Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Epres süti fórum

Epres süti (beszélgetés)


2010. jún. 15. 19:50

mindenkinek nagyon köszönöm a recepteket:)Ki fogom próbálni mindet:P

További szép napot mindenkinek ^^

15. princess13 (válaszként erre: 3. - 656f03db60)
2010. jún. 15. 19:48
találtam, de azok valahogy nem jöttek úgy össze, vagy bonyolultak. suli mellett nincs időm annyit sütni
2010. jún. 15. 14:32

Joghurtos eper szelet:


5 dl epres joghurt, 3 ek. porcukor, 1 vaníliás cukor,

2 dl tejszín, 1 cs. étkezési zselatin.

babapiskóta, eper, 1 cs. tortazselé.

A joghurtot összekeverem az apróra vágott gyümölccsel, porcukorral

és vaníliás cukorral.

Felverem a tejszínt.

1 1/2 dl vízzel összekeverem a zselatint és összelangyosítom.

Végül a gyümölccsel gazdagított joghurtot a tejszínt és a zselatint

összekeverem és a tepsi aljára kirakott baba piskótára öntöm.

Hűtőbe teszem és amikor megdermedt kirakom eperrel és a tetejét

bevonom az elkészített tortazselével.

13. Pné Veronika (válaszként erre: 8. - Cickány64)
2010. jún. 15. 14:18
Már válaszoltak a többiek. :-)
2010. jún. 15. 14:15

Epres krémes:


Vékony piskóta lapot sütünk amire a következő tölteléket öntjük.

-1,2 liter összeturmixolt eper

-3 csomag vanília pudingpor

-12-15 ek cukor

-3 tojás

-1 csomag étkezési zselatin


A pudingport a cukorral a tojássárgákkal az összeturmixolt eperben megfőzzük.Kihülés után a három felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük és végül hozzáadjuk az 1-2 dl vízben feloldott étkezési zselatint is.


Ezt a krémet a tepsibe visszahelyezett piskótánkra öntjük,és hűtőbe 3 órán át dermesztjük.Felkockázva tejszínhabbal eperrel és mentalevéllel tálalhatjuk.

11. kisnejulcsi (válaszként erre: 10. - Pinki87)
2010. jún. 15. 14:12
És van diétás változata is :))))
10. pinki87 (válaszként erre: 8. - Cickány64)
2010. jún. 15. 14:09

hulala hab,ez egy hab márka!ez a legjobb!

tecskóba is kapni!jó minőségű!garantált jó lesz a krém

2010. jún. 15. 14:05

Epres tejszínes-rizses kocka:


Hozzávalók:

A tésztához:

- 6 tojás

- 18 dkg cukor

- 18 dkg rétesliszt

Piskótát sütünk úgy ,hogy az egész tojásokat a cukorral fehéredésik kavarjuk,majd hozzá adjuk a lisztet,170-175 fokra előmelegített sütőben lassan kisütjük (kb 30-40 perc).


Tetejére:

- 18 dkg fényezetlen "A" rizs

- 1 l tej

- csipet só

- 6 dkg Rama margarin

- 10 ek. kristálycukor

- 2 cs. vaníliás cukor

- 1 csomag étkezési zselatin

- 5 dl hu-la-la habtejszín

- 1 cs.vaníliás pudingpor

- 4-5 ek. eperlekvár

- eper ízlés szerint


A rizst átválogatjuk, megmossuk majd 2 dl forrásba lévő vízbe szórjuk, kis lángon addig főzzük még a leve elpárolog. Ekkor ráöntjük a tejet, csipet sót, margarint.

Amint újra forr, kis lángra állítjuk és lefedve puhulásig pároljuk.mikor puha a rzs akkor hozzá öntjük az előzőleg kevés tejjel csomómentesre kavart pudingport és besűrítjük. A tűzről levéve cukrozzuk.A zselatint 1-2dl vízben kevergetve addig melegítjük még fel nem oldódik, kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és először a rizst majd az olvasztott zselatint keverjük bele. Végül a kockára vágott epret is közé keverjük.

A tepsiben lévő piskótát a meglangyosított lekvárral megkenjük, majd rásimítjuk a tejszínes rizst. Hűtőszekrényben dermesztjük legalább 2-3 órát. Kockára vágjuk forróvízbe mártott késsel. Tejszínhabbal és eperrel ,majd a végén olvasztott étcsokit rácsorgatva(csíkozva) díszítjük.


Isteni finom!!!

8. cickány64 (válaszként erre: 4. - Pné Veronika)
2010. jún. 15. 13:54

szia!

ez micsoda??? " habbá verek hulala-t,"

2010. jún. 15. 13:52

Gyümölcsös túrófelfújt - képpel


Hozzávalók:

25 dkg túró

3 db tojás

5 evk. tej

1 cs vaníliás pudingpor

1,5 dl tejföl

1 evk. cukor

1 cs fagyasztott gyümölcs (bármilyen jó)


vaj

cukor

porcukor

Elkészítés:

A jénait kivajazzuk, megszórjuk cukorral és rászórjuk a fagyos gyümölcsöt.

A sütőt bemelegítjük, a tojásokat ketté választjuk. A sárgáját kikeverjük a pudingporral, porcukorral, tejjel, majd hozzáadjuk a tejfölt és a túrót is.

A fehérjét pici sóval és cukorral habbá verjük, óvatosan a túrós masszához adjuk és ráöntjük a fagyos gyümölcsre. Az előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hidegen és melegen is nagyon finom.

Cukorbetegek, vagy fogyisok készíthetik édesítőszerrel is, akkor is nagyon finom. Lisztérzékenyeknek is bátran ajánlom.

2010. jún. 15. 13:51
Közben eszembe jutott, hogy a gyümölcsös túró felfújtam készülhet eperrel is.
2010. jún. 15. 13:46

Hozzávalók:

50 dkg eper 15 dkg cukor 4 dkg liszt 3 tojás 1 dl tej 1 kiskanál reszelt citromhéj só.


Elkészítés:

Az epret megtisztítjuk,félbevágjuk,meghintjük egy evőkanál cukkorral,és állni hagyjuk.A tojások sárgáját csomómentesre dolgozzuk a liszttel és a tejjel.Csipet sóval,egy evőkanál cukorral és a citrom reszelt héjával ízesítjük.A tészta felét kivajazott tepsibe simítjuk,betakarjuk eperrel,majd ráöntjük a maradék tésztát és újra az epret.Előmelegített sütőben,180 C-on 25 percig sütjük.Közben a tojásfehérjét a maradék megsült süteményre.Visszatoljuk a sütőbe,és 10 perc alatt készre sütjük.


Elkészítési idő: 65 perc

2010. jún. 15. 13:43

Szia. Amit én szoktam csinálni:


Sütök 1 piskóta lapot, majd epret összeturmixolom, és habbá verek hulala-t, bele habfixáló és az eper és ezt kenem a piskótára.

Ha van eperlekvár, akkor megkenem a hab alatt, ha nincs, az sem baj.

Az ízesítés ízlés kérdése, én nem szoktam már cukrot bele tenni, mert a hab eleve édes. :-)

2010. jún. 15. 13:43
Az interneten nem találtál semmit? Vannak ilyen receptes oldalak bőven.:)
2010. jún. 15. 13:42
Ez engem is érdekelne.:)
2010. jún. 15. 13:39
Olyan epres süti receptet keresek, ami ilyen epres krémes, habos, tejszínes... stb, lényege hogy sok krém legyen benne. Előre is köszönöm a segítséget!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook