Sütés nélküli citromtorta recept
A Sütés nélküli citromtorta hozzávalói:hozzávalók 8 főre
Az alaphoz:
10 dkg vaj
25 dkg háztartási keksz
A krémhez:
2 db citrom leve és reszelt héja
15 dkg porcukor
2,5 dl tejszín
40 dkg sovány túró
2 dkg zselatin
A Sütés nélküli citromtorta elkészítési módja:
elkészítés A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük. A túrót összekeverjük a cukor felével, és az alaposan megmosott citrom héjával. A citromokat kicsavarjuk, levükbe beletesszük a zselatint, és kis lángon felolvasztjuk. Nem forraljuk fel! A tejszínt jó kemény habbá verjük, a maradék cukorral, a citromos zselével együtt hozzákeverjük a túrókrémhez. Eloszlatjuk a krémet a hűtőből kikapott tésztán, és két órára hűtőbe tesszük, és elfelejtkezünk róla. Tálalás előtt vékonyra szeletelt citromkarikával díszítjük,és egy isteni grillvacsora levezető fogásaként szép vastag szeletekre vágva elfogyasztjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. júl. 3. 06:54
A sütés nélküli citromtorta elkészítési módja és hozzávalói.