Nappali tagozatos Msc-s hallgató egyéni vállalkozóként? Segítsetek! (tudásbázis)
Mint vállakozó be kell jelentened magadat először is egy bérre:
példa:
én vállakozóként minimálbérre voltam bejelentve!
minimálbérhez van egy pontos kalkuláció , melyet kiszámoltak, tehát nekem FIX-en, függetlenül attól mennyit kerestem be kellett fizetnem akkoriban 39.000Ft...ennek semmi köze nem volt ahhoz, hogy abban a hónapban mit kerestem
Azt mindig a könyvelőm számolta ki, hogy mondjuk volt 50.000...annak mennyi az adója...és azt az összeget a FIXelegyütt feladtam
Az ilyet szerintem ne itt vitasd meg..komoly dolog. Ha van könyvelő ismerősöd az lenne a legjobb ha személyesen felkeresnéd!
Sok sikert a vállalkozásodhoz :)
Kedves Felhasználók!
Könyvelő, adószakértő vagy hozzáértő társaimtól szeretnék segítséget kérni.
Nappali tagozatos egyetemi hallgatóként egyéni vállalkozást kívánok indítani (Többes viszonyú egyéni vállalkozó).
Abban kérném a segítségetek, hogy az általam kiszámlázott összegből mennyi adóval kell számolni, tehát mennyi bevétel keletkezhet.
Tegyük fel az alanyi adómentességet, a tényleges bevétel utáni adózást és hogy tényleges kivét után kell adózni.
Például: számlát adok 100.000 Ft-ról, és a tevékenységem jellegéből adódóan nem tudok leírni semmit.
Ekkor mekkora összeg adó keletkezik? (7% egészségbiztosítási, 10% nyugdíjjárulék, 27% szoc. hozzájárulási adó van ha jól tudom)
Ha ezen százalékok a tényleges összegből vonódnak le, akkor 56.000 Ft jövedelem jön ki.
Ez így helyénvaló? (tehát 44.000 Ft összadó)
Illetve hogy ezen túl az éves bevalláskor van-e egyéb adókötelezettségem?
Sajnos nem találtam konkrét példát vagy leírást az interneten, így remélem tud valaki segíteni.
Előre is köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Van olyan munkahely, ami mellett nappali tagozatosként lehet dolgozni? (nem gyakorlat, nem diákmunka)
- Nappali tagozatos diákra 20 éves kora után is jár a családi?
- Hány éves korig lehet valaki nappali tagozatos főiskolai hallgató?
- 3 és fél év részmukaidős munkaviszony után kaphatok munkanélküli segélyt úgy, hogy mindemelett nappali tagozatos diák vagyok?
- Ha nappali tagozatos hallgató átmegy távoktatásba, de különben egyéni vállalkozó, változik valami a járulékfizetést illetően?
- Passzív féléves nappali tagozatos egyetemi hallgató jogosult lehet-e ápolási díjra?