Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Egyszerű citromfagylalt recept

Egyszerű citromfagylalt recept

Az Egyszerű citromfagylalt hozzávalói:
3 citrom,
10 db szalmonella ellen kezelt tojás sárgája,
30 dkg cukor,
5 dl hideg tejszín.


Az Egyszerű citromfagylalt elkészítési módja:
A citromokat szappanos meleg vízben alaposan megmossuk, utána jól leöblítjük, majd szárazra töröljük. A megmosott citromok közül 2-nek a héját megreszeljük, a reszelt héjat félretesszük, aztán az összes citrom levét kifacsarjuk és átszűrjük. A tojássárgákat, a cukrot és a reszelt citromhéjat robotgéppel 5-6 perc alatt összehabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a citromlevet. A hideg tejszínből tiszta, száraz habverőkkel lágy habot verünk, és fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a cukros-citromos tojáshabhoz. A keveréket műanyagdobozba tesszük és 1 éjszaka alatt megfagyasztjuk a mélyhűtőben. Tálalás előtt 20 perccel korábban áttesszük a hűtőbe, majd fagyikanállal gombócokat formálunk belőlük, a gombócokat pedig üvegkelyhekben tálaljuk. Holipni, friss gyümölcs, édes tejszínhab - mind jöhet hozzá, de önmagában is pazar.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egyszerű citromfagylalt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook