaszi tekercset fogyasztott, és súlyos allergiás rohamot kapott. Mert vannak kereszthatások is.
5. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - B5cf9041e9)
2020. aug. 21. 16:27

Ha fel lenne tüntetve: Ételallergiád van? Jelezd a pincérünknek!


Ennél több azt hiszem nem kellene, a tiszta éttermen, az udvarias kiszolgáláson, a finom ételeken és a nem eltúlzott árakon kívül.

4. Channa* (válaszként erre: 3. - Hoxa)
2020. aug. 21. 16:06

Hát nem tudom...

A fiam rendezvényszervező és igen felkészült ezekből. Sokszor meg is lep a tudásával.


Pont nem rég volt az, hogy laktózérzékeny volt a csapatban, ezért nem kértek a lángoshoz tejfölt és sajtot. A fiam megkérdezte, hogy az nem lesz e probléma, hogy a lángoshoz az élesztő tejben lesz felfuttatva?

A laktóz érzékeny nem tudta, hogy a lángos, hogy készül...

Tehát, szerintem tudják legtöbben, hogy miről van szó, vagy én nem ismerek buta pincért...

3. Hoxa (válaszként erre: 1. - B5cf9041e9)
2020. aug. 21. 15:46
Nekem néha már az is elég, ha nem haragszanak meg azért, mert problémás vendégek vagyunk és tudják, mi az a glutén. :)
2020. aug. 21. 15:43
Örülnék, ha laktózmentes tejtermékkel készülne a tejfölös csirkepaprikás (is), és ez fel lenne tüntetve az étlapon.
2020. aug. 21. 15:28

Sziasztok!

Segítsetek nekem!

Egy éttermet szeretnénk kicsit felfuttatni. Új csapat s új ÉTLAP.Magyaros ételek ötvözve reform élelmiszerekkel, és gondolni szeretnék a különbőző allergén ételekre. Ti akik ezekkel éltek együtt minek örülnétek ha kikapcsolódás gyanánt étterembe mentek.? Előre is köszönöm a válaszokat.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook