Epres piskótaszelet mézes mascarponekrémmel recept
Az Epres piskótaszelet mézes mascarponekrémmel hozzávalói:A tésztához:
4 tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
harmad csomag sütőpor
A krémhez:
2 dl tejszín
25 dkg mascarpone
negyed rúd vanília kikapart belseje
5 dkg méz
A rétegezéshez:
20-25 dkg eper (ízlés szerint)
A tálaláshoz:
4-5 szem eper
pisztácia
Az Epres piskótaszelet mézes mascarponekrémmel elkészítési módja:
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a liszt felével és 3 evőkanál vízzel pépé keverjük, majd a habba forgatjuk. Végül a sütőporral elkevert maradék lisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire egy 20 cm széles 1 cm vastag csíkot kenünk a tésztából. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, majd 2 csíkra vágjuk, ezek kerülnek majd egymásra. A krém hozzávalóit egy tálban elkeverjük, majd géppel krémesre habosítjuk. A krém felét egyenletesen elkenjük az alsó lapon, majd kirakjuk szeletelt eperrel. A második lapra csak egy kevés krémet teszünk, elkenjük, majd (krémmel lefelé) az epres rétegre borítjuk. A maradék krémet sima csöves nyomózsákba töltjük, és a sütemény tetejére csíkokat húzunk belőle. Hűtőbe tesszük összeérni, majd szeletelés után szeletelt eperrel és pisztáciával díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: the edgeof glory, 2012. júl. 3. 16:40
Az epres piskótaszelet mézes mascarponekrémmel elkészítési módja és hozzávalói.