Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sütés nélküli citromtorta recept

Sütés nélküli citromtorta recept

A Sütés nélküli citromtorta hozzávalói:
hozzávalók 8 főre
Az alaphoz:

10 dkg vaj
25 dkg háztartási keksz

A krémhez:

2 db citrom leve és reszelt héja
15 dkg porcukor
2,5 dl tejszín
40 dkg sovány túró
2 dkg zselatin


A Sütés nélküli citromtorta elkészítési módja:
elkészítés A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük. A túrót összekeverjük a cukor felével, és az alaposan megmosott citrom héjával. A citromokat kicsavarjuk, levükbe beletesszük a zselatint, és kis lángon felolvasztjuk. Nem forraljuk fel! A tejszínt jó kemény habbá verjük, a maradék cukorral, a citromos zselével együtt hozzákeverjük a túrókrémhez. Eloszlatjuk a krémet a hűtőből kikapott tésztán, és két órára hűtőbe tesszük, és elfelejtkezünk róla. Tálalás előtt vékonyra szeletelt citromkarikával díszítjük,és egy isteni grillvacsora levezető fogásaként szép vastag szeletekre vágva elfogyasztjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sütés nélküli citromtorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook