Érezted már, hogy sokkal jobbat érdemelnél az élettől, mint amit kapsz? (beszélgetés)
Oké, akkor itt is mindenki hazudik, mert mindenki az ellenkezőjét állítja, mint te. Vagy csak mindenki olyan hihetetlenül szerencsés, hogy mindent megkapott az élettől. Nem akarok versenyt csinálni belőle, hogy kivel hogyan b@szott ki az élet, de a legtöbb emberrel szemben igencsak alulmaradnál. Méghozzá olyan emberekkel szemben, akik nyavalygás helyett mégis a boldogságot választották. Csak nem veszed a fáradságot, hogy körülnézz a világban. Túlságosan lefoglal, hogy magadat sajnálod. Nyisd ki a szemed, és lásd meg a valóságot. Vagy szenvedj tovább. Ahogy neked tetszik.
Tessék egy könyv az élet "igazságosságáról":
Viktor E. Frankl: Mégis mondj igent az életre!
"Mindent a körülmények és adottságok határoznak meg, aki mást állít, az hazudik, vagy struccpolitikát folytat."
De ezeken változtathat az ember, ha akar.
Vagy áshatja magát még mélyebbre a gödörben.
"Azért nem gondolom, hogy a külső körülmények tesznek boldoggá, mert sok szép, gazdag, híres ember lesz alkoholista, drogfüggő, öngyilkos. Pedig elvileg nekik boldognak kell lenniük."
Valószínű ott vannak egyéb gondok, problémák is, családi, párkapcsolati gondok stb... Az, hogy gazdag, vagy híres valaki, ugyanúgy lehet szomorú, de én nem erről beszéltem. Elsősorban a lelki dolgokról. Hidd el, a szegények között sokkal több szomorú ember van, vagy akinél valamilyen családi defektus van.
" Építhetsz arra, hogy a körülmények határozzák meg a boldogságod, de akkor sosem leszel boldog, mert senki sem fogja megteremteni neked helyetted az optimális feltételeket. Vagy tévedek? Vagy szerinted olyan egyszerű, hogy ha gazdag családba születtél, akkor boldog leszel, ha meg nem, akkor csak szenvedsz egy életen át? "
Nagyon tévedsz... Mindent a körülmények és adottságok határoznak meg, aki mást állít, az hazudik, vagy struccpolitikát folytat. Aki boldog, az abban a szerencsés helyzetben van, hogy az élet minden egyes szegmensében, komponensében jól áll, minden adott neki, kevés bántás érte az életben, vagy sikerült mindig jó emberekkel körülvennie magát.
Én sem hiszek a vonzás törvényében, nem is erről írtam, csak elfelejtettem, hogy kisajátították ezt a szót. Úgy értem, hogy a hasonló mentalitású emberek kedvelik egymás társaságát. Például vannak barátságok, amiket a kölcsönös panaszkodás tart életben. Vagy a nagyivóknak szintén nagyivók a barátai, hiszen velük találják meg a közös hangot. Ahogy az életvidám, kiegyensúlyozott emberek sem fogják egy depressziós társaságát keresni. Hiába "érdemelné meg" a depressziós a jó társaságot, mert az életvidám emberek meg "megérdemlik", hogy ne húzza le a kedvüket senki. Tehát ha te is boldog vagy, akkor jó eséllyel megtalálod azt a társaságot, ahol szintén boldog emberek fognak körülvenni.
Azért nem gondolom, hogy a külső körülmények tesznek boldoggá, mert sok szép, gazdag, híres ember lesz alkoholista, drogfüggő, öngyilkos. Pedig elvileg nekik boldognak kell lenniük. Építhetsz arra, hogy a körülmények határozzák meg a boldogságod, de akkor sosem leszel boldog, mert senki sem fogja megteremteni neked helyetted az optimális feltételeket. Vagy tévedek? Vagy szerinted olyan egyszerű, hogy ha gazdag családba születtél, akkor boldog leszel, ha meg nem, akkor csak szenvedsz egy életen át?
Amilye van az embernek, az csak ideig-óráig boldogítja. Ha vettél egy drága autót, akkor kb. egy hétig minden nap boldogan fogsz beleülni. De aztán megszokott lesz, és már nem leszel boldog tőle. Ahhoz, hogy megint boldog legyél, kelleni fog egy mégdrágább, aminek szintén csak pár napig fogsz örülni.
