Erős kamillás hajszőkítés. Kenhető állagú pakolást is lehet erre a célra, vagy tényleg elég csak leöblíteni kamillafőzettel? (tudásbázis)
Természetes anyagokkal nem lehet drasztikus változást elérni, viszont mozgalmasabbá tehetjük a fürtjeinket ezzel a recepttel, mely világosítja a hajszínt.
Hozzávalók:
2 evőkanál őrölt fahéj
2 evőkanál méz
4 evőkanál oliva olaj
2-3 citrom leve
kevés víz, ha túl sűrű lenne (deszt. víz)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd hordjuk fel a hajra. Használhatjátok egész hajra, de tincsekre is, ahová világosabb árnyalatot szeretnétek.
Legalább egy óráig hagyjátok hatni, de akár egy egész éjszakára is.
ami világosít: citrom, kamilla, méz, fahéj
A méz az egyik legrégebben használt szépítőszer. Nofretete, akinek szépsége ma is lenyűgöző, mézes tápláló pakolással ápolta bőrét. A mézet a bőr és a haj ápolására már régóta használják. Hatóanyagait bőrünk hasznosítja a leginkább: sima és selymes lesz tőle. Nagy enzim és szervessavtartalmának köszönhetően tartósít és fertőtlenít is. Az édes hajszőkítő kis mennyiségben ugyan, de természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz.
A mézpakolás gondoskodik hajunk nagyobb rugalmasságáról és alakíthatóságáról. A minimális hatóidő egy negyedóra, különben a mézkivonat nem tud elég mélyen behatolni a hajszálakba. A hajat fényessé és selymesen csillogóvá varázsolja.
Ápoló mézes hajpakolás
Hajhossztól függően:
méz
kedvenc balzsamod, kondicionálód
Keverd össze egy tálban a mézet és a kondicionálót. Nedves hajra alkalmazd, akár egy éjszaka is hatni hagyhatod. Majd alaposan öblíts ki, ha szükséges használj sampont.
Hajvilágosító recept
Keverj össze hajhossztól függően mézet vízzel(deszt. vízzel) 4:1 arányban. Vidd fel nedves hajra, majd hagyd hatni legalább egy óráig. Alaposan mosd kis samponnal.
Ja, még annyit kihagytam, hogy közép barna hajam van. :/
Szóval valaki kipróbálta már?? Bevált?
Erős kamillás hajszőkítés. Kenhető állagú pakolást is lehet erre a célra, vagy tényleg elég csak leöblíteni kamillafőzettel?
Világosabb árnyalatot szeretnék a hajamnak, de nem akarok hajfestékre költeni többezer ft-ot. A kamilla főzetes leöblítést mindenhol hallottam már. De nem lenne erőseb, ha kamillából pépes pakolást kutyulunk és rátesszük a hajra? Mondjuk tojásfehérjét hozzákeverve. De hajzsírosodás ellenni pakolásban pont kamilla-tojás-élesztő van, az is szőkít? És persze citromlé is kerülne bele. (egy kicsi)
További ajánlott fórumok:
- Segítség megégett a fejbőröm a hajszőkítéstől!
- Lehetséges, hogy a kamillafőzetre allergiás vagyok?
- Otthoni hajszőkítés/hajleszívatás! (trükkök, praktikák)
- Tud valaki nekem olyan hajbalzsamot ajánlani, amit nem kell leöblíteni? (csak a vizes hajra rá kell kenni, kifésüljük, szárítjuk a hajat)
- Természetes hajszőkítők
- Hajszínezés/ hajszőkítés.