Elsőáldozásra milyen ajándékot vegyünk a hitoktatónak? (beszélgetés)
Majd számolj be arról is, hogy éreztétek magatokat.
Az ajándék rendben van. :)
De, ha a google segítségével rákeresel, ha tetszik, ha nem, vannak ahol változtattak.
De hagyjuk meg a döntést azoknak a gyerekeknek, szüleiknek, bérmaszülőknek és egyházi személyeknek, akiket ez most érint.
Ezeket az óvodásokkal játszottuk.
A liturgia pedig nem változott meg ennyire.
Az elsôáldozási misének van sajátos formája, tartalma, de nem ez! Tudom, csináltam évekig.
A másik pedig az, hogy a lelkipásztor, a kántor és a hitoktató összmunkája ez a nap a gyermekekkel.
Az már régen volt. :)
Változik a világ. Ferenc pápa sem az a szemellenzős fajta már...halad a korral.
Hozzáteszem, az a "műsor" nekem sem nyerte meg a tetszésem, de ezek a gyerekek, akkor és ott mást is előadtak, csak példának tettem be a linket, hogy a vers simán elmegy. ,
Ennek a "mûsor"-nak semmi köze a hivatalos liturgiához.
Ezt nem tanították a kántorképzôkben.
És láttam olyan videót is, ahol verset mondtak, és ajándékot adtak a lelkésznek.
Keresgélj a google segítségével, hátha találsz ötleteket.
Nem tudok véleményt mondani, Ti ismeritek a lelkésznőt.
Én eltudom képzelni, hogy örülne neki, talán mindenkiben jobban megmaradna az esemény is. Ma már annyira formabontó dolgok vannak, ha egy könnyűzenei koncertet tarthatnak templomban, a gyerekek verselése és egy rövid köszöntő bőven belefér.
A köszöntés mindenképp a végén lenne.
A mi időnkben hatalmas ajándékkosarat kapott a hitoktató és a pap is. Ezt ma már túlzásnak tartom, de mindenképp szeretnénk valahogy kifejezni a köszönetünket nekik.
Csak annyival egészíteném ki, hogy a köszöntés ne a liturgia keretében történjen. A szertartás a gyermekekrôl szól csak és kizárólag!
Igazából én feleslegesnek tartom ezt a verselést.
Kicsit kínos mindkettônek...
Nem kell rágörcsölni!
Mikor lesz a "nagy nap"?
Általában egy csokor virágot kaptam fényképekkel;
a pap, a kántor is hasonlókat.
További ajánlott fórumok:
- Osztályfőnöknek milyen ajándékot vegyünk tanév végére?
- 2 éves kislánynak szülinapi ajándékot mit vegyünk? Teljesen tanácstalanok vagyunk!
- Milyen ajándékot vegyünk érettségi találkozóra az osztályfőnöknek?
- 1 éves kisfiúnak milyen ajándékot vegyünk?
- 2 éves kislánynak milyen szülinapi ajándékot vegyünk?
- Milyen ajándékot vegyek elsőáldozásra fiúnak?