Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A legtutibb Tiramisu-recept, szerinted? fórum

A legtutibb Tiramisu-recept, szerinted? (tudásbázis)


2010. júl. 7. 19:58

Szia! Nekem ez a tuti recept, én egy 26cm-es tortaformába szoktam tenni, amikor összeraktam be a mélyhűtőbe kb egy órára és Isteni fincsi torta lesz belőle;)


Hozzávaló:

15 dkg porcukor

1 cs vanilíás cukor

8 adag erős fekete kávé

fél dl amaretto likőr ( ha nincs én rumot veszek)

50 dkg mascarpone

3 tojás

2 csomag babapiskóta

2-3 ek kakaópor


A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás c. keverd habosra. Add hozzá a mascarponét, majd a tojásfehérjéből vert habot is forgasd bele. A kávéhoz töltsd a likőrt, majd a babapiskótát egyenként mártsd bele, rakj egy réteget a tortaforma aljára, majd egy adag krém/pont a fele/, és még egy rész piskóta és a másik krém adag!

A tetejét szórd meg kakaóporral, ha nem akarod mélyhűtőbe tenni tedd simán a hűtőbe 2 órára, hogy a piskóta megpuhuljon! Nálunk bevált Isteni fincsi recept!

2010. júl. 7. 19:58

250gramm mascarpone

1 cs. babapiskóta

3 tojás

3 ek. cukor

2 dl fekete kávé(hideg)

2 dl tej

1 cs. vaníliás cukor

3 ek. rum vagy amaretto(de az aroma is jó)

kakaópor


A tojásokat szétválasztjuk,a sárgákat 2 ek. cukorral és a vaníliáscukorral-elektromos habverővel-habosra keverjük.Hozzáadjuk a mascarponét és az ízlés szerit rumot vagy amarettot és kemény habos krémmé keverjük.A tojásfehérjét 1 ek. cukorral kemény habbá verjük,majd óvatosan a krémhez keverjük.Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük és tehetünk bele rumot vagy amarettot.A babapiskótát a tejeskávéba mártjuk néhány másodpercig(vigyázz el ne ázzon)és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele,rá a krém aztán még egy sor piskóta,krém és rá a kakaópor.Tálalás előtt 2-3 órán át hűtőszekrénybe tesszük.


Mi imádjuk,és dupla adagot szoktam csinálni belőle:).

6. melinda0328 (válaszként erre: 4. - Ájrin)
2010. júl. 7. 19:57
:D Nagyon fini tényleg! Szivesen!
2010. júl. 7. 19:56

Amibe a babapiskótát mártjuk:

erős kávé

tej

méz

mandulaaroma


Krém:

mascarpone

Aranka vaníliás krémpor(tej)

vaníliás cukor, cukor ízlés szerint

tejszín habbá verve vagy tojásfehérje felverve


Rétegesen rakjuk, legalább fél napot legyen hűtőben! Tálalás előtt a tetejét keserűkakaóval szórjuk meg...ISTENI FINOM!

4. ájrin (válaszként erre: 2. - Melinda0328)
2010. júl. 7. 19:50
ezt így én is megcsinálom! köszi!
2010. júl. 7. 19:49

Pont ma mondtam Páromnak,hogy szeretnék Tiramisut csinálni,csak kellene egy jó recept!

Ez egy égi jel..;)

2. melinda0328 (válaszként erre: 1. - Leann)
2010. júl. 7. 19:47

Én nagyon sokat csinálok, és imádják!


25 dkg-os (Milli) natúr vajkrém, (és nem mascarpone, azzal nincs olyan finom)

18 dkg cukor,

2 vaníliás cukor,

2 tojássárgája

1 db fél literes Hulala

Ezt fel kell verni habverőgéppel.


Babapiskótát kávéba kell áztatni egyenként, de csak egy pillanatig kell belemártani, nem kell eláztatni!


Rétegesen összerakni: babapiskóta, 1 réteg hab, babapiskóta, 1 réteg hab...


Nagyon finom! :)

2010. júl. 7. 19:41
A legtutibb Tiramisu-recept, szerinted?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook