Vasárnap epres boszorkányhab lesz pohárkrémként tálalva. Az... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az én nagyim "csak" felverte az epret habbá, cukor volt benne és kész. Azért elég volt akkoriban az eperből habot csinálni, azzal a sima habverővel.
Én pedig már a gépet sem veszem elő, hogy felverje, inkább eszem egy kevésbé finomat valamelyik cukrászdában.:((
Szuper!
Várom. Igen, szép emlék;)
Ma 1000 Ft/kg-ért vettem epret a piacon. Gyönyörű. A többiek 1400 Ft felett árulták.
Megcsinálom mindkét módon és majd jelentem 🙃 A gyerekkorom egyik legkedvesebb emléke.
Ma eperlekvárt akartam főzni, mindent előkészítettem. És nem jön az eper, mert nem tudták leszedni, annyira vizes a föld 🙄 Ez volt az egyetlen hétvége, amikor ennyi időm volt. Remélem, málna lesz. Mert nem élhetek anélkül a hab nélkül 😎
Emlékeimben ez van, de lehet, hogy nem úgy volt;)
De nagyon érdekelne ennek az epresnek is a receptje és annak a málnahabosnak is.
Ha valaki tudja, írja le légy szíves!
Jaaa, együtt eszünk általában;)
Mindenki tudja, hogy milyen vagyok:DDDD
Pedig nem biztos, hogy azért nem eszik nálad.
Magamból indulok ki!
Én nagyon kevés ételt eszek meg, azaz nem, csak sokaknak úgy tűnhet, mert én a hagyományos ételeket szeretem.
Rántott hús, sült hús, sertéspörkölt, töltött káposzta, rakott karfiol, kelkáposztafőzelék, stb.
Ha elém tesznek egy pacalpörköltet vagy gyrosos húst, olasz tésztát, újragondolt ételeket, újragondolt sütiket (tortalap pudinggal töltve, vagy a rezgős mousse krémmel vagy mivel) vagy egy minden mentest, vagy különleges fűszerezésű bármit, hát én nem eszek...
Nem mondom, hogy rossz, de azt igen, hogy én ezt nem szeretem.
De egy zöldbab főzelékkel is így vagyok vagy egy töltött karalábéval;)
A fiam párja tudja, hogy béna evő vagyok, sosem sértődik meg, ha nem eszek a főztjéből, mert ha olyat főz, akkor abból eszek:D
Milyen ez a krém?
Gyerekkoromban málnából csináltak valami habos cuccot, amit nagyon szerettem. Azt sem tudom, hogy készült, de valami olyan emlékképeim vannak, hogy felvert tojásfehérje+málna+cukor.
Anyóssal meg ne foglalkozz. Olyan hihetetlen számomra, hogy ilyen a legtöbb anyós.
Mondjuk, kajában én is lehet, hogy borzalmasnak tűnők, de mindenki tudja rólam, hogy válogatok. De én egyszerűen nem eszek és kész, senkit nem kritizálok a főzéstudománya miatt...
További ajánlott fórumok:
- Beszélgessünk! Ki miben hisz? :) Angyalok, boszorkányok, és hasonlók,
- Minden ami boszorkányság és mágia
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Anyós bajok avagy anyósom egy boszorkány!
- Normális, ha a főnököm boszorkánynak tart?
- Paulo Coelho - A portobellói boszorkány