BME német (vagy más nyelven tett) középfokú nyelvvizsgáról mik a tapasztalatok? Nehezebb, mint egy egynyelvű (pl. ÖSD)? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
valaki nem megy esetleg BME német, közép fok, gazdasági nyelvből mostanság szóbelizni?
vagy van valaki aki mostanában volt?
hát az emlékeim nem túl frissek, mert 2008 januárban vizsgáztam, ha jól emlékszem. :)
A szóbelin velem nem voltak túl empatikusak, de kilehet bírni. Amit tudok javasolni, hogy magoljon be rengeteg töltelékszót, és választékosan használja is ezeket, mert imádják a kodós vizsgáztatók. :)
Az írásbeli húzós lehet annak, aki nem készül fel előre. Bár ez mindegyik nyelvizsgaközpontnál így van. Ami szerintem nevetségesen könnyű volt, az a magnóhallgatásos feladat, vagy lehet, hogy csak én voltam szerencsés.:)
Én tanári felkészítés nélkül, otthoni szorgalmas gyakorlással elsőre átmentem, szóval szerintem a tanítványodnak is sikerülni fog. :)
én inkább az empátiát hiányoltam.
Rengeteget beszélgettünk, én nagyon izgultam, és hiába mondtam akármit, két fapofa ült velem szemben, nem tudtam soha, hogy jó-e, amit mondok, elég-e stb. Legalább biccenthettek volna a fejükkel vagy valami. De nem. :)
De persze elég jól sikerült, így utólag nem érzek haragot. :)
A lényeg, hogy megvan.
A németen valóban jobbfejek voltak, az angolon inkább korrektek.
Mindenesetre nekem itt voltak a legjobb tapasztalataim.
én kodós voltam, így értelemszerűen én is ott tettem le az angol általános középfokút.
Elsőre sikerült, bár velem szóbelin nem voltak túl kedvesek.
De most a gazdálkodóval szemezek, szerintem nemsokára belevágok abba is.
Szia!
Én rutinos nyelvvizsgázó vagyok, mert:
először kellett sima angol:
írásbelit BME-n csináltan, szóbelit Rigóban.
Aztán angol szakmai kellett, azt a Kodolányi Főiskola gazdálkodóján csináltam.
Utána kellett német, írásbelit pannonnál csináltam, de az most megszűnt, de a szóbelin megbuktam. Utána mentem németből Kodolányira, általános nyelvvizsgára. Szerintem ott nagyon kedvesek, és nem volt nehéz.
Én aszerint választottam mindig, hogy letöltöttem a mintavizsgát, és megnéztem nekem milyen feladatok fekszenek.
Ha érdekel a Kodolányis, írd be googlebe:
Kodolányi társalkodó vagy Kodolányi gazdálkodó..
Sok sikert!!
Most készülök nyelvvizsgázni, és nincs ilyen jellegű tapasztalatokkal rendelkező ismerősöm, de vonzó ez a BME-vizsga, a fordítással nincs bajom...
Légyszi írjatok, ha van valaki, aki itt tett nyelvvizsgát!
További ajánlott fórumok:
- TELC középfokú nyelvvizsga
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angolból a legkönnyebb egynyelvű középfokú nyelvvizsga, amire tanár nélkül is fel lehet készülni?
- Mennyivel nehezebb a felsőfokú német nyelvvizsga mint a középfokú?Miben különbözik?
- ECl középfokú német nyelvvizsgám van. Fel tudok készülni áprilisig a felsőfokúra? Mennyivel nehezebb?