Érdemes-e együtt élni valakivel, akivel már csak a gyerek köt össze? (beszélgetés)
Igen jol tetted , a gyerek erdekeben nagyon sokmindent eltur az ember !
Valast csak a legvegsö ,teljessen kilatastalan esetekre tartogassa az ember lanya.
Én örülök neki, ha nálad az anyagiak csak ezredrangú kérdés. Én azt látom, hogy a többségnél bizony elsőrangú. Sajnos ez a világ van. Az emberek nehezen élnek anyagilag és két fizetés nem egy... Tulajdonképpen az anyagiak nem számítanak a párkapcsolatban, de ha szétválásra kerül a sor... :(((
Nekem is fontos a pénz. Van egy tartósan beteg gyerekem. Én nagyon jól élek a férjemmel, jó a kapcsolatunk minden téren, de nem szerelem. Volt már az elmúlt öt évben, hogy szerelembe estem valaki iránt és mégsem hagytam el őt érte. Túléltem, túléltük. És részben a gyerek miatt is. Nem bánom, nagy biztonságban élek anyagilag és erkölcsileg is. Megbecsül, mindent megtesz értem és a gyerkőcökért, szeretjük egymást, de már nem lángolunk...
"Nem az a legalapvetőbb érzelmi szükségletünk, hogy szerelmesek legyünk, hanem az, hogy társunk őszintén szeressen, olyan szeretettel, mely nem az ösztönökből fakad, hanem érzelmi és akarati világában gyökerezik. Arra van szükségünk, hogy olyasvalaki szeressen, aki szabadon döntött mellettünk, s aki meglátja bennünk a szeretetreméltót.
Az ilyen szeretet erőfeszítést és önfegyelmet kíván. Azzal a döntéssel jár, hogy energiáinkat befektetve a másik javát igyekezzünk szolgálni, s ha erőfeszítéseink nyomán gazdagodik az élete, az minket is megelégedéssel tölt el, hiszen őszintén szeretünk valakit. Ehhez nincs szükségünk a szerelmi mámorra. Valójában az igazi szeretet a szerelmi állapot elmúltával lép életbe."
Ha csak a gyerek köt össze, akkor nem érdemes együttélni. De... Az én házasságom is volt már úgy, hogy azt éreztem, nullára futott és csak a gyerek miatt maradok. Nagy munka és akarat kellett hozzá, hogy újra rendbetegyük, közösen. És én most nagyon jól érzem magam benne. Szerintem a mai modern korban a nők túl hamar mondják, hogy vége. Átgondolatlanul, végtelenül túláradó érzelmekke. Töb toleranciával, megértéssel, az anyaságba és a család ellátásába (gondolok itt a lelki részére is) való kiteljesedéssel sok széthullott család maradt volna együtt. És bárhogyan is gondolkodik az ember, igen a gyerkőcnek az egységes család a megfelelő háttér.
Na és a mai gazdasági helyzetben az anyagiakon sem lenne kár elgonolkodni....
Azt kérded milyen az igazán megalapozott szerelem?
1.)Együtt járás az az együttélés helyett.
2.)Azonos érdeklődési kör
3.)nagyon hasonló anyagi helyzet
Összefoglalva: Tudjatok azonos dolgokon nevetni!
Ha az udvarlás alatt jönnek elő a problémák egyszerűen nem szabad házasságot kötni.
Még erős érzelmi kötődés esetén sem!
Abban nem szabad reménykedni,hogy megváltozik!
Ez csak puszta igéret.
-gyerekszületés után is lángolhat a szerelem
-Tök mindegy miért romlott el a kapcsolat(nem az volt a kiírt kérdés)
Szerinted milyen az igazán megalapozott szerelem?
Szia
Miből gondolod,hogy nem érdemes vitatkozni velem??
A nyugdíjjal nem jár együtt az elhülyülés:))))
Szia
Nem tudunk arról,hogy miért romlott el ennyire a kapcsolat?
Ha szerelem igazán megalapozott lett volna azt a szeretet mégpedig meghitt és bensőséges váltja fel miután gyermek is született.
Szia
Azért mert nekem ez a véleményem és Te nem fogadod el nem fontos minősíteni:)))
Hihetetlen nagy butaság amit mondasz.
Gondolod a gyerek az hülye? Nem látja, nem érzi azt hogy a szülei között milyen a viszony?
Egy helyrehozhatatlanul megromlott kapcsolatot csak a gyerek miatt folytatni nem szabad.Meggyőződésem hogy a agyereknek is többet árt mint használ
Olvastam egy pár hozzászólást..Igen! A gyerek miatt!
Egy nő amikor szül anya lesz a férfi apa.
Nem NŐ és nem Férfi.
Igenis alárendelt helyzetbe kerül mindkét szülő.
A gyerekek lesznek azok akik miatt család a család.
További ajánlott fórumok:
- Megtörtént már, hogy együtt voltál valakivel, de közben másba voltál szerelmes?
- Az ország minden településéről szeretnék Valakivel megismerkedni!
- Ti együtt lennétek valakivel, aki nem szerelmes belétek?
- Internetes csalás, - avagy történt-e valakivel hasonló csalás?
- Valakivel együtt vagy, mégis egyedülállónak állítaná be magát! Bántana?
- Lehet valakivel csak megszokásból együtt lenni?