Osztályfőnöknek milyen ajándékot vegyünk tanév végére? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok jo reggelt
Nekem a fiam tavaly ballagott 8 alt-bol,olyan csokrot csinaltatott az osztály, hogy papir viragok voltak (margaréta)es minden szal viragba a szirom közepébe volt a gyerek fényképe (19 gyerek volt,10 szal ilyen virág )es vettünk egy állo üveg bonbon tartot es bele merci csokit,ferrerot:)))
Pedig csak 500.-ft adtunk csak be:))
De nagyon szép volt es tetszett az of-nek
ja a bonbonos tálba bele gravíroztattak az osztalyt,hogy mettöl meddig tanitotta
Köszönöm a válaszokat.Osztályszinten gondoltam ajándékra,mert olyan osztályt visz ahol már most ötödikben sok a probléma...Hatalmas türelem kell hozzájuk amikor naponta többször kap jelzést a tantestület többi tagjától,hogy már megint mi történt az órán...
Nem gondoltam nagy ajándékra,csak valami figyelmességre köszönettel a türelemért.
Tanári napló a köv. tanévre?Könyvutalványt most nem szeretnék mert a normálisabb könyvek 5000 felett vannak...
De kapott. Jó esetben nem várja el az ajándékot, ha igen, az szerintem szégyen.Próbálom megérteni az ajándékozók szemszögét, és arra jutok, ez olyasmi, mint rendesen a borravaló és a hálaajándék mondjuk dokinak (én csak a fodrászomnak adok, mert elégedett vagyok és mert szeretem), vagyis kifejezi a megelégedettséget.A tiszteletet bármikor ki lehet és kell fejezni, nem kell hozzá sem alkalom, sem ajándék.
Én nem ajándékozok a gyerekem tanárainak, csak ha közös lesz ballagáskor, akkor majd beleadok. Nyilván érthető a fentiekből, miért.
Medve anyám....
Ez tipikus mások is kántálják, fújom én is megszólalás.
Nálunk a kölykök döntöttek úgy, hogy ajándékkal szeretnék megköszönni a munkáját. Óriási operarajongó, 2 jegyet fog kapni. Osztályfőnök és német tanár egyben.
Lehet, hogy nem szokás, de nekem tetszik, hogy a kölykök ilyen kedvesek és kreatívak.
Jezus, mar itt tartunK? Ajandek ev vegen, ajandek ev kozben, ajandek ev elejen....? De kozben meg ha ranyikkan a kolyokre, mert az olyan rossz, mint a bun, a szulo beviharzik es leorditja szerencsetlen tanero hajat. Azert ev vegen adjunk neki kristalyvazat, megiscsak igy szokas....nem ezzel tiszteljuk a tanarokat szerintem. Azzal kene kezdeni, hogy a koloknek megmondani, hogy kisfiam, nem ugatsz vissza a tanarnak, de ha megis, o fel van hatalmazva a fulesosztasra, es ha megtudom, itthon a parjat is megkapod. Ez miert mukodott regen? Na, bocsesz, kave nelkul eleg melyenszanto gondolataim vannak.
Ja, es termeszetesen altalanossagban beszeltem, nem konkretan rolad, kedves forumindito!
Miért is akarsz ajándékozni????
Mi most tartunk az érettséginél és nem győzöm kapkodni a fejem a sok kiadáson. Ne szaladj a dolgok eleibe!
Ha a gyerek akar ajándékozni, mert szereti a tanárt az rendben, de csak valami apróságot, kézművest!
Viszont alkoholt elvből nem adatnék egy gyerekkel semmiképpen sem!!!!!!!!!!!
A „köszönöm” lenne a legjobb ajándék.
Ha végigviszi az osztályt a ballagásig, majd akkor törjétek a fejeteket!
Igen, én is így gondolom... A jó szónál és a köszönömnél nincs nagyobb ajándék, tényleg.
Főleg, hogy találkoztam már olyannal, amikor szinte kellemetlen volt az ajándék, bocsánatkérés-szerű, mert a gyerek egész évben szétrombolta az órákat (vagy megpróbálta..) a szülei pedig így akarták ...nem is tudom, meghálálni a türelmemet. Nem olcsó ajándékkal, én nem tudtam a helyzettel mit kezdeni..mindketten kínosnak éreztük, nem is akartam elfogadni. Aztán mégis elfogadtam, és tovább is adtam.
Végre valaki :)
Mondjuk én egy "Köszönjük az évet, jó pihenést, ősszel találkozunk"-ra gondolnék. Szerintem ez pont annyi amennyi kell.
További ajánlott fórumok:
- Milyen ajándékot vennél a gyereked osztályfőnökének?
- Elsőáldozásra milyen ajándékot vegyünk a hitoktatónak?
- Milyen ajándékot vegyünk érettségi találkozóra az osztályfőnöknek?
- Tanévzáróra illik-e virágot/ajándékot vinni az osztályfőnöknek?
- Gimnáziumi osztálytalálkozóra milyen ajándékot illik venni az osztályfőnöknek?
- Szalagavatóra osztályfőnöknek és/vagy a tánctanárnak szoktak ajándékot adni? Ha igen akkor mit?