Ez tényleg így van? "Jó az egynyelvű és a kétnyelvű nyelvvizsga is" (beszélgetés)
7. petka
2013. dec. 5. 23:25
Nálunk úgy van, hogy a kétnyelvű vizsga tartalmaz egy plusz részt, "mediation" vagy "Sprachmittlung".
A főiskolák, egyetemek általában elfogadják az egynyelvűt, nálunk 100-ból 2 ember csinál kétnyelvűt mert a forditás nem szokott nagyon könnyű lenni. Csak annak ajánlom aki nagyon jó benne.
Vannak szakok, ahol előirják, hogy kell 2 középfokú nyelvvizsga és az egyiknek kétnyelvűnek kell lenni. Valamint a kisdoktorihoz kell kétnyelvű.
Szóval, az egynyelvű bőven elég. :)
6. Derya (válaszként erre: 5. - Honeywald)
2013. dec. 5. 23:16
mindegy, de a legbiztosabb, ha megkérdezed a to-s nénidet. :-)
5. honeywald
2013. dec. 5. 18:36
én ELTE-s vagyok :) de akkor ezek szerint mindegy hogy egynyelvű vagy sem, csak nyelvvizsga legyen? :) (c-típus, középfokkal persze)
4. Adri111
2013. dec. 5. 18:25
Igaz, nekem is elfogadták a BME-n az egynyelvűt.
3. honeywald
2013. dec. 5. 18:25
nincs...diplomához kéne...de nem szaknyelvi kell, meg nem kell felsőfokú se, csak azért kell h meglegyen..
2. mafalda
2013. dec. 5. 18:18
Neked van talán már valamelyik?
1. honeywald
2013. dec. 5. 18:14
Ezt találtam:
"Mind BSc, mind osztatlan ötéves képzésben egy államilag elismert középfokú C típusú nyelvvizsga szükséges (vagy azzal egyenértékű emeltszintű érettségi). Jó az egynyelvű és a kétnyelvű nyelvvizsga is."
forrás:
További ajánlott fórumok:
- BME német (vagy más nyelven tett) középfokú nyelvvizsgáról mik a tapasztalatok? Nehezebb, mint egy egynyelvű (pl. ÖSD)?
- Melyik angolból a legkönnyebb egynyelvű középfokú nyelvvizsga, amire tanár nélkül is fel lehet készülni?
- Egynyelvű eszperantó nyelvvizsga
- Mi a különbség a kétnyelvű és az egynyelvű nyelvvizsga között?
- Az egynyelvű felsőfokú C1 nyelvvizsga kiváltja az emelt szintű nyelvi érettségit?
- Mi a véleményed, ill. milyen tapasztalataid vannak? Kétnyelvű és az egynyelvű nyelvvizsgával kapcsolatba szeretnék érveket ill. ellenérveket