Egyszerű sajtos sertéskaraj recept
Az Egyszerű sajtos sertéskaraj hozzávalói:4 adaghoz:
4 szelet sertéskaraj
só, őrölt fekete bors
1 ek olvasztott vaj
10 dkg kemény sajt
1/2 tk édesnemes paprika
1/2 ek vaj
Az Egyszerű sajtos sertéskaraj elkészítési módja:
1. A sütőt 220 °C-ra bemelegítjük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval és borssal ízesítjük. Kevés sót használjunk, mert maga a sajt is sós. 2. Az olvasztott vajat egy nagy lábosban felforrósítjuk, a hús mindkét oldalát sötétbarnára sütjük benne. A szeleteket kivesszük és tűzálló edénybe egymás mellé fektetjük. 3. Megreszeljük a sajtot, elosztjuk a húsokon. Egyenletesen megszórjuk paprikával és vékony vajszeleteket teszünk rájuk. 4. Forró sütőben (gáz 4-5. fokozat) kb. tíz percig sütjük, amíg a sajt megolvad és enyhén barna színt kap. Burgonyával és vegyes salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 5. 18:04
Az egyszerű sajtos sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.