Electrolux EKK 513000 W kombi tűzhely (beszélgetés)
Légkeveréssel igen, csak az alsó tálcán nálam pl. később sül meg, mint a felsőn, tehát a felsőt hamarabb kiveszem, az alsót pedig felteszem a felső szintre pár percre még a sütés végén.
Sziasztok!
Erdeklodni szeretnek,hogy piskotat tudok-e egyszerre 2 tepsivel sutni.Gorenje K67337AW kombi tuzhelyem van.Szuper elektromos sutovel.A valaszt elore is koszonom.
Nekem azért nincs ilyen különbség. Ha megfordítom a tepsit, egyformán sül meg nálam mindenhol.
Igen, nem sül egyformán, szinte ahány db. annyiféle színű.
Persze az is lehet, hogy a mi sütőink sem fognak egyformán sütni, úgyhogy ezek csak támpontok, amiket én tapasztaltam. Ez is úgy alakult ki, hogy először össze-vissza tekergettem sütés közben a hőfokot meg a légkeverést, de a végén erre álltam be.
Az az igazság, hogy én kb. 40-45 percig sütöm a sütiket. Én amikor megsült a süti, kiveszem a sütőből, én sem tudom, meddig süt még utána, ezzen nem is próbálkoztam.
Mit értesz azon, hogy nem egységes a tészta? Nem sül egyformán?
Mint lent írtam, egy 25-30 perc után, amikor már úgy gondolom, hogy nem esik össze, ha kinyitom a sütőt, megfordítom a tepsit, így nagyjából egyforma lesz a sütim.
Igen, én minden sütit hideg sütőbe tettem. Nekem sem süt egyformán, amikor már úgy gondolom, hogy nem esik össze a süti , akkor megfordítom a tepsit, hogy másik oldal is megfelelően süljön.
Már kb. 1 éve használok én is elektromos sütőt, de még most sem vagyok benne tökéletes. Az útmutató nem arról szól ami,lehetne pontosabb a féleségeket ílletően. Az biztos, hogy akár légkeverés, vagy anélkül, nem egységes a tészta.Írja, hogy még 10 percig is süt kikapcsolás után, na de azt a 10 percet honnan számítsam? Én is elfogadnék tapasztalati útmutatókat!
hasznossak a tanácsaid még szeretném kérdezni a piskótát is hideg sütöbe teszed 200 fokon és én azt tapasztaltam mindha a ventilátornál lévö fele világosabbra sülne mint az ajtónál lévö fele nem tudom miért
Bocsi, nem 2 órát, hanem 1 órát + fél órát sütöttem.
Elírtam!
Én csak akkor használtam a hőlégkeverésest, amikor két tepsivel sütöttem egyszerre, máskor nem nagyon. Viszont mostanában már a muffint sem a saját formájába tettem, hanem tepsibe, mert akkor egyszerre kész az egész, bár nem kerek, hanem szögletes, süti formájú, de akkorára vágom, amekkorára akarom.
Én mindent alulról a 2. "lépcsőn" sütök. Kacsát nem csináltam, csirkét lefóliázva kb. 2 órát, és még fél órát fólia nélkül. Piskótát szintén ezen a szinten, kb. 45 percig 200-as fokon szoktam sütni, alsó-felső sütéssel.
Muffint csináltam egyszerre két tálcán, az időtartamot már nem tudom pontosan, hőlégkeveréssel. A felső tálcán lévő hamarabb megsül, tehát azt hamarabb kivettem, és az alsót felülre tettem egy kis időre. Én mindig hideg sütőbe tettem be mindent, általában 200 fokra.
kérdésem lenne a húsokat milyen höfokon és alulról a tepsit melyik szintre teszed sütni tegnap sütöttem kacsát kacsasütóbe a legalsó szintre tettem mivel máskép nem fért volna be a tetö véget szépen megsült csak én egy kicsit sokalom a sütésiidöt alsó felsö sütésel sütötem mikor kell rá kapcsolni a hölégsütést a pogácsát és a piskótát se tudom a használati utasitásból ezt nem tudom kinézni pogácsából sütötél már 2 tepsivel egyszerre köszi
Nekem Electrolux sütőm van, a típusát nem tudom. Mi a kérdésed?
segitségeteket kérném akinek electrolux ekk 51000w kombi tüzhelye van a sütéssel kapcsolatos tapasztalatokat kérnék elöre is köszönöm
További ajánlott fórumok: