Epres bizsergés recept
Az Epres bizsergés hozzávalói:500 g eper,
75 g cukor,
esetleg 2-3 cl couraçl;ao,
1 üveg pezsgő (helyettesíthető szódavízzel is),
1 citrom leve,
1 csomag piros zselatinpor.
Az Epres bizsergés elkészítési módja:
Az epreket megtisztítjuk, a cukorral pürésítjük és hozzáadjuk a couraçl;aot. Kb. egy órára a hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük. A lefelé fordított pezsgős kelyhek száját mintegy 5 mm mélyen citromlébe merítjük, majd belemártjuk a piros zselatinporba. Az eperpürét elosztjuk a poharakban és a pezsgővel (vagy szódavízzel) felöntjük.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: kontitibi, 2008. júl. 19. 18:36
Az epres bizsergés elkészítési módja és hozzávalói.