Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Északi-tengeri halleves recept

Északi-tengeri halleves recept

Elkészítési idő 20 perc

Az Északi-tengeri halleves hozzávalói:
- 1 kg halfilé és kagyló
- 1,5 liter csirke alaplé
- 1,8 dl fehérbor
- 3 ek zsíros tejszín
- 3 (hámozott) paradicsom
- 3 ek apróra vágott petrezselyem
- 3 ek citromlé
- 6 mogyoróhagyma
- 3 tojás sárgája


Az Északi-tengeri halleves elkészítési módja:
A halat kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. Felforraljuk az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával. Hozzáadjuk a halakat--> fedő nélkül lassú tűzön főzzük max. 10 percig. Ha a hal megfőtt, keverjük a tejszínt simára a tojássárgájával és adjuk a tűzről lehúzott leveshez. Tegyük bele az apróra felkockázott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet.

Krutonnal tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


Az Északi-tengeri halleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook