Elhagyhatatlan kelléke a tiramisu-nak a likőr? (tudásbázis)
én sem teszek semmilyen rumot,alkoholt, még aromát sem a sütikbe, utálom az ízét!
Nekünk (mivel nem kóstoltuk az alkoholos változatot)a sima ízlik a legjobban.
Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek:))
Szép sorban kipróbálom a kapott ötleteket:))
Bár én életemben nem ittam alkoholt, csak aromával sütök, nemrég a Da Vinci Learning tudományos csatornán, a: Mi kerül a tányérra című adásban a Tiramisut készítették el, és ott elhangzott, hogy a bele való finom kávé a zamatát úgy őrzi meg, ha feldobjuk kávélikőrrel, és kevés Brandyvel...
De ott úgy készítették el, hogy megrendelt éretlen, zöld babkávét tepsin, illetve serpenyőben pörköltek meg, de a tepsiben egyenletesen szét lehetett szórni, és nem kellett hozzányúlni, amíg szép barnára nem pirultak a kávészemek...
De Aki szintén nem fogyaszt alkoholt, mert még a szagát sem bírja, mint én, jómagam csak rumaromát tennék bele, de ez ízlés kérdése, és az, hogy van-e GYermek a CSaládban...
Próbáld meg rumos langyos tejbe mártani.Vagy kávé helyett kakaóba.Én amikor újítani akarok,akkor csinálom a megszokottat,keveset elveszek belőle,azzal kisérlezek.Ha ízlik a családnak,akkor megy a receptek közé.
Én pl.a tojásfehérjét hagyom ki belőle.
A kávét is cikóriából főzöm hozzá.
Vagy cukorszirupba, amit fel kell főzni és kihűteni, vagy valamilyen gyümölcsszörpbe:)
Ha túl édes a szörp higítani is lehet. Ma már epres tiramisut is készítenek, el tudom képzelni, hogy eperszörpbe forgatod a piskótát:)
(persze, ha szeretitek)
Segítsetek tiramisu ügyben: Én úgy szeretem, ahogy van, de: férjem úúútálja a kávét, és emiatt nem eszik SOHA tiramisut. Én rumos kávéba szoktam mártogatni a babapiskótát.
Amúgy párom szeretné a mascarponés krémet, és sajnálom is őt, ahogy csak nézi, hogy a gyerekkel esszük.
Van valami ötlet, hogy kávén kívül mibe mártogathatnám? (Lehet, hogy az már nem igazi tiramisu lenne, de egy próbát megérne, csak még ötletem sincs.)
nálam nem...rum aromával is tökéletes, amit a kávéba, az erős kávéba teszek...nálam a tiramisu pikantériáját a mascarpone krémbe reszelt narancshéj adja, és vaníliát is kaparok bele...
éttermes barátaim azt mondták, nem ettek még sehol olyan ízvilágú tiramisut, amit nálam, a narancshéjtól ugyanis nagyon különleges..
mér, kell hozzá likőr?
én rumos kávéval csinálom
végülis bármit el lehet hagyni, bármilyen ételből. attól még lehet finom.
csak sokszor már nem az eredeti....
de hajrá, mindent meg kell próbálni, kinek ez ízlik, kinek az
Én sosem tettem bele likőrt :)
Rumot, vagy rumaromát szoktam, ha kifogytam, akkor néha whisky-t, de ha gyerek is eszik belőle, akkor semmi alkoholt nem teszek bele. Semmivel nem rosszabb úgy sem :)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek be kellene szerezzek magamnak étkészletet, konyhai kellékeket, ha még nem állok úgy, hogy férjhez megyek vagy elköltözök?
- Babafürdetési kellékekről: mi a jobb? A biztonsági műanyag fürdető, vagy a szivacs vagy valami más?
- Nyaralási kellékek
- Karácsonyi kellékek
- Milyen gyakran sterilizálod a baba cumisüvegét, egyéb kellékeit? (Mennyi idős a babád?)
- A legtutibb Tiramisu-recept, szerinted?