Gáztűzhely vagy kombinált tűzhely? (beszélgetős fórum)
Igen, igen!
Karancs kombi volt, nem jutott eszembe a neve
Viszonylag sokat sütök,ez azt jelenti hogy legalább hetente 1-2 alkalom,plusz minden hétvége.
Morában gondolkodom én is,de van egy Fagor is ami tetszik.
A hús is finomabb villanyban. Főleg az újban, olyan isteni csülköt sose ettem, mint ebben az első. :)
(A mi karancsunkban több évtized után az egyik fűtőszál adta fel, csak felső sütés működött, egyszerűbb volt újat venni. De a géz főzőrész oké most is, valakinek elég volt az is "kintre")
Attól függ, hogy mire akarod használni! Ha sokat sütsz süteményt, akkor mindenképpen a kombinált a jobb. Ha csak húsokat, ételeket készítenél a sütőben, akkor elég a gáztűzhely, mert a maiaknak (én is ilyet vettem tavaly) már hőfokszabályozós a sütője, és jelző órája is van.
DE még egy szempont, ami nálunk befolyásolta a döntést: a villanyt oda kell vezetni a tűzhelyhez az elektromos sütő miatt, ha nincs ott! És megnézetni a villanyszerelővel a rendszert, hogy bírja-e majd ezt a plusz terhelést. Mondjuk ha számítógépezel, az automata mosógép is megy, a sütőben meg sül valami. Legalábbis nekünk ezt mondták. De mi annyira nem eszünk sütit, hogy nem volt nehéz lemondanunk az elektromos sütőről.
Szia!
Én a kombi tűzhelyre szavazok, nekem körülbelül 35 éve van, illetve múlt karácsonyra a családom a főzőlapot is elektromosra cserélte. Sokkal biztonságosabbnak tartom az elektromos sütőt, könnyebb tisztántartani, jobban süt, egyenletesebben. Sokáig volt nekem a salgótarjáni tűzhelygyár kombi terméke, soha nem volt hibás, egyedül a belső világítást kellett benne cserélni. Az még abban az időben készült, amikor fontos volt a tartósság. Nagyon szerettem, remélem aki kapta, szintén örül neki. Mert nem kellett kidobni, egy jótékonysági szervezet örömmel elvitte. Szóval kombi!
Ja és a kerámialapot is hamar megszoktam, pedig sokáig megrögzött gázpárti voltam.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv!
Szia!Ne félj tőle,nem nagy kunszt sőt: nem kell" tekergetni" megsaccolni a hőfokot hanem beállítod és kész...
Nem beszélve arról,hogy a villany sütő szebben süt.
Ez személyes tapasztalat- sok sikert kívánok😃😃😃
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tisztítjátok, és mivel a gáztűzhely fekete rácsát, amin az edények vannak?
- Kombinált tűzhely vásárlás előtt állok. Mik a tapasztalataitok? Milyen tipust (márkát) válasszak?
- Kombinált tűzhely.Elektrolux vagy Indesit? Megbízhatóság, alkatrészellátottság, ilyesmi. Segítsetek!
- Villanytűzhely vagy gáztűzhely?
- A gáztűzhely vagy az elektromos (kerámialapos) tűzhely fogyasztása olcsóbb?
- Fagor kombinált tűzhely, időmérővel.Nektek is tűz forró a kezelőpanel, ha megy a sütő? Vagy csak nekem sikerült egy ilyet kifogni?