Ki hogyan spórol az étellel? (beszélgetés)
Tudom, hogy vicc volt!
Egyébként én reggelizni nem szoktam, délben eszek, d.u. valami 1 szem gyümi, vagy hasonló és fél 6 körül a vacsora. Ennyi. Amennyit én mozgok, ahhoz elég.
Merthogy jóból is megárt a sok.
És több nap, mint kolbász
Én is így vagyok ezzel.
Egy kis darabka rántott hús többet ér 3 tányér krumplis tésztánál 😀
Igen.
Így már ismerős. Néha még zöldség levesbe is teszek.
Amit a gulyás levesbe teszek, azt gyúrom keményre, mert az csipetke.
Na jó, eddig tréfálkoztunk, most komolyan:
A lágyabb tésztákat, amelyeket nem lehet dagasztani, fakanállal dolgozták ki valamikor (a konyhai robotgépek feltalálása előtti időkben). Innen a név: kanálvert. Közeli rokona a sztrapacskának, nokedlinek, galuskának.
No ugye, hogy ismerős?
Rántott hús-szendvics recept, vigyefene módra, a fene vigye el....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Két vastag szelet rántott hús közé teszünk még két sokkal vastagabb szelet rántott húst.
Nem baj ha valaki NAGYpofájúnak nevez.-:DDDDD
Óhhhhh, köszönöm, valóban.
Bogrács gulyásba mindig azt teszek.
Profil oldalamon kép is van róla, mármint a gulyás-főzésről.
Hát ilyenek ezek a Heves-megyei gyerekek.
Hevesek......-:DDDDDD
Paulával hülyéskedni szoktunk a tarhonya szürettel kapcsolatban, de most már kivácsi-fáncsi vagyok.
Mi a kanálvert?
Mindig voltak és lesznek trendek. Ilyen az olaj-zsír mizéria, de ilyen a tojás mizéria is. Sok koleszterin vagy kevés koleszterin.
Én a napi húsfogyasztást se tartom ördögtől valónak.
Azt tartom fontosnak, hogy keveset kell enni, bármi is legyen az az étel, és megfelelő konyhatechnikai eljárással elkészíteni.
Azon én biztos, hogy nem fogok spórolni, hogy pár kocka húst vagy zöldséget vastagon belisztezve/olajozva/zsírozva , egy sűrű pempőben készítsek el, hogy jobban tele érezzem a gyomromat.
Én már jártam úgy, hogy kinéztem valamit, és férjem mondta; a múlt héten olcsóbb volt, mint akciósan lesz. erre figyelni kell, mert becsapódhatunk.
Hús nincs soha lefagyasztva, mert közel a bolt, tudunk frissen venni.
Zöldség szintén, olyat, hogy kapor, ptr.zöld, zeller, ilyenek vannak. És mostanában kis csirkemell mindig, ha váratlanul jönne az unoka.
Ha nem jön, én eszem meg, 1 hétnél tovább nem tárolunk húst.
Szerintem legjobb a sertészsír.
Ha olajban sütünk valamit, 1 hétig büdös a lakás.
Anyámnak egyik barátnője mikor bejött az olaj, ő csak azt tudja megenni. Anyám megnyugtatta, hogy abban sült a hús,hal, stb. Pedig nem is volt olaj a házban.
Én nem vagyok konyhatündér, de a pogácsa az megy. És ezerszer jobb zsírral, mint vajjal.
Emlékeim szerint az olaj úgy a hetvenes évek végén, nyolcvanas elején kezdett népszerű lenni.
Már az olíváról, és a kókuszolajról is írnak negatív felhangú cikkeket, végképp összezavarva.