Egyszerű citromfagylalt recept
Az Egyszerű citromfagylalt hozzávalói:3 citrom,
10 db szalmonella ellen kezelt tojás sárgája,
30 dkg cukor,
5 dl hideg tejszín.
Az Egyszerű citromfagylalt elkészítési módja:
A citromokat szappanos meleg vízben alaposan megmossuk, utána jól leöblítjük, majd szárazra töröljük. A megmosott citromok közül 2-nek a héját megreszeljük, a reszelt héjat félretesszük, aztán az összes citrom levét kifacsarjuk és átszűrjük. A tojássárgákat, a cukrot és a reszelt citromhéjat robotgéppel 5-6 perc alatt összehabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a citromlevet. A hideg tejszínből tiszta, száraz habverőkkel lágy habot verünk, és fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a cukros-citromos tojáshabhoz. A keveréket műanyagdobozba tesszük és 1 éjszaka alatt megfagyasztjuk a mélyhűtőben. Tálalás előtt 20 perccel korábban áttesszük a hűtőbe, majd fagyikanállal gombócokat formálunk belőlük, a gombócokat pedig üvegkelyhekben tálaljuk. Holipni, friss gyümölcs, édes tejszínhab - mind jöhet hozzá, de önmagában is pazar.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. júl. 28. 10:06
Az egyszerű citromfagylalt elkészítési módja és hozzávalói.