Érdemtelenség nagykorú nappali tagozatos esetén (beszélgetés)
Nincs ügyvéd.
Mint írtam, az apa elsikkasztotta a 2 gyereke pénzét is.
20 éves ember már nagykorú, el tudja dönteni akarja látni az apját vagy sem.
Szerintem az ügyvédek fogják ezt lejátszani, hiszen a gyerek is írhatott volna az apjának, hogy találkozzanak, az egy dolog, hogy miért nem tette, de a formaság kedvéért meg kellett volna lépni.
A gyt helyett rokontartás lesz, de ez mindegy, és igen, erre gondoltam.
Max 25 éves korig jár törv szerint ha nappalin tanul, első szakma megszerzéséig.
Mivel a korábbi ítélet óta jelentős -negatív- változas állt be, így kérhettem gyt emelést. De most Apa ezt elutasitja és a már 4 éve megíteltet is megszüntetné, mondván érdemtelen a gyerek.
Mire lesz érdemtelen a nagyobb gyerek?
A további gyerektartásra? Ha arra gondoltál, amíg tanul nappali tagozaton nem.
Én ezt nem is értem. Mit jelent azt, hogy a nagyobb gyerek, aki 20 éves érdemtelen?
Több gyerektartást akarsz? Az hány éves koráig jár?
Sziasztok!
Van e vkinek tapasztalata érdemtelenségi perrel kapcsolatban?
20 éves lesz a gyerekem, egyetemista, jól tanul. Az apjával csak messengeren beszélget vele, Apa találkozást nem kezdeményez, néha ráír. Telefonon soha nem hivja.
Az előzmények sok évre vezethetők vissza. Kirakott minket erőszakkal a házából (a gyerekeket is), sikkasztást követett el a két kiskorú ellen - csak a két legfontosabb. Láthatás vh-t sose kért. Ítéletnek megfelelően az átadási helyre 1x jött el (a többiben vagy mentek maguktól vagy nem). Mediácio volt, azt mondta a gyámügyes hölgy miutan meghallgatta a gyerekeket is, hogy ne csodálkozzon hogy nem mennek hisz súlyosan traumatizáltak. Azt javasolta, hagyja őket megnyugodni mig maguktól jelentkeznek. Azóta csak iŕasban van kapcsolat a naggyal, a kicsi nagyon ritkán megy.
Most érdemtelenségre hivatkozva viszontkeresetet adott be...mert emeltetni akartam a gyt-t, mivel a közös hitelünket csak tőlem vonják ami -140e Ft/hó.
Van e esély hogy érdemtelen lesz a nagyobb gyerek?
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Van olyan munkahely, ami mellett nappali tagozatosként lehet dolgozni? (nem gyakorlat, nem diákmunka)
- Nappali tagozatos diákra 20 éves kora után is jár a családi?
- Hány éves korig lehet valaki nappali tagozatos főiskolai hallgató?
- 3 és fél év részmukaidős munkaviszony után kaphatok munkanélküli segélyt úgy, hogy mindemelett nappali tagozatos diák vagyok?
- Nappali tagozatos Msc-s hallgató egyéni vállalkozóként? Segítsetek!
- Ha van nappali tagozatos jogviszonyom mehetek felnőttképzésre?