Északi-tengeri halleves recept
20 perc
Az Északi-tengeri halleves hozzávalói:
- 1 kg halfilé és kagyló
- 1,5 liter csirke alaplé
- 1,8 dl fehérbor
- 3 ek zsíros tejszín
- 3 (hámozott) paradicsom
- 3 ek apróra vágott petrezselyem
- 3 ek citromlé
- 6 mogyoróhagyma
- 3 tojás sárgája
Az Északi-tengeri halleves elkészítési módja:
A halat kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. Felforraljuk az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával. Hozzáadjuk a halakat--> fedő nélkül lassú tűzön főzzük max. 10 percig. Ha a hal megfőtt, keverjük a tejszínt simára a tojássárgájával és adjuk a tűzről lehúzott leveshez. Tegyük bele az apróra felkockázott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet.
Krutonnal tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2010. jún. 12. 15:31
Az Északi-tengeri halleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.