Nappali tagozatos diákra 20 éves kora után is jár a családi? (tudásbázis)
Nekem 90-es a lányom, (júniusban lesz 21éves) kaptam határozatot, hogy nem jár utána a családi. Viszont mivel van másik 2 gyerekem, az ő utánuk kapott családiba beszámítják, hogy van egy ugyan 20 éven felüli, de nappali tagozaton tanuló gyerekem is, így nem csak a simán 2 gyerek után járó összeget kapom hanem 6000.-el többet. De ezt meg kellett igényelni és a nagylány iskolájától kellett papírt kérni. Mivel én is később tudtam ezt meg és később igényeltem mint szeptember, visszamenőleg is kifizették.
Szóval akinek van kisebb gyereke is, kérheti a 20 éves beszámítását a családi pótlékba.
Na,mostmár végképp nem értek semmit.
A bemásolt törvény szerint nem jár(szerencsére tejesen egészséges).dovima szerint sem jár,dalya szerint igen. :-(
Szia!
nekem 90-es a fiam,és bizony 20 éves korától nem kapjuk a családit,pedig nappalin tanul szakmát.
Sajnos nem jár,pedig ő még ráadásul félárva....
f) ha az iskoláztatási támogatást - a gyámhivatalnak a szülői ház elhagyását engedélyező határozatában foglaltak szerint - a nagykorúságát megelőzően is a részére folyósították,
annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyben a huszadik - a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény alapján fogyatékossági támogatásra nem jogosult, de sajátos nevelési igényű tanuló esetében huszonharmadik - életévét betölti.
1998. évi LXXXIV. törvény
a családok támogatásáról
II. Fejezet
CSALÁDI PÓTLÉK
8. § (1) Iskoláztatási támogatásra jogosult
További ajánlott fórumok:
- Van olyan munkahely, ami mellett nappali tagozatosként lehet dolgozni? (nem gyakorlat, nem diákmunka)
- Hány éves korig lehet valaki nappali tagozatos főiskolai hallgató?
- 3 és fél év részmukaidős munkaviszony után kaphatok munkanélküli segélyt úgy, hogy mindemelett nappali tagozatos diák vagyok?
- Érdemtelenség nagykorú nappali tagozatos esetén
- Nappali tagozatos Msc-s hallgató egyéni vállalkozóként? Segítsetek!
- Ha van nappali tagozatos jogviszonyom mehetek felnőttképzésre?