Életemben először nem várom a karácsonyt. :( (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nagyon nehéz ezt elképzelni is,hogy ennyire szeretetlen legyen egy Anya.
Minden gyerek megérdemelne egy jó édesanyát.
December 19-én halt meg Anyu, 39 évvel ezelőtt.
Iszonyú nehéz volt, de megtartottuk a karácsonyt - a gyerekek miatt, akik akkor óvodások voltak.
Nálam a karácsony ,,szenteste nap azzal kezdődik hogy kimegyek a temetőbe gyújtok egy gyertyát,,megnyugtat,,elsimítja a lelkem.
Lehet karácsonyozni úgy is ami kicsit más,,,,pihenős napnak venni ,,vagy a családnak készülni,,csak eltereli a figyelmet,,aztán elmúlik ez is.
Nagyon elcsépelt,de lesz majd egy nap mikor felébredve nem érzed azt az ürességet és fájdalmat amit az Anyukád elvesztése okozott.
Nekem ez egy másfél év volt.
Addig sajnos túl kell élni valahogy.
Azt hittem belepusztulok a fájdalomba én is.
Fáj még mindig ,de már tudok mosolyogva is beszélni Anyáról.Tíz éve ,hogy nincs velünk.
Sokan vagyunk ezzel így. Mindenki más okból. Haláleset, válás, munkahely elvesztése stb. Egy csomó minden van, ami beárnyékolhatja a napjainkat és főleg ilyenkor, ünnepekkor ez hatványozódik.
Kívánom, hogy végül minden jól alakuljon! 😉❤️
Sajnálom. Sajnos ez az élet rendje és ha szerencsénk van mind átéljük, annyi hogy reméljük minél később. Anyukád mit szólna? Mit mondana neked hogy így érzel?
Nem kerestél még fel gyászfeldolgozó csoportot, szakembert? Sokat tudnak segíteni. Barátnőmnek a kislánya halva született. Neki sokat segített. Nagyon jó módszereket kapott továbblépésre, elengedésre, feldolgozásra.
Sajnálom,de nem csak veled törtènt ez meg.
Aki nem várja, utálja az ünnepeket annak is meg van a maga oka,ami nem kisebb mint ami veled történt.
Ez bizony így van.
Anya vagyok, és egy anya számára nem létezik nagyobb csapás annál, ami velem történt, és amitől mindenkit óvjon meg az ég!
Mégis várom és szeretem a karácsonyt.
Én jobban, mint eddig valaha.
De azt sajnálom, ha elveszítettél valakit, és ezért érzel így.
További ajánlott fórumok:
- Életemben először leszek egész karácsonykor egyedül.
- Tegnap 6 kiló csemege uborkát tettem el. Életemben először....
- Életemben először vacsoráztam görögdinnyét feta sajttal....
- Életemben először bevettem egy Frontint.
- Életemben először ájultam el. Nem tudom az okát. Holnap...
- Életemben először ettem rebarbarát és utoljára. Nagyon rossz volt.