Egy héten hány dolgozatot lehet íratni? Van valami szabály? (tudásbázis kérdés)
Tanítottak és most kérik vissza az eddigieket.
Témazárót nagyobb anyag leadása után lehet íratni.
Az iskolai házirend határozza meg.
De nem mindegy, hogy röpdolgozatról, írásbeli feleletről, vagy témazáróról, ill. felmérőről van szó.
A témazárót és a felmérőt szokták maximálni napi 2-3-ban.
Írhat 3 témazárót és a többi 3 órán röpdolozatot, írásbeli feleletet.
A másik, hogy van, aki stresszel. Gondolj bele, annak milyen lehet, 5 nap alatt kilencszer átélni, elég nagy gyakoriság rövid idő alatt.
(most nem a lányomról van szó, mert ő szerencsére baromi nyugodt a dolgozatoknál, Isten áldotta természete van, nem örökölte az én ideges fajtámat)
De sok gyerek igenis ideges, függetlenül attól, hogy felkészült.
A tanév nem csak a dolgozatokból áll! Az előtte lévő idő alatt arra készülnek föl, hogy jól megtanulják az anyagot, ergó jó legyen a dolgozat.
Gondold el, hogy visszamennek jan. 3-a körül, a legtöbb gyerek kijön a tanulásból, elfelejti (nem hiszem, hogy egész szünetben tanulni fog), majd megírják a tz-t, ami nem biztos, hogy jól sikerül.Javítani esélyük sincs!
Értelek én, és az oké is, hogy még szünet előtt.
De pl. el lehetett volna osztani 2-3 hétre, ezért hergeltem fel magam.
Általában azért próbál mindenki szünet előtt íratni, mert akkor még benne vannak a dolgok a gyerekeben. Aztán elmennek 1-1,5hét szünetre (nem tudom most mennyi), és ha kicsit is jófej a tanár, akkor nem as halomnyi munkát nekik a szünetre, mert úgysem tanulnának. Mi annak idején az összes januárra ígért dogát toltuk, mert persze a szünet alatt senki nem tanult rá, és sokkal rosszabb volt szünet után 1hét alatt "újra megtanulni" azt, amiből simán meg tudtuk volna írni a témazárót előtte.
Egyébként elvileg, ha megíratta a dolgozatot, akkor a tanár is köteles 1-2héten belül kijavítani azt.
Viszont akkor nem is hergelem magam, mert szabályosnak szabályos, nincs mit tenni.
Ilyen az, mikor egy jónevű gimnázium neve mögött középszerű vagy annál gyengébb tanárok bújnak meg.
Nem is a kibírás. De ezek lesznek:
Matek, kémia, fizika, média, művészettörténet, informatika, történelem, földrajz, biológia.
Azért 5 napra bezsúfolva:(((
Persze a gyerekek nyilván óráról órára tanulnak, lányom is szorgalmas is, jó feje is van.
És tény, hogy ha a napi három dogát vesszük, akkor a heti 9 az még így is kevesebb.
A másik, hogy év közben is írtak egy csomót, de a tanárok sokszor nem javítják ki.
Igen ez így van, január 15-ig le kell mindenkit zárni. Hát ez elég szivatás...
Nem lennék most a lányod helyében. :(
Szerintem ennyire elcseszték az időt, most meg kapkodnak:((
Ugyanis állítólag jan.közepre le kell, hogy zárva legyen minden gyerek.
De akkor is, mit csináltak eddig, nem tudom.
régen tényleg napi 3 volt a limit
Szerintem jobb túlesni rajta a szünet előtt, akkor még azért tudják az anyagot.
Volt, hogy mi utolsó nap írtunk matek és kémia tz-t. Kibírtuk.
Uhha. Ha témazáró, akkor az elég necces...
Ennyire nincsenek a tanárok tekintettel a gyerekekre?
Egy nap maximum 3-at irathatnak, ezek szerint egy héten maximum 15 dolgozat.
Ez elég sok...
Lányomék jövő héten (ünnep előtti héten), 9 tárgyból fognak dolgozatot írni. Egyik sem röpdolgozat, hanem témazáró nagydolgozat. Ez normális????
(Nyolcosztályos gimiben nyolcadikos, tehát 15 évesek.)
További ajánlott fórumok:
- Apácais felmérős dolgozatok. Segítsünk egymásnak.
- Online dolgozatok és segítség, csalás
- Mennyi idő alatt kell egy szaktanárnak kijavítania a dolgozatokat és azt értékelve kiosztani a diákok kezébe?
- 3 osztályos gyerekek anyukái, hogy készültök a témazáró dolgozatokra?
- Gazdasági alapfogalmak és Fogyasztói magatartás keresletről kell írnom egy-egy dolgozatot
- Bankban dolgzók segítségét szeretném kérni egy dolgozatomhoz... Sürgős! :-(