Egynyelvű eszperantó nyelvvizsga (beszélgetés)
Szia!
A felsőfokú eszperantó nyelvvizsgáról tudok infókat mondani. Eddig 3 fő tett az országban sikeres egynyelvű vizsgát, állítólag nagyon nehéz. Egynyelvű szótárt lehet csak használni, amit szinte lehetetlenség beszerezni. Külföldről lehet rendelni kb 20 000 Ft-ért!!!!!! Itt a link ahol megrendelhető: [link]
Sztem ha nem muszály inkább ne egynyelvűre jelentkezz. Én szeptemberben jártam egy 2 hónapos intenzívnek mondható nyelvtanfolyamra... Novemberben sikerült a kétnyelvű felsőfokú írásbelim, most márciusban pedig a szóbeli is :)
Nem tudom, nekem a feladatok sem voltak szimpatikusak, és persze, hogy nem kell fordítani, de ha kicsi a szókincs, az baj, hiszen tudomásom szerint nincs egynyelvű eszperantó szótár.
De ha neked bejöttek az ITK honlapjáj lévő feladatok, akkor próbáld meg!
Angolból nekem is van egynyelvű vizsgám, de az nem az ITK-nál. Az tényleg könyebb volt, de ott van egynyelvű szótár...
Szia!
Ajánlom figyelmedbe a következő fórumot:
Ha ott is felteszed a kérdésed, talán többen tudnak érdemben hozzászólni. Bár, az ottaniak többsége is csak kétnyelvű vizsgákról írt eddig.
De egy próbát azért megér:)
Amúgy, nem tudom, tudod-e, hogy egynyelvű vizsgákra nem mindig szokott összejönni a kellő létszám, és sok városban nem is lehet szóbelizni.
Szia!
Fent van az ITK honlapján, milyen típusú feladatok vannak. Én most szombaton voltam írásbelizni kétnyelvűn, nem mertem egynyelvűre menni, mert nincs egynyelvű szótárom eszperantóból, nem is tudom, létezik-e.
További ajánlott fórumok:
- BME német (vagy más nyelven tett) középfokú nyelvvizsgáról mik a tapasztalatok? Nehezebb, mint egy egynyelvű (pl. ÖSD)?
- Melyik angolból a legkönnyebb egynyelvű középfokú nyelvvizsga, amire tanár nélkül is fel lehet készülni?
- Mi a különbség a kétnyelvű és az egynyelvű nyelvvizsga között?
- Az egynyelvű felsőfokú C1 nyelvvizsga kiváltja az emelt szintű nyelvi érettségit?
- Ez tényleg így van? "Jó az egynyelvű és a kétnyelvű nyelvvizsga is"
- Mi a véleményed, ill. milyen tapasztalataid vannak? Kétnyelvű és az egynyelvű nyelvvizsgával kapcsolatba szeretnék érveket ill. ellenérveket