Ha már nem vagy gyerek, akkor a körülményeiden változtathatsz. Például az alkoholistát elhagyhatja a felesége. A hajléktalanoknál sem olyan egyszerű a helyzet. Ismerek valakit, aki egy ideig hajléktalan szállón lakott, mert szó szerint nem volt semmije. De akart tenni ellene, és sikerült összeszednie magát. A mentora mondta, hogy ez nagyon ritka, mert a legtöbben csak belesüllyednek ebbe a helyzetbe, és nem dolgoznak azért, hogy ki tudjanak kerülni belőle.
Persze a család, anyagi javak, munka és társas kapcsolatok mind nagyon fontosak, de mind olyan dolog, amiért az ember tud tenni. Akinek rossz a szüleivel a kapcsolata, az alapíthat saját családot. Akinek rossz a munkája, az tanulhat, hogy jobbat szerezzen, így az anyagi helyzete is javul. Akinek rosszak a társas kapcsolatai, az meg magába nézhet, hogy min kéne változtatnia.
Egyetértünk abban, hogy az élet egy dzsungel vagy egy játszma, ahol küzdeni kell, és felül kell kerekedni. De pont ettől kihívás. A játéknak nem a vége számít, hanem maga a játék. A végén úgyis mind meghalunk akár nyertünk, akár nem.
Ez az élet rendje, még ha sarkosan is írtad le.
Arról nem a boldog emberek tehetnek hogy neked eddig csak a car jutott, de te tehetsz arról, hogy folytatódik!
"Minden tettnek következménye van"
Sajnos nagyon nem így van... Az élet szenvtelen és igazságtalan. Valójában semmi igazság nincs a Földön. Nekünk kell megteremteni az igazságot ezen a világon.
Végigolvastam, és leírom akár tetszik akár nem.
Nem kell messzire menni, itta hoxán is tudnánk mesélni arról, hogy kinek milyen car volt a gyermekkora, kit milyen sérelem ért eddig, mekkora veszteségeket éltünk túl mégis itt vagyunk hiszti nélkül, ki - ki a maga sebeivel próbál felejteni és boldog lenni.
Ezzel szemben te csak hisztizel és kikéred magadnak, hogy neked ez jár!
Miért?
Mit tettél érte?
Ki vagy te, hogy szerinted te felettük állsz, mégis te vagy az aki vergődik?
megértem ,hogy megkeseredett vagy,de szerinted te vagy az egyetlen,akinek ilyen szülök,család,gyerekkor,stb jutott?
és másnak nem nyomja rá az életére a bélyeget?
csak tudod,van aki ezen minden rejével próbál túllépni,valamennyire fleejteni,mert ha élni akarunk,nem pöröghetünk azon mi volt a multban.Ha fel akarod őrölni magad akkor csináld ,ennyit tudok még hozzá fűzni,és érdemes elgondolkodni azon,hogy ha magadat sajnálgatod,attól mi lesz jobb.
millióan talpra állnak és amennyire tőlük telik,rendezik az életüket,el nem tudod képzelni amúgy,mennyi ember él lelki sebekkel,súlyos lelki sérülésekkel,és ÉLNEK ,nem rínak rajta ,mi volt,meg mi lett volna ha nem így vagy úgy történi ez vagy az és ajj,miért érdemeltem ezt az élettől.
remélem nem vetted letolásnak amit írtam,mert csak felrázni próbállak,nem bántani,
elhiszem,hogy amiken keresztülmentél,felejteni nem tudod,de előrenézni és nem hátra,na azt igenis tudsz,ha akarsz!!!
"Nem kellene léteznie ennyi gonoszságnak, meg gonosz embernek a Földön."
Igen, de ez ellen mit tudsz tenni? Semmit!
Utálom ezt én is, mint sokan mások, de NEM EMÉSZTEM magam olyan dolgok miatt, amik ellen nincs mit tennem!
További ajánlott fórumok:
- Fogyni kéne, de hiányzik a kitartás. Miért nem bírom megállni? Érezted ezt Te is?
- Miért van az, hogy az egyik ember könnyen megkap mindent az élettől, a másik pedig nem?
- A hit ereje.... volt már úgy, hogy érezted csoda történt veled?
- Mikor és hogyan érezted meg, hogy terhes vagy?
- Voltál már úgy, hogy eleged volt a párodból, és úgy érezted nincs tovább?
- Hogyan érezted magad szülés előtt, alatt és után?