Lehet valakivel csak megszokásból együtt lenni? (beszélgetős fórum)
Lehet, de minek?
Azt vallom, hogy mindig tenni kell a kapcsolatèrt mind a kèt fèlnek. Ès lehet boldogan èlni, nem törvènyszerű, hogy minden kapcsolat egy idő utàn àtmegy megszokàsba.
Amit ìrtàl, nagyon koràn jöttetek össze. Ha kiszeretsz belőle (ezzel a hozzààllàsàval esèlyes), akkor lèpj tovàbb, fiatal vagy mèg :-)
fontos kérdés, hogy szereted-e? zavarna ha mással lenne helyetted?
Én 12.éve vagyok a párommal, s ő is, én is éreztük már így - s biztos lesznek még dolgok..., aztán kilábaltunk belőle... a szerelem, lángolás nem örök, van hogy kicsit unalmas időszak akad, stb. De ha szeretitek egymást túlléptek ezen... nálunk az a mérvadó, hogy nem tudjuk azt elképzelni, hogy már nem vagyunk egymás életében, hogy nem együtt csinálunk, folytatunk xy dolgot, hanem mással, stb.
Az a helyzet, de igen is közhely, de egyszer minden kapcsolat kicsit zátonyra fut, ennyi erővel kb ahogy a mondás mondja 7évente kapcsolat csere... a művészet fent tartani a dolgot!
De ha már nem szereted, nincs testi vonzalom, nincs közös jövőbeli célotok, akkor tényleg hagyni kell a dolgot! De ha meg az előbbi dolgok az igazak, akkor még meg kell fontolni, mert ilyenkor szokott aztán az történi, hogy lépsz, aztán x év múlva megbánkódsz, hogy ő lett volna a jó... de adiggra ő túllép rajtad.
Szia. Én ugyannezzel a dilemmával küzdöttem.Szeretem a férjem,a barátom..de ennyi,mert mást már évek óta nem érzek iránta..de ezt magamnak is csak kb. fél éve mertem beismerni. Talán mert a valóság ...félelmetes.Vannak támaszaim,akik-mint itt is -azt mondták:vagy örlődöm - vagy lépek.
Lépek. Mert élni akarok. Ez az én döntésem,amit a férjem még nem hisz el..de amint megtudok állni a lábamon anyagilag..nincs vissza út.Addig egy fedél alatt-de ennyi. A döntést CSAK TE hozhatod meg.
ahogy elolvastam a sztoridat, tökéletesen magamra ismertem :) mi is fiatalon jöttünk össze a párommal (én 13, ő 16), egy hét múlva lesz a 9. évfordulónk :) ez alatt a pár év alatt megjártunk pár hullámvölgyet, mindkettőnkben felmerültek hasonló érzések, mint benned. többször volt, hogy külön voltunk, a leghosszabb szünet, amíg nem is beszéltünk kb. 2 hónap volt. közben lett egy barátom, akiről azt hittem, sokkal jobb lesz, és megadja azt, ami hiányzik...de nem így lett. újra "egymásra találtunk" és mindketten érezzük, hogy "megértünk", és ez már nem az a tiniszerelem, ami az elején volt :)
szóval ami nálam bevált: erőt merítettem, léptem (azért ez sem egyik napról a másikra ment), aztán az idő eldöntötte a dolgot. nagyon nem volt egyszerű időszak, de nem bánom, hogy így alakult, mert most boldogabbak vagyunk mint valaha :)
Én is kérdezek valamit, mert látom ezt még senki nem tette. Szereted még? Értem, hogy a szerelem elmúlt, de csak hogy tudd, hosszú évek múlva másnál is elmúlhat és megmarad a szeretet.
Most egyet kell, hogy értsek Zsuzsanka76sokx-el, lehet, hogy mindezt a családban bekövetkező halál hozta elő? Lehet, hogy még mindig annak a hatása alatt állsz?
Ha szereted én semmiképpen nem hagynám el. Megpróbálnám feldobni az életünket, és itt nem csak a szexuális életre gondolok. :)
Két dolog:
vannak-e közös céljaitok?
zavarna-e téged, ha ő mással lenne, mást szeretne?
Szia.
Erzelemfaktor ide vagy oda, nekem az a tapasztalatom, hogy az egyszeruseg es a racionalitas a legtobb esetben mukodik.
Nem erzed igy jol magad? Mennel? Menj. Ne bonyolitsd.
A valtozasban mindig lehetosegek rejlenek. Az uj kihivas lekuzdese automatikusan fejlodessel jar.
Ha ott maradsz, ahol vagy, minden ugyanolyan marad.
Ez lenyegeben ennyire egyszeru. Kivulallokent. Marpedig te kivulallok velemenyeert jottel ide.
Sok sikert kivanok!
"akkor a jövőm biztosított mindenféle szempontból"
Nagyon közelröl ismerek valakit, akinek az egész élete szintén biztositva volt anyagilag és szerették is, ő is a férjét
De nem ő nem tudta, hogy van "érdekesebb" élet is.
2 gyerek felnevelve, külföld megjárva, minden biztositva volt neki
Aztán nem fiatalon és nem 8 év után, inkább úgy írom, hogy nem a huszas éveiben, összejött valakivel és lett nagyon szép 25 éve
Igaz "tönkretette" a férje szivét, de ő nagyon boldog lett
Pedig anyagiakban kevesebb jutott neki, de másban sok.
Döntsd el, mikor akarsz váltani fiatalon vagy idősebb korban. Ő nem látta hogy van más élet is, aki nem izlelte a banánt nem vágyik rá
Te látod, mert unod már, mert elszürkült a kapcsolat
További ajánlott fórumok:
- Megtörtént már, hogy együtt voltál valakivel, de közben másba voltál szerelmes?
- Érdemes-e együtt élni valakivel, akivel már csak a gyerek köt össze?
- Ti együtt lennétek valakivel, aki nem szerelmes belétek?
- Valakivel együtt vagy, mégis egyedülállónak állítaná be magát! Bántana?
- Mit gondoltok arról, ha valaki középiskola óta együtt van valakivel, sőt házasok is?
- Te honnan számolod, hogy együtt jársz valakivel?:))