Gáztűzhely helyett kombinált sütő (beszélgetős fórum)
Hát, látom pesti cégnél nézted ki.
Érdemes volna szétnézned "szépséghibás" házt.gép boltokban is.
MI a mosógépet is ilyen helyen vettük anyukáméknak - annyi volt a szépséghibája, hogy a programgombon volt egy karcolás, ill. a márka matricáján - rakodáskor sérült. 30 százalékkal olcsóbban kaptuk meg.
A porszívónkat is ilyen helyen vettük - az azért volt "szépséghibás", mert a raktárukban rágcsálók megrágták az eredeti dobozt, ezért nem csillivilli feliratos dobozban árulták, hanem sima karonban. Jót röhögtem, és megvettünk egy 22 ezres porszívót 13ért...:)
Csomó ilyen van, vannak kifejezetten ilyen üzletek, esetleg keress rá, hátha kifogsz valami hasonlót!!
Sajnos nem légkeveréses, ez az egyetlen "hátránya", viszont ennél többet nem tudunk fizetni ére, így erről a funkcióról lemondtam. A felső és alsó-felső sütés viszont nagy előny a karancshoz képest. :)
Sokan dícsérik a gorenjét és indesitet is amúgy.
Jól olvasom, hogy nem légkeveréses?
Nekem olyan volt, indesit, imádtam...:)
Attól függ, milyet vesztek. Mármint márkafüggő, hogy "hivatalos partner" szerelheti-e csak be, vagy "csak" annyi a lényeg, hogy szakember legyen.
Aki hozzánk jár házt. gépszerelő egyszer mesélte, hogy egy x márkájú mosógéphez nem nyúlhat, pedig nem bonyolultabb, mint a többi, de nincs meg egy olyan tanúsítványa, amit a cég csináltat meg azzal, aki szerelni akarja az ő gépeiket.
Így vagy megszereli, és elvész a garancia, vagy nem nyúl hozzá, és a tulaj vadászhatja a szerelőket...
Kombi tűzhelynél akkor csak a gázos szerelő jön ezek szerint...:)
Na látod, kösz a kioktatást.
Feljebb már leírtam, hogy valóban nekünk villanytűzhelyünk volt, azért volt szükség rá...
Hát, ahogy látom az előző hozzászólásokból, elég a konnektor is (ezek szerint a teljesen elektromos más). Hosszabítós megoldást viszont nem nagyon javasolnék, legalábbis ilyen kaliberű eszközhöz nem, amit ráadásul napi szinten használ az ember...
Villanyszerelőt hívj, igen, mert meg tudja neked mondani, hogy hogy a legegyszerűbb megcsinálni, ill. meg tudja mondani, hogy a vezetékeitek milyen állapotban vannak.
Én személy szerint nagyon félek az elektromos tüzektől, amióta egy ismerősömnek gyakorlatilag a falban kezdett égni a vezeték, olyan rossz állapotban volt már (panel), és a fél lakása kiégett...:(
Nem kérdeztél hüleséget , jobb előbb mint később ! Egy sima földelt konnektor kell hozzá , mint általában a mosógéphez is , hűtőhöz is ezt ajánlják .
Nekünk is kombinált van irtó mázlink volt mikor vettük , mert 40 v 50 e ft-ért kaptuk meg már néhány éve , mintadarab volt , se doboza már , se jótállás / azt utólag küldtek / de klassz dolog , nem zománcos , hanem fémborítású . Nagyon szeretem , hőlégkeveréses a sütője , viszont nálunk a 4 gázrózsából egyik hátsó sose égett , nem tudom miért . A gázra flexibilis / remélem jól írtam / csővel csatlakozik , könnyen kifordítható a helyéről , h a koszt alóla is ki lehessen takarítani , de gondolom ma már mindet így készítik . Szóval jó dolog nagyon .
Hű, hát ezt lehet megfogadom, mert a nyáron ugyan felújítás lesz, de vezetékelés, meg ilyesmik nem. És nem szeretném ha ez problémát okozna.
Kit hívjak? Villanyszerelőt?
A helyetekben először is hívnék valakit, aki ért hozzá, hogy a jelenlegi helyére be tudtok-e tenni olyat.
Mert nem elég egy sima dugalj, amibe bedugod, és működik, a miénknek pl. külön káblezése volt. Igaz, a lakás (új építésű társasházban) is úgy volt kialakítva, hogy eleve a falból lógtak ki neki a kábelek, de még így is kellett egy kicsit trükközni a férjemnek (ő ért az elektromos kütyükhöz...), hogy össze lehessen kábelezni, mert természetesen nem olyan kábel jött a falból, amire a sütő ki volt találva (csak elektromos, nem kombi egyébként). De valami szerelődobozos megoldással megcsinálta...
Szóval először szerintem nézzétek meg, milyen lehetőségetek van, mint hogy megveszitek, aztán szét kelljen barmolni mindent, hogy lehúzzák a kábelt...
Sziasztok,
Gáztűzhely, vagy kombi sütő vásárlás előtt vagyunk. Jelenleg egy 100 éves Karancs gáztűzhelyünk van, szeretnénk egy mindennel ellátott, sok évre jól működő tűzhelyet venni.
A kérdésem az lenne, hogyha jelenleg gáztűzhely van beépítve, és most kombináltat veszünk, aminek a sütő része villany, ezt a beszerelésnél hogyan oldják meg? Kell-e valami kiépített villanyhálózat a gáz közelében? Vagy hogy vezetik el a villanyhoz?
Lehet nagy hülyeséget kérdeztem, de sosem vettem még tűzhelyet. :)
További ajánlott fórumok:
- AFP helyett Kombinált teszt
- Létezik, hogy nincs olyan kombinált sütő ami nem a 200.000 veri, van benne csak felül sütés is és forgónyárs?
- Mi lehet a gáztűzhely sütő részének a baja?
- Hogyan használjam egy viszonylag régi gáztűzhely (zanussi ZC 500 GS) sütőjét?
- Eltört a gáztűzhelyem sütőjének az üveglapja. Honnan szerezhetném be a pótlását?
- Mora gáztűzhely sütő részének a "fogója" letört. Lehet ezt valahonnan beszerezni? (Szegeden esetleg?)