A legtutibb Tiramisu-recept, szerinted? (tudásbázis)
Szia! Nekem ez a tuti recept, én egy 26cm-es tortaformába szoktam tenni, amikor összeraktam be a mélyhűtőbe kb egy órára és Isteni fincsi torta lesz belőle;)
Hozzávaló:
15 dkg porcukor
1 cs vanilíás cukor
8 adag erős fekete kávé
fél dl amaretto likőr ( ha nincs én rumot veszek)
50 dkg mascarpone
3 tojás
2 csomag babapiskóta
2-3 ek kakaópor
A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás c. keverd habosra. Add hozzá a mascarponét, majd a tojásfehérjéből vert habot is forgasd bele. A kávéhoz töltsd a likőrt, majd a babapiskótát egyenként mártsd bele, rakj egy réteget a tortaforma aljára, majd egy adag krém/pont a fele/, és még egy rész piskóta és a másik krém adag!
A tetejét szórd meg kakaóporral, ha nem akarod mélyhűtőbe tenni tedd simán a hűtőbe 2 órára, hogy a piskóta megpuhuljon! Nálunk bevált Isteni fincsi recept!
250gramm mascarpone
1 cs. babapiskóta
3 tojás
3 ek. cukor
2 dl fekete kávé(hideg)
2 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. rum vagy amaretto(de az aroma is jó)
kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk,a sárgákat 2 ek. cukorral és a vaníliáscukorral-elektromos habverővel-habosra keverjük.Hozzáadjuk a mascarponét és az ízlés szerit rumot vagy amarettot és kemény habos krémmé keverjük.A tojásfehérjét 1 ek. cukorral kemény habbá verjük,majd óvatosan a krémhez keverjük.Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük és tehetünk bele rumot vagy amarettot.A babapiskótát a tejeskávéba mártjuk néhány másodpercig(vigyázz el ne ázzon)és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele,rá a krém aztán még egy sor piskóta,krém és rá a kakaópor.Tálalás előtt 2-3 órán át hűtőszekrénybe tesszük.
Mi imádjuk,és dupla adagot szoktam csinálni belőle:).
Amibe a babapiskótát mártjuk:
erős kávé
tej
méz
mandulaaroma
Krém:
mascarpone
Aranka vaníliás krémpor(tej)
vaníliás cukor, cukor ízlés szerint
tejszín habbá verve vagy tojásfehérje felverve
Rétegesen rakjuk, legalább fél napot legyen hűtőben! Tálalás előtt a tetejét keserűkakaóval szórjuk meg...ISTENI FINOM!
Pont ma mondtam Páromnak,hogy szeretnék Tiramisut csinálni,csak kellene egy jó recept!
Ez egy égi jel..;)
Én nagyon sokat csinálok, és imádják!
25 dkg-os (Milli) natúr vajkrém, (és nem mascarpone, azzal nincs olyan finom)
18 dkg cukor,
2 vaníliás cukor,
2 tojássárgája
1 db fél literes Hulala
Ezt fel kell verni habverőgéppel.
Babapiskótát kávéba kell áztatni egyenként, de csak egy pillanatig kell belemártani, nem kell eláztatni!
Rétegesen összerakni: babapiskóta, 1 réteg hab, babapiskóta, 1 réteg hab...
Nagyon finom! :)